I-landsproblem

Fy farao vad jag är trött på att plugga! Och denna tenta var inte ens det minsta kul att plugga till. Jag tror inte att jag kommer klara den imorgon. Faaaan. Men hur tänker dom när dom medvetet planerar in 2 tentor med 2 dagars mellanrum. Man kan inte räkna med att fixa båda. Det är toooo muuuuuuch!! Jag önskar att livet var lite enklare ibland, lite som när man var liten. Jag önskar så mycket just nu att detta scenario kunde inträffa:

När jag halvgråtande och förtvivlad säger "Jag kommer inte klaaaaaara tentaaaaaan!!" så kommer någon till undsättning, klappar mig på ryggen och säger "såja såja, jag fixar det åt dig".

Tänk vilken dröm. Sådant kunde faktiskt inträffa när man var liten.

Buhuhuhuhu.

Harembyxor?

Alltså kom igen... dessa harembyxor som syns på reklaraffisher ööööverallt i staden... Finns det någon som faktskt tycker att dom är sygga, och som kommer att köpa dem??! Det måste vara det mest osnygga jag någonsin sett! Det ser ut som att den vanligtvis välklädda modellen har gått och slagit i huvudet, och därför måste bära blöja. Det är få saker som är fula, det mesta brukar ändå vara överkomligt och okej, men det där är ett plagg jag aldrig i hela mitt liv skulle sätta på mig.
Tur att smaken är som (blöj)baken...

Monkey People

Min käre J säger att han läst om ett fenomen som kallas "Monkey people". Dessa folk är människor som har längre avstånd mellan fingertopparna när armarna är utsträckta än vad man själv är lång. Man har alltså opropotionellt långa armar i förhållande till sin egen kropp. Till dessa monkey people hör jag. Vi mätte. Och ingen annan på festen där vi mätte hade denna abnormalitet. Om det ändå fanns ett finare ord för det... Monkey people liksom...

Såhär skulle jag se ut om jag var apa:

50% monkey, 50% Josefine

Jag hittade en hemsida för längesedan där man kan välja olika företeelser man vill prova på att vara, till exempel asiat, gammal, mörkhyas, bebis, indier och så vidare...

http://morph.cs.st-andrews.ac.uk/Transformer/index.html

Såååå lyrrig!

Idag köpte jag en ny ögoncreme, för nu är jag trött på att se trött ut. Den kostade så mycket som 250 kronor! Jag har aldrig köpt en så dyr ögoncreme, jag brukar köpa den på Apoteket för ca 39:- eller en specialare från Kreta som tillverkas där på avocado. Men nu jävlar slog jag till! Shit vad fräsch jag kommer bli. Märket är Boots no7 och jag har läst mycket gott om det. Så nästa gång ni ser mig behöver ni bara säga "Ahaaa, Boots no7".

(Behöver jag nämna att jag hade ett presentkort på Åhléns för 200 kronor? Utan det hade jag nog fortsatt med Apotekets eyegel)

Utöver det härliga inköpet som jag har sjuuukt höga föräntningar inför köpte jag även en mascara och en flaska hårspray. Herregud vad man handlar skönhetsprodukter. Men, inte ens jag är ju perfekt när jag kliver ur sängen på morgonkvisten. Även mascaran var av ny modell, L'oreal Telescopic, den med rosa borste.  Förväntansfuuuuull! Hårsprayen; the klassiker Elnett. Guldflaskan som både våra mammor och mormödrar har använt. Den håller i sig.

Ibland blir man så glad av att ha köpt nya sknhetsprodukter! Nu längtar jag tills jag ska tvätta av mig sminket ikväll, och sminka mig imorgonbitti.

Idag har jag pluggat på nästa tenta, kognitiv psykologi. Det går framåt, men jag har haft en stor bomullsklump i hjärnan idag så det har varit svårt att ta in ny information. Dessmer får jag kämpa imorgon. Kan man säga dessmer? Det känns som ett bra ord.

Nu ska jag sätta mig och leta sommarjobb.

Hej hej!

