Ledig måndag!

Så var ännu en helg över och förbi. Det var en bra helg i alla fall, som vanligt! Det är få helger som inte är bra.

I fredags var det myskväll med god mat och i lördags var det fest på schemat. Redan klockan tre var jag på väg mot kvällens bravader. Då skulle jag till Renen och Emma för att egentligen äta och göra ordning en lek inför kvällens partaj. Men vi varken åt eller fixade tävling så såhär i efterhand vet jag egentligen inte varför jag åkte till fel sida av stan innan vi klockan sex gav oss av till en annan sida av Stockholm, Sollentuna. Jag hade fått reda på att det skulle ta ett tag att åka dit, men det var längre bort än vad jag trodde. Först tunnelbana till nästan ändstationen, Danderyd sjukhus, och sedan på en buss, en sådan där buss som går ganska sällan och som är inredd lite som en charterbuss. Bussresan tog 25 minuter. Sedan var vi framme på inflyttnings- och födelsedagsfest hos Rebecka. Det var jättetrevligt verkligen, och tjejen är en superb värdinna, bjöd på massa gott, både dricka och tilltugg. Sedan bar det av i taxi in till stan, klubb 54 på söder. Lyckad kväll!

Igår blev därmed en riktig slappardag med min favoritmat; cheeseburgare från McDonald's, film och sova till 12.

Idag har jag varken skola eller jobb, men klockan ett ska jag träffa Elin (!) och Renen för en lunch. Elin den rackarungen har ju blivit halv 08 nu och är här lite då och då. Yaaaay!!

Imorgon ska jag jobba igen, klockan nio, puh! Sedan direkt till skolan, och efter föreläsningen ska jag träffa min grupp och planera ett projektarbete vi ska skriva om Systembolaget. Låååång dag. I synnerhet när man är van vid att ha tre timmars föreläsning om dagen, högst.

Men jobbet går bra i alla fall, och ja, det är ganska lättförtjänta pengar måste jag erkänna ;) Jag sitter i ca 3 timmar på ett kontor precis under Katarinahissen med stora fönster som har utsikt över ungefär hela Stockholm, och över vattnet såklart. Trefvligt trefvligt. Där sitter jag alltså och rensar uppdrag som folk skickar in till www.tackannonsen.se. Jag sållar bort oseriösa bidrag, och ändrar när klantiga folk skrivit allt med versaler, eller bara med gemener, så att det ska bli snyggt i listan alltså. Sedan ska det publiceras i tidningen när projektet är slut. Skitbra!

Nu ska jag slita mig från sängen och börja diska. Har samlat på mig typ allt porslin och alla glas jag har, så det kan ta ett tag det där...

So long!

Som en gommiboll...

Long time no see!
Men nu är jag här igen. Som en gommiboll, kommer jag tillbak till dig!

I helgen njöt jag av att ha tentorna avklarade, så i fredags var det myskväll med J, och i lördags var det kalaskväll med Renen och hennes roomie Emma. Kvällen började på söder hemma hos dem med fina drinkar som sötnosarna hade ordnat (säkert bara för att jag och Emma sade att vi skulle ta det lugnt :)), och Mr. Bean-spelet. Vi tog även mycket vackra bilder med fladdrande läppar och kinder, och jag lärde Renen och Emma att prata swahili.
Jag hade ju bestämt mig innan för att inte gå ut, men utbudet av barer och krogar är ju lite större här än i Örebro, så det är inte utan att man blir lite sugen ändå efter ett par glas. Det var alla möjliga ställen på kartan, men det ena hade för hög åldersgräns, det andra hade för lång kö, det tredje var tydligen trist enligt de på andra sidan dörren. Så vi slutade på en bar i city som heter East. Och än senare bar det av till McDonalds på Kungsgatan där Renen trängde sig i kön.

Igår startade en ny kurs i skolan, Kognitionspsykologi, där det pratas om hur minnet fungerar. Det ska bli kul! Och idag börjar ytterligare en kurs eftersom jag har det fantastiska privilegiet att läsa 2 delkurser parallellt även denna termin. Hrm. Den andra delkursen är Arbetspsykologi, den blir nog också intressant. Den kommer handla om typ arbetsmiljö, rekrytering och sånt.

