Inte utan att man blir lite avundsjuk...

Jag hörde precis av min kära mor att det snöar i Örebro... Visserligen inga stora vackra julaftons-snöflingor som sakta signar ner, och visserligen som vanligt vid första snön ingen snö som stannar kvar på marken. Men ändå! Här får vi minsann ingen snö, här är det bara grått och trist. Åtmindstone vädermässigt. Annars är inte livet grått och trist som tur är. Det är ju fredag, och denna gång en välförtjänt sådan. Vanligtvis när man pluggar så brukar inte fredagar vara så jättevälförtjänta då man är van vid att kunna ta en ledig dag mitt i veckan, och ett par lediga för- eller eftermiddagar titt som tätt. Men nu hade jag ju tenta i onsdags så nu är det okej att pusta ut och slappa. Inte heller kan jag plugga på något just nu, för på tisdag börjar en ny delkurs. Så helgen är bara till för att slappa och strunta i böckerna! Aaaaah. Detta firas med att sitta nedsjunken i soffan i myskläder och sörpla morgonkaffe klockan 11. Mmmmm. Days like theese.

Imorgon blir det kalas, ett mediumstort sådant! Kul kul! Efter två (TVÅ!) timmar på Buttericks (visserligen med paus för att gå till BR-leksaker och Panduro för inspiration) kom jag äntligen hem med en påse. Det blev det jag planerat att vara från allra första början, såklart. Med andra ord skulle man nästan kunna säga att det var en timma och 45 minuters waist of time. Men det var ju skoj... om man bortsåg från alla 3000 människor där inne. Jag anlämde 10.30 och då var det förhållandevis lugnt, men det eskalerade.

Mellanidéerna som aldrig slog igenom var: Polis, Indian, afrobeklädd människa, töntig turist med suntrip-tshirt, nunna, präst eller julius caesar. Men i slutändan efter mycket funderande och resonerande med mig själv så fick det ändå bli en ganska så fantasilös lösning; Fladdermus! Fantasilösheten grundar sig i att jag ju var vampyr på förra årets fest. Men eftersom jag var så stolt över mina vampyrtänder som jag tillverkat alldeles själv så att dom ska passa på mina tänder, så kan jag ju lika gärna återanvända dem :) Övriga outfiten var lite lurig. Men till slut hittade jag ett par spetsiga svarta kattöron som får agera fladdermusöron. Jag gick även till Åhléns och köpte svart tyg, så nu ska mina sömmerska-kunskaper visas upp och jag ska försöka få till vingar på något jäkla sätt. Utöver det så har jag storslagna planer på att måla en fladdermusig mask i ansiktet. Vi får se hur det blir... Kanske kan jag till och med lägga upp en eller annan bild på resultatet. Kul ska det bli i alla fall!

Haha vad roligt, jag sitter och tittar på Nyhetsmorgon, eller Efter tio kanske det heter, med den där "duktiga" Malou. Där är det en kvinnlig kock (kockerska?) som lagat lite fin och såklart nyttig såkallad halloween-mat som Carolina Gynning och Carina Berg är i studion för att smaka. Varpå Carolina Gynning säger på sin sköna dialekt: "Det var lite torrt". Det tyckte jag var roligt. Efter mycket om och men, efter ett par års ogillande, och efter ett par års likgiltighet så gillar jag henne. Hon är så härligt obrydd på något vis, och säga vad man vill, men tjejen är faktiskt riktigt snygg.

Nu ska jag... hm.. nej jag vet faktiskt inte vad jag ska göra just nu. Gud vad skönt! Fortsätta slappa. Sedan kanske gå till Systembolaget en sväng, och sedan ta tag i det där med att sy vingar, önska mig lycka till.

Hejdå hejdå!

Lurigt det där med vintertid...

Ja... jo jag kom på efteråt (inte förrän jag vaknade) att det ju blir ljusare på morgnarna när det är vintertid... hehe.

Jag troooor att det gick bra på tentan, satt i hela 3 timmar. Det var 6 frågor som skulle svaras uuuuutförligt. Vi får hoppas att det gick bra :)

Nu ska jag springa iväg till Buttericks igen. Gick ju dit igår, vid 3-tiden. Det gjorde även halva Stockholms befolkning, inklusive alla barn som är här över en dag på höstlovet. Det var kö ner för trappan och man liksom forslades runt i våger av människor. Så jag bestämde mig för att gå upp i ottan idag och gå dit till öppningstid. Nu är klocan 9.55 så det kan bli lite stressingt, därför måste jag lämna datorn nu och ge mig av så att jag kommer dit så snart som möjligt!