Pust

Hej å hå! Då var den första tentan avklarad, och jag tror faktiskt att det gick bra. Man ska ju inte ropa hej, men det kändes som att jag hade koll i alla fall. Jag satt i tre timmar, och jag. är. helt. slut. i. huvudet. nu. Tomt. Det ekar där inne. Och det är lika bra det, för imorgon ska ny information in inför nästa tenta på fredag. Så idag ska jag jobba på att banka ut den information jag har ägnat de senaste 2 veckorna åt att banka in, så det får plats med nytt.

Jag har en fråga... När kommer våren?

Nu ska jag slappa mera, det vill säga stirra in i tv:n med tom blick och halvöppen mun. Sedan har jag tänkt att släpa iväg mina blivande muskulösa armar och ben till gymmet för att skaffa ännu större muskler! Hepp hopp!

So long

Ny tatuering på Herr Beckham


Kolla in! Har ni sett David Beckhams nya tatuering? Snygg va?




Panik och skrik

Kommande vecka visar sig nog inte vara min favroritvecka. Ånä. Här följer lite gnäll: Jag har tenta imorgon och på fredag. Jag tycker såååå synd om mig själv. Detta kommer kanske att bli världens tråkigaste vecka. Och jag bara avskyr den i folkmun omtalade Tentaångesten. Även om jag (peppar peppar ta i trä) känner mig relativt förberedd inför morgondagens tenta så sitter man alltid kvällen innan och precis innan man får frågorna och tänker med panik i blicken och med svettdroppar i pannan:
”Tänk om jag inte kommer att kunna svara på en enda fråga! Tänk om jag har läst på helt fel saker!! Aaaaaaah!!!”
Alltid, det slår aldrig fel. Förvisso kan jag placera mig själv lite i det ängsliga facket ibland, men det där nedriga beryktade tentaångesten tror jag alla studenter lider av.



Nu ska jag sätta igång och läsa igenom allt allt allt.

Hejdå hejdå.

Get & får

Hej hallå igen allesammans! Nu är glada helgen slut slut slut, ro och friden dansas ut ut ut. Inte för att jag har haft en pluggfri helg som jag gärna hade hoppats på, men det är ju synd ändå. Tänk om det var helg varje dag. Som i somras. Det var härligt …men ganska fattigt.

Hur som haver, helgens händelser kommer här:
I fredagskväll åkte jag och J till Östermalm och mötte Elin och hennes karl (Inte Karl, som ett namn) på O’Learys för att ta en öl... okej, det blev två. Men jag var faktiskt den enda i sällskapet som höll mig till två stycken, de andra skenade iväg med sina tredje glas. Kalla mig inte trist och tråkig, kalla mig ansvarsfull och tenta-besatt. Inte för att jag var rädd att jag skulle bli bakfull och okapabel till att plugga dagen efter, utan för jag på kognitionspsykologin har lärt mig att det finns fyra gyllene regler för perioden då man tentapluggar, som bidrar till en mer effektiv inkodning av information:

  • Ingen alkohol under hela perioden (nåja)
  • Sov mycket (bättre att få en god natts sömn än att sitta uppe på nätterna och plugga) 
  • Bläddra snabbt igenom boken innan läsningen påbörjas
  • Tyck att det är rolig, och skapa associationer med det du läser

Så, därmed kände jag att jag inte skulle dricka alltför mycket öl. Duktigt om jag själv få säga det. Kanske inte vuxenpoäng, men duktig-poäng!

Igår lördag var det promenad på schemat, jag och J vandrade runt vid Gärdet och sniffade i oss vår-dofter och klafsade runt i leran i gympaskor. Promenaden avslutades perfekt med kaffe och Daimstrut. Nu när våren börjar smyga sig på börjar även mitt överdrivna glassbegär tassa fram. En glass om dagen sommartid, brukar jag säga.

Även idag fick det bli en promenad, för att fly undan från studierna för en stund. Dagens spatsering blev runt Skeppsholmen och en liten sväng in i Gamla stan.

