Jag hjärta solen

Vilka dagar!! I positiv bemärkelse! Äkta sommarkänsla har det tamejtusan varit. Igår gick jag och J runt i city och på söder och strosade i solen, och jag köpte nya skor! Vi åt stekt strömming till lunch, på hamnkanten vid Slussen, sedan åt vi glass på Medborgarplatsen, och sedan öl på en uteservering precis där jag bor.

Idag har jag och Renen öl på Snaps på Medborgarplatsen. Vi och en tredjedel av Stockholms befolkning var där, just på den uteserveringen. Härligt, och sjukt varmt! Jag är till och med lite röd på bröstet, jag älskar årets första solbränna!

Igår såg jag en äldre dam stå vid vattnet och småprata med en fågel, typ en korp eller kråka. Fågeln satt på en mur vid vattnet, och damen stod på gångvägen och nickade och mmm-ade till fågeln samtidigt som fågeln gav ifrån sig typiska fågel-ljud. Det såg till och med ut som att fågeln tittade på damen med sina svarta intetsägande ögon. Knasig tant sade vi och gick vidare. Efteråt fick det mig att fundera. Är det vi som är knasiga? Tanten kanske tycker synd om oss som inte förstår fåglarna, och fågeln var överlycklig att han/hon äntligen hittat någon att småprata med... Eller...?

Woooohooooooo Jippiiiieeeee!!

JAG KLARADE BÅDA TENTORNA!!!!! Jag är så jävla bra. Jag hade ju 2 tentor samma vecka och pluggade skitmycket till den ena och nästan ingenting till den andra. JAG KLARADE BÅDA!!! Jag fick till och med C på Arbetspsykologitentan, så den klarade jag med marginal.

Hurra för Josefine!

Heeeej igen!

Det var inte igår, som man brukar säga. Shit vad dålig jag är. Men nu är jag tillbaka, och jag ska inte försvinna under en så lång period igen. Inte än på ett tag i alla fall.

Just nu sitter jag med balkongdörren (fransk balkong) öppen, lyssnar på fågelkvittret, låter solen skina in och dricker kaffe. I förmiddags var jag och tränade och snart ska jag ge mig iväg till mitt nya extraknäck; städa brorsans lägenhet. Innan det ska jag hämta vovven på dagis, vilket är sjukt roligt. Han blir så glad när han blir hämtad så han studsar upp och ner i ca 4 minuter.
Hoppas inte att matte och husse tycker att jag outar honom här, men jag måste bara dela med mig. Se en sådan spjuver.


Påsken var verkligen jätteskön och härlig. Förutom påskaftonskvällen (fest hos Felicia, och sedan Strömpis) så tog jag det lugnt och bara mös och lekte hela veckan. Visserligen var inte påskaftonkvällen heller vidare vild. Det blev en sådan där kväll där man inte är sugen på alkohol, vilket leder till att man blir den något lugnare typen.

I lördags var det äntligen spelkväll! Middag hos Renen (tacos, hahaha) med hennes kille, Elin + man och Carro + man. Och så jag och min man såklart. Så himla trevligt att träffa alla de söta små flickorna på en och samma gång. Och det att vi spelade pictionary 2 gånger gjorde ju inte kvällen sämre, spelnörd som jag är. Tack tjejer och killar för en skitkul kväll!  Och tack Renjävel för lokal och Amarula ;)

Imorgon ska det bli sol sol sol och 18 grader i huvudstaden, och både jag och J är lediga, så planen är glass i stora lass i solen. Och så ska jag nog köpa mig ett par skor! Det kommer bli en bra dag imorgon! Hipp hurra. Nu ska jag åka iväg till hund-dagiset!

Hej så länge!

Carola har SÅ fel

"Det regnar här i Stockholm idag" sjöng Carola en gång i tiden. På den tiden innan jag blev rädd för henne och innan jag började hysa agg. Hoppa och skit på en sockerbit sekt-Carola säger jag och citerar istället allas vår Ledin: "Inte ett moln så långt ögat kan nå"! What a day! Helt fantastisk!

Jag promenerade upp på stan strax före lunch. Jag ville vara på den säkra sidan och klädde mig i t-shirt, tröja och jacka, inklusive halsduk och torgvantar. Efter 2 minuter åkte vantarna av. Vi har nog sett det sista av fingervärmare för i år. Vid Odenplan åkte även halsduken av då jag såg folk sitta på uteserveringar i t-shirt. Dragkedjan på tröjan åkte ner. Efter ytterligare 5 minuter på Svevägen åkte även tröjan av. Fattar ni? Kortärmad t-shirt och skinnjacka! Enkom! Jag ba shit ba det är varmt ba! En stund senare träffade jag Renen och hennes karl. Vi bestämde oss för att äta lunch i Kungsträdgården (något som även en tredjedel av Sthlms invånare bestämt sig för). Där åkte även jackan av, utan att frysa. Aaaaaaaah vad härligt det är med vår. Alla är glada, alla trängs i solen, alla har solglasögon, alla äter glass. Välkommen till Sverige solen, I love you!