Imorgon ska jag jobba!! Jiihooo. Money money money, must be funny, i en Josefines wöööörld.
Jag ska ta mig till Slussen till en reklambyrå. Denna reklambyrå ska ha ett påhitt under 3 veckor som heter något med "Dagens hjälte". Min uppgift är att läsa igenom alla bidrag, och sålla bort de oseriösa eller ovärda. Sjukt kul låter det! Jag delar dessutom timmarna med en annan tjej så jag kommer att jobba 3 timmar om dagen i 3 dagar i veckan, plus 3 timmar på helgen då jag får jobba hemifrån. Och jag får planera in jobbet när jag vill. Hur bra som helst!

Nu ska jag göra mig iordning, för om 25 minuter går buss 70 till Universitetet. Jag har det bra jag, det tar ca 2 minuter att gå till bussen. Det är jag nöjd med!

Ha en fin dag alla barn!

Phuuuu

Då var det överstökat, ÄNTLIGEN!!
Ända sedan jag kom hem till Stockholm efter jul har jag pluggat varje dag. Varje dag, även lördag och söndag. Allt inför denna otäcka dag då jag befann mig i tentasalen klockan 9. Gissa hur länge jag satt. Till 12.30! Värsta länge! Man blir ganska slut i huvudet efteråt, av att leta och gräva i hjärnan efter allt man har läst.

Igår satt jag och J på stadsbiblioteket faktiskt, för att plugga. Det är definitivt att rekomendera. Där fanns ingen TV, ingen blogg, inget Aftonbladet.se och ingen disk att ta hand om. Och eftersom vi var på ett bibliotek där det är knäpptyst störde vi inte varandra med att varannan kvart vara pratsugna. Skiteffektivt. Det ska jag fortsätta med.

Efter tentan i klinisk psykologi gick jag och lämnade in hemtenan i genuspsykologi. Så nu är det gjort, nu får det bära eller brista som man brukar säga i allvarliga situationer. Håll tummarna för mig!

Så nu sitter jag i soffan, och har suttit här (förutom en dusch) sedan jag kom hem. Såååå skönt att bara sitta och glo och inte ha något jag måste läsa. Just nu inväntar jag reprisen av Top Model, jag kan inte sluta älska det. Det är som en drog.

Är det bara jag som blir så shoppingsugen efter en tenta? Jag tycker liksom att jag har förtjänat och kan unna mig själv att införskaffa mig ett nytt plagg. Jag måste smyga iväg till något billigt ställe, Gina Tricot, H&M eller Monki och se om det finns någon rea kvar, hurra! Det är jag ju värd.

Förresten! Jag har ett filmtips! "Seven Pounds" med Will Smith. Alltså jag är inte den som gråter på film, jag  tycker att jag är vis nog att förstå att det bara är iscensatt och att det står kameramän, mikrofonkillar och regissörer överallt och att det bara är ett manus. Men oh my god, denna film. En liten liten tår var faktiskt sugen på att smyga sig ut i högerögats vrå. Så den som är filmkänslig och gråter på typiska gråtfilmer bör gå till Ica och köpa Kleenex innan filmen. Men man måste nästan se denna film. En förutsättning dock är att man är på alerten, koncentrerad och fokuserad på filmen. Det är en tänkfilm som man måste hänga med i hela tiden. Se den!! Och berätta för mig vad du tyckte sen!

Ja, nu börjar det om 4 minuter :)

Hej så länge!


Kommentarer kommentarer...

Få saker på internet är så roligt som när jag läser kommentarer från er här.  Det borde vara obligatoriskt att den som läser ett blogginlägg måste skriva en kommentar :)

Ja, det var en pik.

Hihihihi

Maskjävel

Men det var väl som fan vad svårt det ska vara att sticka!! Jag blir skitirriterad! Jag fattar inte vad jag gör för fel, det är någon maskjävel som förstör för mig hela tiden. Jag har börjat om säkert 7 ggr nu.