Hejdå!

Tänk om jag inte klarar den!!

...Det är vad man tänker varenda jäkla gång man sitter och pluggar inför en tenta kvällen innan. Tänk om det kommer frågor på heeeelt andra saker än de jag har valt att fokusera på. För man kan ju faktiskt inte lusläsa varenda ord i boken. Tänk om jag får hjärnsläpp. Tänk om jag inte alls kan så mycket som jag tror att jag kan. Aaaaah! Tentaångesten förföljer mig. Trots att jag för en gångs skull känner mig lugn och påläst inför imorgon så börjar den där skräcken smyga sig på mig som ett slags självförtroende-ätande monster!

Jag är i alla fall stolt över mig själv oavsett vad monstret säger, för jag har läst nästan alla kapitel man ska ha läst, en del 2 ggr. Och jag har gjort det längs med kursens gång, inte alla på ett par dagar som man brukar göra. Jag har nog aldrig läst så mycket inför en tenta som nu. Stolt, stolt, stolt. Därmed borde jag ju klara den. Eller? Jo. Hm. Det återstår att se.

Klockan är 19.13 och jag är ännu inte färdigpluggad. Ska snart ta tag i att titta genom gamla tentor på ämnet, som visserligen kan vara helt vilseledande då det är första gången denna kurs går på dagtid, och det är tydligen en himla skillnad på dag- och kvällskurser.

Men dessförinnan ska jag promenera ner till Ica och köpa frukostbröd till imorgon. Jag älskar att jag har nära till Ica, det tar ca 2 min att gå dit! Hurra!

I helgen blir det nog en halloweenfest. Egentligen kan jag hålla med den äldre generationen och tycka att det är lite fånigt på ett vis, det här med att fira Halloween i Sverige. Här heter det ju Allhelgona och är till för att hedra de döda. I USA där Halloween väl kommer ifrån (?) firas det mitt i veckan, och har ingenting att göra med att hedra de döda. Där handlar det om giriga små ouppfostrade ungar som om dom inte får i sig socker så vandaliserar de husen.

Men nu råkar det ju vara som så att jag älskar att klä ut mig. Så to hell with mina åsikter just nu, för Buttericks, here I come! Ännu en orsak till att bosätta sig i Stockholm: Buttericks!! Kanske får det bli en tur dit imorgon på dagen, så att jag slipper gå dit när alla likasinnade är där. Det är en trång butik.

Dags att gå ner till Ica för att få lite luft så att pluggandet kan fortsätta. Klockan 9.00 imorgon gäller det. Håll tummarna för mig då! Bussen går 08.27 så imorgon blir det verkligen att vara uppe i ottan. Man vill ju gärna vakna till när man ska skriva för sin framtid, så det vore dumt att gå upp i sista minuten och inse att det där med frukost och dusch får göras efteråt.

07.30 är det uppstigning. Härligt att det är vintertid nu också så att det kommer vara bäcksvart. Buhuhu.

So long!

Tentaplugg

Hallå där! Nu var det ett tag sedan jag skrev. Skämmes Josefine. Skämmes.

Men det beror på att jag har haft mina kära föräldrar på besök i helgen! Så nu sitter tavlorna och spegeln på plats och kylskåpet är en cheesecake och två matlådor rikare :) Fast en matlåda är visserligen redan uppäten. Ingenting går upp mot mammas och pappas mat!

Veckan som idag påbörjades kommer att pläglas av pluggande. På onsdag har jag tenta, och idag har jag suttit djupt nedsjunken i min lilla (fast ganska stora) handbok i rättspsykologi. Varenda kapitel jag läser är förvisso intressant, men man når ändå en gräns då man inte längre får in mer information i huvudet, då ögonen inte kan absorbera mer text. Sedan jag vaknade imorse (fasktisk kl 8.00) så har jag suttit i soffan och läst. (Jag har ju inget matbord än). Då blir även kroppen extremt trött på att sitta och läsa. Så nu ska jag ta mig en promenad till min käre vän och särbo (Haha, nördigt ord) och läsa klart dagns sista kapitel där. Nu klarar jag inte av att sitta stilla längre. Hoppas att det inte är för kallt ute!

Hej hopp

Idag har jag tjänat pengar!