Vår vår vår vår vår. Vår vår vår vår vår. Vår-vår vår-vår vår-vår! (Melodi: Hemglassbilen)

Jag måste tala om en sak, ifall att det är någon som missat det... DET ÄR VÅÅÅÅR!! Jag vet inte hur mycket vår det är i Örebro, men här i Stockholm är det tamejtusan vår nu! Idag försökte jag leka daredevil och våghals så innan jag knatade (läs sprang) iväg till bussen 09.30 imorse tog jag på mig skinnjackan, och tänkte för mig själv att nej nu har jag allt gett mig ut på djupt (kallt) vatten. Men icke sa Nicke! (Någon förresten som kommit på än vem den där Nicke var?) Jag var till och med varm under vissa stunder där jag gick i mina solglasögon. Det till och med luktade vår i luften. Det går inte riktigt att sätta fingret på vad det är som luktar, men vår luktar det! Yeah man! Och folk sitter överöverallt i staden för att få en stunds sol. Mmmmmmmm! Det är något visst med den där solen för oss svenskar.

Jag har förresten inte berättat om förra helgens bravader än, fy skämt Josefine. Det var husfest (vilket inte är varje dag) i ett litet område som heter Helenelund, typ Sollentuna. När flaskorna var slut for vi in till Söder och "Ett ställe" för att göra dansgolvet. Av någon anledning råkade jag bli en smula mer onykter än jag hade för avsikt. När de andra skulle gå mot dörren för att möta en ny besökare var jag så inne i min egen värld så att jag på något märklig vänster fick för mig att de ville gå hem. Jaså redan? tänkte jag och ställde mig vid dörren. Där fick man minsann inte vela en millisekund. "UT ELLER IN?!!!!" skrek vakten och såg så arg och farlig ut så jag blev stressad. Det var en 50/50-fråga, så jag drog till med det svar som låg närmast till hands. "Ööööh... ut...?" svarade jag och var rädd inombords. Så jag hämtade ut min jacka samtidigt som jag försökte bli kompis med garderobsarbetaren. Såklart. När jag nästan var ute insåg jag till min förvåning att de andra inte alls hade planer att gå. Men då var jag redan ute. Som tur var gjorde det mig inte så mycket då jag kände att jag var nöjd med kvällen. Så jag gick ock köpte 2 st cheeseburgare och försökte bli kompis med McDonalds-killen. Såklart. Varför vill man alltid bli kompis med okända människor när man druckit ett glas för mycket?

Påsken står för dörren, jag kommer inte ut





Ja, nu är det snart påsk. Och jag tror att de allra flesta av oss relaterar påsken till en söt liten gul kyckling innan vi ens hinner tänka Jesus. Istället för att fundera över det där med korsfästelsen och uppståndelsen hit och dit så tänker vi glatt på påskkärringar, målade ägg, och det såkallade påskbordet som är ungefär samma sak som julbord fast utan julskinkan. Mums!

Nu har jag bokat tågbiljett hem till Örebro över påsk. Jag har gjort mig förtjänt av ett litet påsklov skulle jag vilja säga, så jag tänker åka hem i en hel vecka och pusta ut och ta det lugnt med familjen. Men boken får följa med. Och så lugnt blir det nog inte på självaste påskaftonskvällen för då vankas det fest!

Imorgon ska jag till skolan, sedan ska jag träffa Elin för en liten tur i stadens alla butiker, och imorgonkväll ska jag hem till brodern, P och hunden. På lördag blir det myskväll med min käre man, för samtidigt som jag ska bege mig till Örebro över påsk så åker min älskade J till L.A. Det är ju ungefär samma sak som Örebro... Jag är inte det minsta avundsjuk...host host... Men! Istället för att sitta i troligtvis mulna Örebro och vara avis så ska jag passa på och beställa diverse saker som är betydligt billigare i USA än här i Sweden. T.ex skor! Och kanske en och annan hårprodukt! Hipp hurra!

Mina nya delkurser verkar faktiskt vara kul! I intervjumetodiken så är det väldigt centrerat kring den egna prestationen och så, under dessa veckor ska jag genomföra två intervjuer på 15 min som ska spelas in på band, och två 15-minuters intervjuer som ska spelas in på film. Sen ska jag och de två personer i min grupp spela upp detta med vår handledare och analysera hur man skött intervjun. Det ska bli skitkul!

Hej svej!

RSS 2.0