Och idag pluggar jag. Hemtentan är nästan klar, men idag börjas det med tentaplugg eftersom en ljuvlig salstenta stundar på fredag.

På återseende. Och om det finns någon där ute som är haj på det där med att fiffla med garn på 2 pinnar, dra dig inte inte för att komma hit och ge mig en kurs så att min just nu obefintlia halsduk kommer till världen innan gradantalet når 15 +
Du kan få kaffe och bulle. Jag har fått gratisbullar på Ica.

Världens. Roligaste. Helg. Eller?

Suck suck och åter suck. Förlåt, men tillåt mig sucka lite. Min helg har inte varit den roligaste och mest händelserika helgen på länge. Nej. Min helg har bestått av skolböcker, tangentbord och överstrykningspenna. (Eller egentligen en blyetchpenna eftersom jag har för avsikt att sälja mina böcker så småningom, och kladdar man med en skrikigt neonig överstrykningspenna så tappar faktiskt boken sitt värde)

Få se nu... I fredagskväll hade jag visserligen fritid. Då åkte jag och J hem till storebror och Fröken P, där vi åt kinamat, drack vin och spelade spel. Både Pictionary och Rappakalja hann vi med, och det var inte det minsta tråkigt det. Ett hett tips för den som är någorlunda kreativ och har möjligheten att spela Rappakalja med 3-4 andra fantasifulla vänner: Gör det! Så många fnissanfall som bubblade upp från alla håll så kunde man nästan tro att det var lustiga svampar i kinamaten. Sjuuukt roligt spel. Jag fnissar nästan lite för mig själv när jag tänker på det.

Lördagen då, jo den bestod av plugga plugga plugga. Lördagkvällen skulle vara rolig egentligen. Jag skulle leka med en Ren. MEN jag var tvungen att ställa in då jag insåg att jag, Josefine skulle behöva plugga en lördagkväll, något som jag redan i gymnasiet gjorde en pakt med mig själv att aldrig någonsin never ever göra. Och jag har hållt det löftet i alla år. Ända till igår. Efter att jag dessutom tjatat på Elin om att inte plugga så mycket, och stanna här i Sthlm för kvällen då hon var här över dagen. Och bara några timmar efter att jag sagt till Renen att tala om för hennes roomie Emma att man faktiskt inte pluggar på helger. Suck. Varpå stackars Renen kände sig så övergiven och uttråkad att hon nästan övervägde i ett svagt ögonblick att immigrera från Stockholm.

Och som ketchupen på moset så har jag puggat hela dagen idag, och kommer att fortsätta med det tills jag är klar. Jag får inte somna ikväll för än jag är färdig. Som en extra bonus också så har jag fått börja om med sista frågan eftersom jag sent insåg att jag valt att svara på en fråga som troligtvis krävde svar från en artikel som hittas i en artikelbunt som jag inte köpt. Så efter att ägnat förmiddagen åt att läsa mig til svaret i boken insåg jag att svaret inte riktigt fanns i boken, och jag fick börja om på ruta ett.

Så. Nu har jag fått ur mig min frustration och satt ord på min tristess, så nu kan jag återgå till BOOOOOKEEEEEN! Hurra!

Trendig eller Tantig?

Jag har följt strömmen, gjort som tiotusentals bloggar tjatar om, det som har påståtts vara "typ jättetrendigt" i varannan tjejtidning i höst. Jag försöker lära mig att sticka. Jag gick och köpte mig ett garn på Panduro idag, med tillhörande stickor. Nu jäklar ska jag ha Stockholms snyggaste halsduk. Än så länge har jag endast trätt på öglorna på ena stickan. Det där med att göra räta maskor var visst klurigare. Jag har försökt i ungefär en timma under tiden när jag har haft Gossip Girl på i bakgrunden (nej, jag kan inte sluta titta på det, fast jag har fyllt 23).

Men trots att det ska vara så himlarns inne nu att sticka så kan jag inte rå för att jag ändå känner mig aningen tantig. Ibland har jag till och med kommit på mig själv med att sitta och vifta med tungspetsen strax utanför mungipan i all min koncentration.


Såhär långt har jag kommit ikväll...