...Inte jättemånga pengar, men många bäckar små som man brukar säga! Mellan 10.00 och 15.00 idag har jag jobbat. Inte direkt världens tyngsta eller tråkigaste jobb. Hurra för Academic Work som fixar jobb som dessa. Jag har alltså gått på Stockholmsmässan i en svart (inte färgglad) tröja med tryck på, med 5 tjejer och en kille och bara strosat runt på mässan, i klunga. Arbetsgivaren ville inte ens att vi skulle göra mycket mer än så. Ganska lättförtjänta pengar. Dessutom var det ett riktigt trevligt och kul gäng!

Men nu har jag inte tid att sitta och berätta om mitt liv längre, nu ska jag gräva ner mig i Handbok i Rättspsykologi.

Heppåre

Uppe i ottan

Varje minut före kl 9 är ottan nuförtiden. Andra bullar blir det säkert i framtiden. Men just nu är jag lite stolt när jag är uppe före 9. Klockan är just nu i skrivandets stund 08.59 :) Jag sitter och försöker vakna till så att jag ska orka ta mig ut i köket och göra frukost, men än så länge ligger huvudets vakenhet före kroppens. Det tar alltid ett tag innan kroppen blir som den ska, och inte slapp som en sackosäck. Speciellt hunger-magen tar tid på sig att vakna till liv. Jag önskar att jag alltid var så sugen på frukost på morgonen som jag är strax innan jag somnar, då ligger jag alltid och funderar på mackor, pålägg och O´boy. (Ja, jag är snart 23 år och dricker fortfarande O´boy)

De senaste dagarna har jag varit så fruktansvärt sugen på att åka till solen, värmen och havet. Tänk att ligga på en sandstrand och steka i solen, svettig masa sig ner till vattnet för att svalka sig lite.. doppa ner kroppen i svalt havsvatten och bara ligga där och flyta ett tag. Sedan förflytta sig till en pool där man kan leka lite. Åååh vad jag önskar att jag hade råd och tid att köpa en veckas resa helt sonika! Någon som vill skänka mig lite pengar och tid? Jag kan tänka mig Miami eller Hawaii.

På lördag kommer mina kära föräldrar och hälsar på och hjälper mig att fixa saker som bara föräldrar kan, till exempel sätta upp en jättetung väggspegel på en väldigt klen vägg. Och så kanske det blir en tripp till IKEA igen, man vet aldrig.

Ja! Nu blev jag hungrig, nu är det dags för frukost!

Over and out.

Myshelg är vad det blev!

Helgen som passerade var en mysig liten myshelg. Fredagen avfirades som tidigare beskrivit; med revbensspjäll, kyckling, vitlöksbröd, guacamole och lite plockgodis :) Och så Idol såklart. Synd att inte den dåliga irriterande killen åkte ut. Jag kom dock på under tiden jag tittade, att jag ju glömde en av mina favoriter när jag skrev sist vilka jag hejade på: Kevin från Malta! Han är ju så glad hela tiden, man vill bara stoppa upp honom och ha som nalle. Han är sådär nypa-i-kinden-söt, och herrans skicklig på att sjunga såklart. Jag tippar på honom som musikalartist. Kommer det (hoppas inte) ännu en säsong av Lets Dance så kommer han säkert vara en av de tävlande, och vinna! Heja!

I lördags gick jag och min herre upp på stan för att kika runt lite. Vi glömde att det var lördag på lördagen, och att de flesta i staden är lediga och passar då på att göra stan. Plus turister som är shopping-galna. Vi insåg att det var väldigt onödigt att befinna sig i centrum en lördag då vi är studenter och kan göra det vilken dag som helst annars. Så vi gick hem och åt lunch och drack kaffe. Sedan åkte vi till Gamla Stans små söta bakgator för att lördagspromenera sådär mysigt som man gör i gamla filmer, i armkrok. Gärna med käpp och hatt också. Men något sådant erhöll vi ej. Vi gick och gick, och tittade och tittade, och såsmåningom föll mörkret på och vi insåg att ingen av oss hade någon typisk lördasplan med vänner, så vi lagade god mat tillsammans på kvällingen och gick sedan iväg i regnet till ett ställe här i Vasastan som heter Grappa och sippade lite på drink och öl. (Raspberry daquri, mmm)





Gamla stan

Söndagen var planlös... tills jag fick en plötslig inre begäran efter att få se djur. Ibland räcker det inte med duvor och hundar i koppel. Jag saknar ju min katt, och ibland känns det mysigt att titta på små belsbeklädda varelser. Eller stora. Så vi åkte till Naturhistoriska museet för att titta på uppstoppade djur. Väl där pasade vi på att gå på Cosmonova för att titta på en film om djur i havet, en jätterolig dag!


















