Jättekul med höst... verkligen...

Fyyyy farao vad ovälkommet kallt det är ute idag! Jag höll på att dö, av ihjälfrysning! Jag hade bestämt mig för att cykla (!) med min pojke när han skulle till skolan, för att hämta ut pengar (1100:- wohooo) på andrahandsbokhandeln. När jag kom ut 9.30 med halsduk, 2 tröjor och jacka fick jag en smärre chock. Vindarna blåste iiiiiskallt och händerna som saknade vantar blev röda bara av att ta i cykelstyret, ännu mer röda och ledsna när jag kom upp i fart och vindarna från Nordpolen piskade mot de bleka små taniga fingrarna. Inte nog med det så regnade det igårkväll och var troligen typ minusgrader inatt, så sadeln var blöt. Efter att haft regnskydd på den OCH torkat av den 2 gånger med hushållspapper skulle man kunna tro att den var torr. Det var den inte. Ännu mindre torr blev jag efter cykelfärden, och det kändes bokstavligen som att jag hade kissat på mig. Med ISKALLT kiss. Hua mig, jag är inte alls varken beredd eller sugen på denna kyla.

Tanken var att jag skulle ge mig ut på stan i jakt på en ny handväska eftersom alla mina väskor bestämmer sig för att gå sönder i fodret, men efter min skräckfärd till skolan och hem, konstant i uppförsbackar bestämde jag mig för att stanna inne i den något varmare temperaturen istället. Så likt en kokong inlindad i en filt och med ett krampaktigt grepp om en brännande tekopp läste jag istället ut min bok. Den sista i Twilight-serien. Jag känner ett visst vemod, och saknar redan Edward litegrann. Men jag har redan börjat på en ny bok; Hypnotisören. Nu ska jag ta tag i att städa, fixa och gråtande lägga undan sommarkläderna med en längtan till sommaren 2010. Jag brukar gilla hösten och vintern. Men inte iår, jag vill inte frysa mer.

Imorgon ska jag jobba äntligen. Jag ska jobba som dataregistrerare fram till mitten av nästa vecka. Sedan ska jag jobba i 3 dagar som konferensvärdinna på någon internationell konferens för en massa företag. Himla skönt att få jobba lite, jo jag tackar jag. Sedan hade jag faktiskt tänkt ta en lite tripp till NEW YORK!!! ÄNTLIGEN ska jag åka till mitt DRÖMRESEMÅL i hela vida världen! Jippiiiie Woohoooo!

So long!

Förlåt för dålig uppdatering, jag är så dum.

Jag har fått skäll. Jag har varit dålig på att skriva. Jag skäms. Så nu ska jag försöka förbättra mig.

Situationen har ju varit som så att jag mestadels har jobbat under tre veckor. En vecka jobbade jag till och med sex dagar, galet jag vet. En annan vecka hade jag de lagom bekväma arbetstiderna 11-20. Då fanns det inte mycket tid över till fritid. Men AW med AW fanns det alltid tid till på onsdagarna. Även imorgon fastän jag inte jobbar kvar ska vi satsa på en ny AW med AW. Några av oss jobbar nämligen fler veckor än en del av oss. Så imorgon är det karaoke som är inplanerat. Det var det visserligen förra onsdagen också, men på grund av någon jäkla fotbollsmatch som tydligen var viktig så var karaoken inställd på de härligt sunkiga ställena vi planerat att gå till. Det är ju trots allt enbart på de där härligt sunkiga ställena det är roligt med karaoke; man kan skratta åt de härligt sunkiga människorna, och man behöver inte skämmas själv när man kliver upp och sjunger med en härligt sunkig stämma. Istället fick vi förra onsdagen nöja oss med en mucho mucho god middag på en libanesisk restaurang vid namn Sahara. Libanesisk meze, jag tackar jag. Sedan gick vi vidare till en pub för att häva öl.

Eftersom det var så längesedan jag skrev så finns det så mycket att skriva om nu, vilket jag inte orkar skriva, och ni inte orkar läsa. Kortfattat så har ju faktiskt inte så värst mycket hänt på grund av att ovanan att jobba så mycket lett till en smärre utmattning i min lilla hjärna. Men ett par fester har hunnits med på helgerna, husfest utanför Stockholm och en väldigt lyckad tjejfest med Örebrotöserna. Utöver det har det tapetserats här hemma över en helg när mina goa föräldrar var här över en helg.

Just nu är jag arbetslös, jag blir galen. Pengarna är osynliga, och tristessen är uppenbar. Ett par dagar kan det vara skönt att slappa och ta det lugnt, men när jag fasar för att jag inte ska jobba på hela veckan (och kanske mer) börjar jag redan känna mig uttråkad, och plånboken börjar känna sig panikartad. Jag lever på hoppet att jag ska få hoppa på sådana där härliga små-uppdrag genom Academic Work, och att jag ska hitta ett heltidsjobb alldeles snart. Gärna nästa vecka. Det kanske var dumt att satsa på att försöka jobba och tjäna pengar just denna höst. Det var visst inte så lätt att få jobb som jag trodde, inte ens i Stockholm. Jag ska alltid plugga. Alltid. Aldrig mera vara arbetslös. Hu.

Nu ska jag snart gå ner till Valhallavägen och få håret slingat. Jag har bokat tid på en frisörskola och får endast betala 250 kronor för slingning, bra skit! Hoppas bara att det blir bra…!

På återseende, förhoppningsvis ganska snart!


Jobbajobbajobbajooooooobba

Hej igen! Det var inte igår, som man brukar säga. Jag har varit en UP, en såkallad "Upptagen Person" den sista tiden. Jobbat jobbat jobbat, och så har jag jobbat lite. Denna vecka har jag jobbat 11-20, härlig tid det här. Nu sitter jag dock inte i en reception längre, eller jo, litegrann, men jag har även privilegiet att kalla mig för HR-assistent nu för tiden, och framförallt så sitter jag inte i Årsta längre, utan mitt i city, till och med nästan på Östermalm = nära hem!

Just nu sitter vi alla och har dötid, har ingenting att göra, går in på Facebook alldeles för mycket och har relationsråd. Men här är det dock ej som på förra jobbet, dötid hela tiden, utan här gäller det bara på kvällstid. Dessutom trivs jag finemangers här och har till och med roligt på jobbet!

Igår var det AW med AW, något som jag finner oerhört roande. För er som inte förstår så är betyder det After Work med Academic Work, himla kul. Både ordvisten och företeelsen.

Tack för mig och en tråkig uppdate, på återseende :)


RSS 2.0