Hmm... vi får se hur det går,kanske går det framåt, kanske fastnar jag vid mina ynkliga 3 cm på en sticka. Men imorgon kväll ska jag kanske hem till brodern, då ska jag i hemlighet smyga ner mitt nya nystan i väskan och be fröken P om hjälp, hon ska vara en hejare på det där har jag hört. Hur som helst så lovar jag att hålla er uppdaterade om hur det går med mitt tantprojekt!

För övrigt så var jag och hämtade sushi ikväll och provade på ett nytt ställe för skojs skull. Det finns ju ungefär 6 olika ställen inom 3 minuters gångavstånd (Ännu en anledning till att föredra Stockholm före Örebro). När jag kom hem med mina råa fiskar fick jag mig en positiv överraskning. Jag hade fått en fortune cookie! Så himla fränt. Sååå hollywoodrulle! Jag trodde inte att man fick det på Sveriges sushiställen, jag antog att det var bara på film och i självaste Japan. Men icke, här på mitt nya favoritsushiställe får snygga blondiner det också!







Kuuul va? Ja jag vet. Nu ska jag återgå till stickorna och garnet. Eller kanske jag borde plugga lite. Ja det ska jag nog göra. God natt!

Back to reality

...och skolböckerna. Jag hade två och en halv vecka på mig hemma i Örebro, kånkade på 4 böcker på tåget hem och förväntade mig att få lite gjort. Jo, jag fick förvisso lite gjort. Men inte så mycket som jag hade behövt. Så nu sitter jag här timma in och timma ut framför datorn för att skriva en hemtenta på 4000 ord. Inte 3999, inte 4001, exakt 4000 ord. Fyratusen. Till min glädje finns det knäck kvar från i jul. Knäck består av endast socker, sirap och grädde. Bara goda, bara oerhört onyttiga ingridienser. Men det är bra uppåttjack i kombination med kaffe.

Ja hade en sjujäkla mysig helg sista helgen hemma i Öret. En sån där mysig julig vintrig myshelg, ingen fest (som visserligen är väldigt skoj, men skönt utan ibland också, i synnerhet efter jul & nyår), ingen stress, inga nudlar. Bara mys, lugn, kakelugn och god mat. I söndags var jag, J och hans familj ute vid naturreservatet Rävgången för att åka grillor ( =skridskor, för er som inte fans av slang). Det vill säga skor man skrider fram i. Det där med att skrida vet jag emmellertid inte riktigt om jag kan hålla med om. Snarare åka-på-helspänn-och-se-ut-att-vara-stelopererad-men-ändå-fladdrig. Men mot slutet fick jag nog upp farten lite, kul var det i alla fall! Och vackert som en saga var det där ute på sjön där solen lös och snön glittrade.





Ganska tjusigt, eller hur. Då skulle ni se mina grillor. Det är mammas gamla, som hon köpte ungefär 1981, vars skosnören gick av när man tittade på dem, och själva skinnet är på väg att krackelera. Men dom glider fram lika bra ändå!

I förmiddags var jag på NK, deras Realisation som dom så fint kallar det började idag. Mycket folk men bra rea faktiskt! Ända upp till 70% på en del plagg. Men jag tittade inte så noga ändå, det hade varit en skymf att hitta något fint, observera 70%-lappen för att sedan upptäcka att ordinarie pris var 3500 kronor. Inte för att jag kan räkna i huvudet, men det hade nog varit för dyrt ändå. Dessutom råkade jag ta på mig ett par gamla slitna blåjeans när vi gick upp på stan, bara för att de är sköna, och jag ville ju ha sköna kläder nu när jag ska sitta inne och uggla hela dagen. Men gash vad jag kände mig underklädd där inne, trots min million-dollar-utstrålning ;) Överallt kostymer. Kostymer kostymer kostymer, och en och annan pälsmössa. Men jag kan ju vara fin jag med, bara jag inte är dum och tar på mig mina slitna trasiga inomhusjeans. Bu.