Renen!


Idag sitter jag och pluggar, eller skriver rättare sagt. Som tur är så är rättspsykologin så spännande och intressant så det gör mig inte så mycket att jag är fast vid Word och boken. Just nu skriver jag om hur man förhör barn som blivit utsatta för sexuella övergrepp. Många hemska historier, men väldigt intressant.
Imorgon är det seminarie där jag ska berätta om vad jag skrivit.

På torsdag ska jag jobba!! Genom gamla goda Academic Work har jag fått några timmars jobb. Jag ska till Stockholmsmässan och gå runt i en tröja med logga på med 5 andra tjejer. Vi ska alltså göra reklam för ett av företagen som har en monter på mässan. Inte sälja eller tjata på någon, utan bara synas med deras logga och kanske hjälpa besökare att hitta till företagets montern. Ganska lättförtjänta pengar. och välbehövliga. Snart är det jul! Det blir kul!

Hejdå hejdå!

En Fågel...

Här kommer en länk till ett youtubeklipp med troligtvis världens roligaste fågel! Såg den i ett avsnitt av "Planet Earth" och höll på att trilla av stolen (soffan) av skratt. Håll ut till slutet av filmen, det blir bara roligare och roligare! Och tro absolut inte att det är lurendrejeri-filmat, denna fågel finns verkligen på riktigt! Hahahahaaa.

http://www.youtube.com/watch?v=P85LoHftEKs

Lars Frölander i Uggs...

I förrgår mötte jag en mycket märklig syn i mitt eget kvarter. Lars Frölander iklädd ett par beiga Uggs. ???! Jag vet inte vad Sofie Mode-Sofi, BlondinBella och alla andra kunniga modebloggare tycker, men jag anser det i alla fall vara oerhört tjejiga tjejskor... Ytterst märkligt. Ännu märkligare när man råkar vara offentlig person! Är han typ sponsrad av Uggs... vill han komma med på förstasidan av Aftonbladets skvallerblaska Klick? Hjälp mig med att komma på en bra förklaring någon, jag ligger sömnlös på nätterna.

Fredagsmys!

Ikväll blir det lugna fisken. En myskväll med min älsklingskille är inplanerad! Och som tur är så är det Idol på 4:an även denna fredag. Det är en smula tragiskt, men jag är fast i Idolträsket. Det är så spännande, det är så många som är så duktiga i år. Synd bara att majoriteten av alla röstande är 14 år och endast röstar efter deras hjärta när dom påstår sig bli kära i en såkallad "snygg-Robin" hur nu någon i hela världen kan tycka att fjanten är söt. Det finns ju 2 Robin, men den jag syftar på och vill ha ut ut ut är han som inte alls är så fantastiskt bra på att sjunga, han som aldrig ler, han som ser ut att äga en epa-traktor, ni vet?

En av favoriterna är såklart den lilla tant-flickan Anna. När hon sjöng Oh-Lauras "Release Me" förra fredagen så förstod jag vad man menar med att få gåshud av sång. En annan favorit är hon som har ett svårstavat och svåruttalat namn, typ Zepideh eller något. Hon är nästan lite för bra för Idol. Och så Lars som låter som en liten mygga när han pratar.

Nu börjar jag längta till ikväll nu när jag tänker på det. Men bäst av alla är nog i alla fall jurymedlemmen Bagge, han är så pluttinuttig. Jag vill ha med honom i min ficka hela dagarna och lyssna på hans ljuvliga kommentarer och se hans sprudlande barn-ögon bli lyriska över precis allt och alla.

Till Idol så blir det en liten plockmat-samling. Jippie! Det är nog mitt bästa. Planen är att det ska inhandlas revbensspjäll, grillad kyckling, vitlöksbaguette, guacammole, kex, ost och vindruvor. Blir nog en flaska vin också misstänker jag. Mums fillibabba som pappa brukar säga! Undrar var det kommer ifrån egentligen...? Säkert Werner och Werner eller något liknande...

I förmiddags cyklade jag från herren hem till mig. Det gick riktigt fort faktiskt..eller det hade kunnat gå fort om jag inte hade tappat bort mig 2 ggr och fick bära ner cykeln för trappor. Men oh my Lord vad kallt det var att färdas med hoj! Nästa gång jag går utanför dörren så är det mössa på. Årets invigning för mössa alltså när jag ska gå till Fridhemsplan för att handla. Synd bara att min huvudform inte klär i mössa. Men vad gör man inte för att slippa röda öron som känns som att de ska falla av?