Här om dagen var vi ute på en lång långpromenad i solen. En av mina bästa promenader på länge! Jag brukar ofta säga ”Kan vi inte gå någonstans idag där man kan se djur?” Vad som helst brukar duga, hästar i en hage, kor, får, hundar och fåglar. Jag tycker helt enkelt om att titta på djur. Inte bara se och gå förbi, nej jag vill gärna stå och titta ett tag. Fascineras av dom och se hur de idisslar, gräver med mularna i jorden, springer runt och sniffar och har sig. Jag fängslas helt enkelt av djur, alla slags djur. Jag blir liksom rofylld och upprymd på en och samma gång. Dessvärre kan man inte välja och vraka på syner av djur här i Stockholm. I alla fall inte under vinterhalvåret. Jag brukar få nöja mig med kopplade hundar och svanar. Men i onsdags! Ojojoj, vilken safari! Vi följde vattnet här i närheten av där jag bor, och plötsligt befann vi oss mitt i ett djurrike!



Shettlandsponnys





Jämtlandsgetter





och Vädurskaniner som mös med varandra



Sjukt nöjd med den promenaden. Det fanns även ulliga får som inte fastnade på bild.

Nu väntar ett förhör inför tentan på tisdag.

Puss & hej!

Ett evigt tjat om dessa nedrans tentor

Hör här då... Idag ska jag plugga. Har varit och tränat på förmiddagen, svett svett. Och nu ska jag ta tag i att plugga igen. Puh vad trött jag är på att plugga varenda vareviga dag. Men imorgon har jag gett mig själv ledigt för en stund. Det behövs faktiskt, annars går det inte in mer i huvudet. (Marika: Tentorna är på tisdag och på fredag nästa vecka)

Igår knallade jag och J iväg till det där beryktade Studentpalatset. Trevligt ställe med alla resurser man kan tänka sig som student. Kanske lite på grund av det så var det fullt där, tentaveckor som det är. (Eller som man så nördigt kallar det på Linköpings universitet: "Tenta-P") Så det fick bli klassikern: Utländska böcker-avdelningen på Stadsbiblioteket. Igår på arabiska avdelningen. I förrgår på ryska.

Nej fy farao, nu måste jag sätta igång, ursäkta min tråkighet än en gång. Jag skyller allt på tentorna. Det får ni med göra. Allt som går snett i livet just nu, skyll det på mina tentor.

Den här är kul:
Vilka djur är det mest synd om?
-Myrstackarna

Kuckelikuuu

Kolla in det här då, klockan är före 8 i ottan och jag är vaken. Något som inte hör till vanligheterna. Men igår bestämde jag mig för att prova en ny grej, gå och lägga mig före 23, och såhär i tentapluggtider var det riktigt skönt. Plus att jag är så stressad och oavslappnad inombords så att när jag väl har vaknat ligger jag bara och funderar på allt jag måste göra de närmaste dagarna, undrar hur jag ska hinna, och kan inte somna om.

Men igår gick det faktiskt bra att plugga! På förmiddagen satt jag hemma vid soffbordet med avstängd TV efter att supit i mig en stor kopp starkt kaffe och tuggat i mig två Dextrosol. Av någon anledning var jag peppad på att plugga igår, och det är ju då det går bra. Efter lunch knatade jag och J iväg till Stockholms Stadsbibliotek där vi slog oss ned på vår favoritavdelning - utländska böcker. Gårdagens bord stod vid ryska avdelningen. Väl där svepte jag en energidryck och tuggade i mig ännu en Dextrosol, och så en Singoalla-kaka såklart. Jag tränar, jag får äta en kaka! Jag fick mycket gjort igår. Men myyyycket är kvar. Och när jag äntligen har den ena tentan avklarad på tisdag så är det bara att ge sig på det igen och läsa läsa läsa inför tentan på fredag. Fan. Nu fick jag ont i magen igen.

Jag har varit så tråkig och bara haft mina nedrans tentor i huvudet att jag inte ens skrivit om vad jag har gjort i helgen. Fyyy Josefine. Något kul ska jag väl lyckas skriva om.
I lördags var Renen och Rebecca här med tillhörande dejter och åt sushi och drack en hel del vin och öl. Så det var nästan vuxenpoäng till oss då det var som att vi var 3 par. Dock försvann poängen turligen, och vi blev återigen som ungdommar eftersom de andra inte är par, utan bara dejtar och alldeles nyss har träffats. Kul var det, trots att vi tittade på Melodifestivalen och trots att kvällen inte slutade som jag ville - på karaokebar. Men nästa gång kanske... Hihihi.