Nej nu ska jag fortsätta med hemtentan. Nästa fråga ska bli roligare; "Det sägs att män är mer aggressivaän vad kvinnor är, vad säger litteraturen? Är män i grund och botten mindre omvårdnande och mer fientliga mot sin omgivning. Motivera ditt svar."
Det blir kul, särskilt eftersom min ogifta lärarinna är en riktig manshaterska. Men hon ska inte få påverka mig. Jag tänker fortsätta älska män. Åtminstone en!

Nu är jag pigg, jag har blivit lite hög på alla knäck, har ätit 5 st på löpande band. Jiiihoooo, sockerchock!
Hejdå och hej skolböcker!!

Hejdå Örebro, Hej Stockholm!

Imorgon bär det av hem till Stockholm igen! Det kom plötsligt, igår fick jag reda på att skjuts till Storstaden ordnas tack vare J:s familj som ville få lite shopping gjord. Pretty underbart att sippa åka tåg, med tanke på hur mycket jag har att bära på nu. ÄNNU värre än resan hit den 18 december. Jag har just packat en STOR resväska och en lite mindre resväska. Sedan har jag dataväskan, en papperspåse och en stor kartong innehållande en SodaStream som jag fått i julklapp av den ena brodern! Sjukt bra julklapp! Jag ska aldrig mer köpa Loka, Ramlösa eller Ica's egna mineralvatten! Jippie!

Jag har haft det jättemysigt och roligt här hemma i Örebro, men nu ska det faktiskt bli ganska skönt att komma tillbaka till Storstaden igen.

Nu ska jag sova en sväng tror jag.

Hej så länge!

Tack för mig, 2008

Ja, då var jag tillbaka. Det tog inte lång tid. Men jag är smått omotiverad att skriva hemtenta idag så jag skriver lite blogg en stund till istället!

Nyårsafton blev jättelyckad. Jäääättegod mat, och kanske världens godaste efterrätt någonsin, som jag defenitivt ska ta receptet på. Lagom mycket alkohol och en very trevlig kväll helt enkelt! Men jag saknade min bästa Ida, som blev sjuk i sista stund och fick stanna hemma alldeles alene. Men det tar vi igen nästa år! ...Eller i år blir det ju.

Det här med nyårslöfte... jag vet inte. Det känns lite överreklamerat, man håller det sällan och man har en press på sig hela januari att leva upp till sitt eget jäkla löfte. I synnerhet alla dessa tråkiga löften, ut med dom. Men jag ska i alla fall lova mig själv att skaffa ett fast extrajobb denna termin så att jag slipper ligga på minus en vecka innan nästa generösa csn-bidrag infaller. Och jag ska inte klippa mig hos billiga frisörer. Sen orkar jag inte fundera mer över vad jag inte är nöjd med i livet, det låter inte särskilt lockande. Jaja, jag vet att jag borde börja träna. Den dagen det är gratis så. Tills dess får jag promenera mera.

Så... för att härmapa en kär Ren-vän till mig så ska även jag i korta drag punktvis återge händelserna 2008. Dels för min egen del, och dels i berättarsyfte. Det är ju ändå rätt trevligt att reminissa lite och fundera över året man lämnat bakom sig.


  • Hela våren knegade jag ju som studentambassadör för ett bemmanings- och rekryteringsföretag för studenter. Gick runt på Örebro Universitet och informerade folk om att de borde joina företaget för att få jobb. Något som en del underhållande nog tyckte var onödigt. Det där med arbetslivserfarenhet och lön var inte viktigt för alla visade det sig. Samtidigt pluggade jag A-kursen i psykologi på Örebro Universitet, och bodde i min ääälskade en-och-en-halva, 53 kvm med gammal stil, träparkett, nytapetserade väggar, ny köksutrustning, balkong i söderläge och stukatur i taken. FÖRSTAHANDSKONTRAKT! En lägenhet man skulle få betala minst det dubbla för i dyra Stockholm. Jag saknar verkligen my crib på Svanåallén, och här om dagen var jag där för att lämna nycklarna nu när jag sagt upp den helt. Sentimental som jag kan bli så fick jag nästan en tår i högerögat. Den var fin den.
  • Februari: Jag och lovely J åkte till Paris över Alla Hjärtans Dag, en julklapp från honom till mig. Heeelt underbart!