Hej å hå, ha ev trevlig fredagkväll alla nära och kära!

P.S. Jag längtar efter er allihopa där hemma!

Finmiddag i lördags

Jag ligger efter i berättandet om livet i storstaden. Nu är det torsdag och jag tänker skriva om i lördags. Hoppas att det inte gör något :)

I lördags alltså... Renkompisen (som inte alls heter Karro) fyllde ju år för några veckor sedan, men inte för än i lördags fick hon uppleva och avnjuta presenten hon fick av sin snälla roomie. Hon skulle ut på överraksning! Kvällen började hemma hos dem med kex, ost och vin och 4 sorglösa flickor med läppglans. Renen var nervös över vad som hända skulle. Hon verkade inte gilla det här med att inte ha kontroll, mouhahaha. Det var roligt det.

Så småningom styrde vi stegen mot bussen, som tog oss till tunnelbanan, som i sin tur tog oss till mitt ena hemkvarter; Kungsholmen. Väl på holmen gick vi till en restaurang under namnet El Diablo, ett latinamerikanskt ställe som flickorna hört talas om, som dessutom var specialiserade på fina tequilasorter.

Ett ord kan beskriva hur det smakade...
Mmmmmmmmmm
Eller vänta... en bild säger mer än tusen "m"


Lamm, vitlökskaka och någon slags fluffig rökt getost. Mumsigt.





Efterrätten, halloncheesecake med belgisk (eller vad det var) choklad och något mer-glass


Mumsigt värre! Hela kalaset inklusive vin, ett glas fin-tequila som skulle smuttas på till maten för att förhöja smaken (Carl-Jan skulle vara så stolt över mig nu), och kaffe efter maten gick på 550 kronor, ingenting man är van vid som student när man förbluffas över att McDonalds har blivit så dyrt. Men det var faktiskt värt varenda krona. och utöver den fantastiskt delikata maten så hade jag en väldigt rolig kväll med 3 underbara tjejor!

Efter restaurangen tog vi taxi till "Ett ställe" där vi blev bjudna på champagne av ett gäng killar som tyckte dom såg coolare ut om dom satt vid samma bord som några tjejer, trots att vi inte var särkilt lättflirtade eller lojala mot dem. Men skumpa är ju alltid skumpa! Man tackar och tar emot.

Nu skulle jag behöva gå ner till postlådan och lägga på lite brev, och även gå till ICA för att köpa lunch. Men jag törs inte! Det regnar och blåser så mycket så jag tror att jag kommer drunkna eller blåsa bort till en annan atmosfär om jag går utanför dörren. Det skulle verkligen vara skönt att röra lite på sig och få lite frisk luft eftersom jag annars är fast framför datorn med min labbrapport och över boken, men när jag tittar ut blir jag rädd! Det blåser ner lika mycket löv som regndroppar.
Välkommer farbror höst. Åh, någon som kommer ihåg den där låten man lärde sig i lågstadiet? "Gubben Höst" tror jag den hette och handlade om hans löv och sånt. Den var fin. Vi fick lära oss många trevliga sånger vid pianot av fröken Margareta Karlsson. Det ska hon ha credd för, hon var en mysig fröken.

Okej, nu ska jag nog springa ut. På återseende!


...Oj... jag ångrade mig nog. Det blev just storm ute för några sekunder, och nu finns det nästan inga löv kvar på träden.

Choklaaaaad

Hurra vilken härlig upplevelse det var med chokladfestival! Jag tror att vi var där i över 2 timmar. Det var montrar överallt, och alla hade provsmakning! Wohooo! Vi var även på ett litet föredrag som hölls av en man från Anthon Berg. Dessvärre var mannen dansk och ansträngde sig inte för att göra sig förstådd. Jag förstod när han sade "choklad" och "kakaoböna". Resten lät som ett totalt främmande språk. Det måste ha varit någon svår dialekt, typ svenskans skånska. Men min chokladkompanjon förstod honom mycket bra, märkligt nog...