Jippie hurra förresten, jag kom in på de delkurser jag sökt till nästa period, som sätter igång med omnejd direkt efter tentorna nästa vecka. Puh. Socialpsykologi och Gruppsykologi & Intervjumetodik ska jag läsa. Förra terminen var det nämligen så många som sökte Intervjumetodiken så de drog lott, och lotten föll ej på mig. Men nu äntligen!

Nu är jag hungrig, nu ska jag göra frukost. Idag blir det smoothie med
  • Vaniljyoghurt
  • Svartvinbär-proviva
  • Banan
  • Frysta hallon
  • Fullkornshavregryn
...och så en kaffe på det.

Sen till gymmet, sedan kanske till biblioteket igen. Hej å hå.

Tack...

...så hjärtligt för väl utformade förslag! Jag hade faktiskt tänkt att traska iväg till Studentpalatset idag. Det är förödande att sitta hemma i en etta när både datorn och tvn är så nära så nära, och verkar så lockande. Om jag fortfarande inte lyckas hålla mig vaken kanske jag ska prova det där med tändstickor. Men igår köpte jag Dextrosol och energidryck så idag borde jag hålla mig vaken. Och Ida: Tack för peppningen ;)

Nu ska jag sätta igång, min nya taktik är att endast plugga på gamla tentor och inläsningsfrågor, sedan får det bära eller omtenta.

Hej så länge!



P.S. På grund av ännu ett inlägg som bara handlat om att plugga, så kommer som ännu en kompensation en vits:

Två sandkorn var ute och promenerade i öknen. Plötsligt såg det ena sandkornet lite misstänksamt ut, och viskade  försiktigt till det andra sandkornet: "Du..... jag tror vi är omringade."

Efterlysning

Jag har ett i-landsproblem och jag behöver hjälp;

Är det någon som har ett fint tips på hur man ska hålla ögonen öppna när man läser en bok man är måttligt intresserad av?


Jag läser just nu en bok som heter "Gränslöst arbete - socialpsykologiska perspektiv på det nya arbetslivet", och jag har svårt att hålla mig vaken. Hjälp!

Farbror Snö is back, och han är pissed off

Jag insåg idag att man inte ska gå på trottoarerna här i Stockholml när det ligger snö på taken och det är plusgrader. Två gånger på två dagar har det rasat ner snöblock tyngre än mig själv ca fem meter bakom mig. Tänk om jag hade fått dem i huvudet! Eller dem och dem, hade jag fått den första i huvudet hade jag nog inte varit tillräckligt vid liv för att få den andra i huvudet. Huuu. No more trottoar-gående för mig. Jag blev lite asplöv i benen efter att ha hört dunsarna bakom mig.

Idag gick jag alldeles själv och tränade tidigt på förmiddagen, jag är så himla stolt. Och det är kul att träna! Och ja, det är som dom säger, det är ju skönt också! Och eftersom jag i vanliga fall brukar gå till gymmet med J så brukar jag även haka på hans sed att dricka en härlig drink efter träning bestående av banan, mjölk, ägg och något mjöl som ska vara proeinrikt. Akta er, snart kommer jag bli stark och farlig!



Justja, jag lovade ju att skriva ett skämt för att kompensera för det tråkiga inlägget igår.

Vet ni varför alla mammutar dog ut?
-Det fanns inga papputar!

Hahahahahahahahahahahahahaha. Åååå så roligt.

Josefine - The Plugghäst

Idag är det (trumvirvel) pluggdag! Hipp hurra. Jag har bara haft skola en gång denna vecka, ett ganska så trist seminarie igår eftermiddag där jag var en sådan där tyst mus som jag brukar irritera mig på i vanliga fall under seminarier. Som tur var så hade vi seminariet i det syftet att lära oss, och för att få lite hjälp inför tentan, och inte för att showa off och visa vad man kan. Men ibland är inte ens jag på humör att prata, och då är det rätt skönt att bara lyssna.

Jag har just avnjutit en smarrig laxröra-sub på Subway med min Ren-vän. Men, nu ska jag faktiskt ta tag i att plugga. Eftersom jag har 2 (TVÅ!) tentor sammavecka nästnästa vecka så är det bäst att ligga i. Inte göra något roligt!

Hej så länge!