  • April: Min älskade och underbart söta brorsdotter och gud-dotter Leia kom till världen och förgyllde våra ögon.
  • Maj: Pappsen min fyllde 60 så vi for till en liten liten by på Kreta; Georgioupolis. Pappa, mamma, broder J, brodersambo P, min J och jag i ett galet och vilt gäng Sippade paraplydrinkar med plastapor i och åkte moppe i bergen under en fabulös vecka!




  • Sommaren: Sommaren 2008 var en väldigt arbetslös sommar. Solen lyste på ledigheten men pengarna lyste med sin frånvaro, så eftersom jag i alla fall skulle lämna staden till hösten så hyrde jag ut min älskade lägenhet redan från augusti och flyttade hem till mamma och pappa för att slippa räkningar och hyra. Lyxigt att få god mat varje dag och att ha en stor gräsmatta att leka och sola på de dagar det inte regnade. Utöver det bestod sommaren av fest, lek, mys, golf och spänning inför den stundande hösten.
  • September: Som kanske tidigare noterat här på bloggen så tog jag mitt hittills störtsa steg i livet och flyttade från lilla Örebro till stora Stockholm, ett beslut jag är mycket nöjd med! Började lästa Psykologi II. Blev gråhårig på statistiken, men beslöt mig till slut för att det var en omöjlig uppgift och sköt upp den och gjorde den till ett senare problem. Det är så man behandlar problem, det är min filosofi.


Fortsättningen av hösten finns ju dokumenterad här på framför ögonen, endast ett klick bort. Hur som helst så har den gått sjuuukt fort, och i Stockholm blir jag kvar ett tag till i alla fall. Jag trivs som handen i handsken, som fisken i vattnet, som björnen i skogen, som locken i Ugglas hår, ja ni förstår!

 

Tandläkarbesök med tandläkarskräck

Idag har jag varit duktig duktig duktig. Klockan 10.20 befann jag ig på ett av mina värsta ställen i världen: i tandläkarstolen. På (hör och häpna) rutinundersökning. Jag var där för ca ett år sedan och jag gick tillbaka nu. För rutincheck! Duktig, eller hur! Men lite utav en plåga var det, i alla fall när han skrapade med en sån där otäck sylvass skrapa. Men inga hål och inga klagomål! Det gäller att hålla tänderna i trim när man vill undvika att laga dem.

Det är dock en aningen märklig upplevelse på något vis, det där med tandläkarbesök. När jag satt där i stolen erinrades jag om den där känslan när man var liten och inte förstod ett jota av vad de vuxna talade om, men ändå ha en gnagande känsla av att de diskuterade något jag ville förstå. Eller som i ett Sunes Jul-avsnitt när Sune torkar disk i farmor och farfars kök och farfar och Rudolf pratar sjukdomar, och bara använder de latinska begreppen.

Tandläkaren till tandsköterskan (medans han pillar och gräver): "1:an, 2:an, 3:an, 4:an, hmmm 5:an, 6:an - där har vi en opalidamilus araxaben, 7:an  jag en slags opsiflatrius falafalantren, 8:an? nej den är borta".
Och så börjar han om igen, 3 gånger. Och slänger ur sig ytterligare 3 obegripliga ord, och säger ännu en gång om en "åtta" att han vet inte var den är riktigt.

Nu är ju jag tandteknikerdotter så jag har ju lärt mig att alla tänder i munnen är namngivna med siffror. Framtänderna är såkallade "ettor", tänderna bredvid framtänderna är "tvåor" o.s.v. Och de där omtalade "åttorna" är alltså mina ännu obefintliga visdomständer. Men de där latinska gallematias förstod jag inte ett smack av. Och där sitter man utlämnad och gapar och nästa dreglar lite och vet att det är mina tänder dom diskuterar med hemliga kodord. Men, det gick ju bra, så det var nog bara komplimanger!

Nu ska jag fotsätta skriva på min hemtenta, sedan återkommer jag nog för att berätta lite mer om nyår och kanske en snabb resumé om året som gått.

Hej så länge!

RSS 2.0