Vi deltog även i en tävling där man kunde vinna en exklusiv chokladkalender från Anthon Berg. Hoppas att jag kommer vinna. Jag var mycket fjäskig i motiveringen varför just jag ska vinna den, och inte ett överviktigt barn. Barn får hålla sig till Marabou, lågbudgetchokladen, så vi vuxna finsmakare får ha Anthon Berg för oss själva, mouhahaha ;)

Jag trodde dock aldrig att jag skulle säga det, men på väg från ckokladkalaset sade jag till fröken P att jag aldrig mer ska äta choklad. Det var lika trovärdigt och sanningsenligt som när man då och då på söndagarna säger "Jag ska aldrig mer dricka alkohol". But still!




Se, njut, och dregla!



















Titta vad jag hittade... MACAROONS!!
En liten fransk konfektyr som jag hittade när jag var i Paris, och som jag inte kunnat sluta tänka på sen dess.
Trodde inte att det fanns i Sverige, men sedan alldeles nyligen så gör det det!
(De små rosa, gula och bruna sakerna längst ner till vänster)





Och när man fick biljett till att lyssna på föredraget med Anthon Berg så ingick detta:
En provsmaknings-ask med finfina och lyxiga choklader!


Chokladfestival på Nordiska museet!

Och jag ska dit! Såklart. Jag och fröken P, två sanna chokladlovers styr kosan mot Djurgården och Nordiska museet imorgon för att provsmaka och gotta oss i choklad choklad choklad! Jag har även tänkt vinna biljetter till chokladens hemland och försöka att bli bästis med någon av chokladtillverkarna. Det måste vara bra att vara bästis med en chokladsnubbe.

Vidare information och kanske bilder från veckans happening kommer i helgen.

(Antal skrivna "choklad" i det stycket + rubrik: 8. Överkonsumtion av ordet choklad?)




Idag åkte jag till skolan en snabb sväng för att lämna in ett papper och för att tala med studievägledaren (som för övrigt var en mycket osympatiskt och skrämmande man, jag kommer aldrig mer våga gå dit). Jag är ju som tidigare nämnt inte så snabb alla gånger, så när jag smått sen var 100 m från busshållsplatsen såg jag bussen komma. Mot min vilja och förhoppning blev det rött vid övergångsstället så jag fick snällt stå och titta på när bussen plockade upp resenärer vid hållplatsen.
Men! Hoppet återkom... När jag fick grönt såg jag att bussen fortfarande stod kvar. Så jag började löpa i mina nergångna och slitna klackar. När jag började närma mig såg jag att bussen egentligen inte riktigt stod kvar. Den hade kört fram några meter till ett rödljus. Men vad gör det, tänkte jag. Jag hann ju fram ändå, och bussen stod stilla vid rödljuset, och det verkade som att det skulle vara rött ett tag till.
Jag gick fram till dörren, firade av mitt mest inställsamma leende och försökte se ut som en hundvalp utan ägare, vars liv hängde på om den fick komma på bussen eller inte. Uppenbarligen var inte busschauffören en hundmänniska. Inte heller en medmänsklig och omtänksam människa. Nej det var en bitter tant som mådde bra av att se folk missa bussen. Hon tittade på mig och besvarade mitt se-söt-ut-snälla-släpp-på-mig-leende med att rycka på axlarna och skaka på huvudet. Jag försökte göra en min som sade ungefär "Men kom igen, snälla". Chaufförfanskapet ryckte återigen på axlarna och myste av välbehag. Hoppas att hon har svårt att somna inatt. Jag ska inte hålla upp dörren för henne om jag ser henne på stan nån gång. Då kommer hon ångra att hon inte släppte på mig.

Summan av kardemumman: Jag tror ta mej sjutton att Örebros busschaufförer är trevligare än Stockholms. Förvisso går stockholmsbussarna ungefär var 5:e minut, så jag hann med allt jag skulle ändå. Men hur svårt är det att öppna dörren? Alla här har ju ändå busskort, som man inte ens drar i en apparat, utan bara visar upp oengagerat inför en ännu mer oengagerad chaufför. Fyyyyy busschaufförtanten. Fyyyy.

Just det! Här om dagen när jag skulle till skolan med samma buss så blev jag nästan knockad av backspegeln (som är nästan lika stor som jag) när bussen kom i all fart. Jag gick fram till trottoarkanten när jag såg att den var på G, men blev ouppmärksam och började stå och läsa på mitt busskort istället. Plötsligt susar det till, och bussen kör förbi mig med en tvärnit och med backspegeln ca 1 cm från mitt huvud. Swissssch!  Jag hoppade till ungefär 2 meter upp i luften av vettskrämdhet. När jag moloket och skamset klev på skrattade den lille pojken som körde bussen och sa "Ooops". Gör man så lille busspojke med moppefjun? Gör man så? Nej lille busspojke med moppefjun. Fy på dig med.
 


När jag åkte hem från skolan gick jag av tidigare än jag skulle (med flit faktiskt). Det var ju så fint väder. Småregn. Mmmm. Jag gick av på Odenplan och in på Åhléns och Hemköp för att köpa lite nödvändigheter. Sen var jag så hurtig så jag gick hem från Odenplan. Visserligen inte så lång bit.

Sedan jag kom hem har jag fixat och haft mig här hemma i ett försök att få bort alla kartonger. Jag har även använt min gasspis alldeles själv idag. Jag tycker fortfarande att den är lite skräckinjagande när det puffar till när man tänder. Men jag vänjer mig nog snart. Det är faktiskt sunt förnuft att vara rädd för den! Eld och gas är farligt!

Nu ska jag återgå till att packa upp kartonger. Ikväll ska jag träffa en vän.. eller snarare en väns vän. Men vi som bytt från 019 till 08 måste hålla ihop!



Här kommer dagens låt-tips: Keep Breathing med Ingrid Michaelson. Den var med i ett avsnitt av Greys Anatomy. Har det börjat igen förresten? I så fall får vi börja åka till varandra för våra Greys-kvällar md guacamole och gurkstavar Elin ;)

Gå in här för att lyssna på låten: http://www.youtube.com/watch?v=fORAPkfVV_A

Kartonger, kartonger, kartonger... och några påsar

Jag har just insett en sak. Det tar ett tag att flytta in. Idag är det... hm... onsdag (svårt att hålla ordning på dagarna när man är student), alla saker och grejer anlände till lägenheten i lördags. Men det är fortfarande kartonger kartonger kartonger och påsar påsar påsar lite överallt. Jag tycker inte om att göra saker fort. Jag föredrar långsamt och noggrant. Så när jag packar upp en kartong vill jag gärna titta en liten stund på alla saker jag packar upp. Ibland bläddra igenom, leka lite med, fixa lite med, eller stå en stund och fundera över var jag köpt den/vem jag fått den av. Jag kan inte heller bara packa upp och "lägga någonstans så länge". Nej nej varje sak ska ligga på sin bestämda plats.

 Exempel: Hela förmiddagen gick åt att packa upp pennor, block, gem, bra-att-ha-saker och lite annat till köket. För jag var ju tvungen att organisera i kökslådorna så att allt ligger fint och genomtänkt organiserat! Huvudsaken är ju att det blir fint och välgjort, inte att det går snabbt :)

Men nu börjar jag känna att det vore hemskt skönt att bli av med alla kartonger. Banankartonger luktar gammal banan.

Trots alla kartong- och pås-invasion så börjar jag trivas riktigt bra här. Det är så mysigt och trivsamt, och området är jättejättemysigt! Nära till allt viktigt: ICA, Seven-Eleven, sushi och pizzeria!

Det är bra det där med ICA-checkar som man får när man dragit sitt ICA-kort tillräckligt många gånger på små-summor (många bäckar små). Igårkväll efter en grekisk sallad från en pizzeria gick jag ner till Ica med mina 2 ihopsparade checkar som blev till hela 50 kronor tillsammans. Vad får man på ICA för 50 kronor?? Jo..... Tadaaaa


Mmmm, kanske det godaste som finns!

Nu ska jag skriva lite på en labbrapport (metod) som snart ska lämnas in. Lite extra roligt nu eftersom en oerhört bessynerlig gruppmedlem (som för övrigt går runt med mobilen i en mobilväska i skärpet) har hoppat av så att vi bara är 2 i min grupp nu. Mobilväskemannen säger att han är sjuk, men jag har en tendens att misstro människor jag inte känner ibland. Det får jag ångra om nu fallet är så att han faktiskt är sjuk.

När jag gjort mitt plugg för dagen ska jag fortsätta att packa upp grejer, sen kommer Renen på besök.

Bye bye!


On the road

Nu är vi på väg, bokstavligt talat! Vi sitter i bilen med väääärldens största släp, totalt fullastat med allt jag äger. Tyvärr får vi på grund av det gigantiska släpet bara åka i 80 km/h så det går inte undan. Men det går framåt. Väääldigt fullt blev det i släpet, så jag och mamma sitter i baksätet med mitt elpiano i knäna och taklampa mellan oss. Nu även med dator i knät. Vi tog upp den i syftet att gå in på ikea.se för att planera lite möblering, och då passar jag på att skriva lite för den som undrar, och för att fördriva tiden!

Nu börjar jag bli kissnödig också, men eftersom jag under korvpausen på Sibylla i Kungsör avböjde rådet att gå på toa så bör jag inte tänkta på det, då kanske det går över...

Det ska bli så kuuuuul att flytta in och fixa iordning med allt!!

Over and out.

Flyttdag imorgon!

Har just ställt mobilalarmet på 07.00. Oh my. Det var längesedan jag gick upp så tidigt. Det är inte mänskligt. I alla fall inte Josefineigt. Jag ska göra mitt allra yttersta för att inte snooza. Vi får se vad följderna blir, för sist jag gick upp utan att snooza (det var nog förra hösten) så svimmade jag nästan efter att ha varit uppe i 10 minuter, och mådde förfärligt ända fram till lunch, av ren trötthet. Min kropp var väl under chock.
...Eller nja... jag slog precis upp ordet chock. Resultatet blev:

Chock är ett livshotande tillstånd när blodtrycket sjunker kraftigt och cirkulationen av blod och syre i kroppen minskar.

Jag tog väl kanske i lite. Livshotande var det inte. Varför ska man alltid överdriva så. Jo! Jag har redan svaret: Allt blir så mycket roligare med en liten överdrift. Dom brukar säga att jag ofta kryddar lite för rmycket när jag berättar saker. Men en anekdot låter ju förjäkla mycket mer spännande och roande när man överdriver. Jag har dessutom så höga tankar om min omgivning att jag förutsätter att alla är med på noterna när jag överdriver, och inte känner att en rättning är på sin plats. Ett skrockande skratt är vad som är på plats. Ett skratt!

Hur som haver... jag tror att jag än en gång gled från ämnet en aning. Det här med att vara fysiskt tvungen till att snooza, det beror nog på att jag inte har så mycket järn i blodet. Jag har fått höra att det är något sådant. Jag brukar ju alltid få head rush när jag reser mig. Men man får ju försöka ta till med den åtgärden att undvika att resa sig för snabbt, så att man inte till exempel svimmar med ögat före i kattsanden...

Nu måste jag försöka sova så att jag vaknar någon gång imorgon och inte sover förbi min egen flyttdag!

...Undrar om man kanske skulle titta lite på Gossip Girl först... Tsss...

Back in Örebrew

Då var man tillbaka i Örebro igen. Inte för alltid såklart. Men för ett par dagar. Idag har jag relaxat och catchat up med mina kära föräldrar vilket var mysigt. Det var även ett mycket kärt återseende med min älskade katt Kissen. Han har legat i mitt knä och kurrat och trivts hela kvällen. Jag önskar verkligen att jag kunde ta honom med mig så jag fick gosa med honom vareviga dag. Men pga att han varit utekatt i hela sitt liv så vore det inte hyggligt att plötsligt stänga in honom i en lägenhet för resten av livet ...Trots att den ligger i vackra Vasastan ;)
Vi får nöja oss med att träffas då och då, jag och Kissen.

(Förresten...kommer ni ihåg"Kattkvinnan" som var med i ett avsnitt av Filip och Fredriks "100 höjdare", som trodde att hon var en katt och gick runt gav ifrån sig stillsamma och tysta Mjau titt som tätt?! Hon var söt.)

Imorgon blir det att ...typ... packa. Jag har ju förvisso det mesta av det jag äger nedpackat i kartonger. Men morgondagens åtagande är att kolla igenom kartongerna och se om jag verkligen behöver ha med mig allt. Dessutom bör kartongerna förberedas för att bli inburna i rätt ordning in i släpet som ska hämtas lördag morgon ca kl 8.00. Kuckelikuuu.

Utöver allt förberedande av kartonger och en massa andra halvtråkiga (men ack så viktiga) uppdrag som jag inte ens kommer ihåg just nu vad det var (tack gode Gud för post-it-lappar) så ska jag träffa min kära vän och väninna Elin på en liten lunch, en snabb sådan är jag rädd. Sedan blir det god middag och mys med mams och paps. Man måste passa på att umgås med dem också nu när man är hemma. Jag är inte van vid att inte träffa dem på flera veckor. Men jag antar att det är en av bieffekterna av att växa upp och bli stor :)

Nu ska jag titta på Gossip Girl på datorn och sedan ska jag sova så att jag kan gå upp i ottan imorgon så att jag kan äta frukost tidigt så att jag blir hungrig på lunch vid lunchtid!


På återseende

RSS 2.0