PS. Gud vilket tråkigt inlägg jag just har skrivit. Förlåt. Jag lovar att dra ett skämt nästa gång. Om jag kommer ihåg. Påminn mig. Jag kan många vitsar.

Pojkvän på Papper

Här om dagen var jag lite uttråkad när J tittade på fotboll, så jag bestämde mig för att rita av honom. Efter en tids skissande blev jag klar, och resultatet blev ganska bra faktiskt, om jag får säga det själv. Vad tycks?


Jag tror att vi här har fått bevis på att jag är bättre med min högra hjärnhalva (den konstnärliga) än den vänstra som är lite mer inriktad på exempelvis matte och statistik...

Kakmonstret

Tjaba tjena hallå! (Var inte det någon gammal goding till slagdänga för sisådär 25 år sedan, dvs innan jag levde?)
Jag sitter här i min ensamhet med ett tjockt vitt snölandskap och julaftons-snöflingor utanför fönstret och läser en bunt ganska så ointressanta artiklar om arbetspsykologi. Men jag gör mitt bästa för att reducera tråkigheten i det. Jag använder nämligen mina finfina färgpennor från IKEA (som Hugo, 5 år har likadana, vi köpte dem samtidigt) med vanlig tuchpenna på ena änden, och med en liten fin stämpel i samma färg med varierande motiv i andra änden. När jag får rita lite och göra lite fint i artiklarna så blir det liksom lite roligare. Se själv så fantastiskt roligt det plötsligt ser ut!


Tyvärr syns inte mina fina stjärnor som stämpelpennan har åstadkommit. Men jag lovar, de är där.

Jag kände att jag behövde en liten paus i pluggandet, ögonlocken blir lite trötta när man bara läser och läser och läser och läser. Så jag tänkte att jag skulle berätta lite om helgen för en stund.

Det var synnerligen ingen vild helg, men ack så trevlig. I fredags var det hemmakväll, och i lördags var det hemmakväll. I lördags fick jag den briljanta idén att göra en efterrätt för att festa till det lite (okej, i fredags blev det också efterrätt; friterad Camembert med hjortronsylt). Men på lördagen var det min tur att stå för det smaskiga. Det blev en någon simplare variant av dessert, men oj så god. Jag kallar den Cheesecake i glas. Så himla enkelt, man lägger lite hallon och/eller blåbär i ett glas, sedan adderar man en klick vaniljkessella, och så avslutar man festligheten med att smula lite (eller mycket) digestive på toppen. Så enkelt, så billigt, och såååååååååååå gott!





I söndags hade mitt sug efter godsaker fortfarande inte mättats. Så jag och J begav oss till den östra sidan av staden och besökte brodern, Fröken P och hund Affe. Då jag och P delar kakintresse och sötsug så bestämde vi oss för att baka kakor! Såhär gick det till för den som är sugen (och sugna bör ni vara, för herre min gud vad dessa skapelser var delikata! I synnerhet när de precis tagits ut ur ugnen. Mmmmm).

Chocolate chip cookies

 ca 24 stycken

100 g margarin (rumsvarmt)
1 dl brun farin 
½ tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g mörk blockchoklad
2 hackade dubbeldaim

Sätt ugnen på 200°C.
Arbeta margarin, farin eller socker och vaniljsocker med elvisp i en skål.
Tillsätt ägget och blanda väl.
Blanda mjöl, bakpulver och salt och tillsätt det.
Grovhacka blockchokladen och hasselnötterna. Rör ner dem i smeten.
Klicka 1–2 msk smet med ett par centimeters mellanrum på plåtar med bakdduk/bakpapper.
Grädda ca 10 minuter. Låt svalna på ugnsgaller.




När jag kom hem från bak-kvällen insåg jag till min fasa att jag ack och ve inte äger någon kakburk! Så vad gör man då när man tycker om att pyssla? Jo man tillverkar en kakburk. Titta vad fin den blev!



Så såg alltså min helg ut i korta drag, nu ska jag återgå till mina artiklar, studier, undersökningar och färgpennor som idag agerar som överstrykningspennor.



På återseende,
MVH
Kakmonstret.

Finally finally

Kolla här då, kolla här då!



Jajemen, de är precis what it looks like. Josefine Gustafsson har köpt träningskort! Kors i taket, dra mig baklänges och allt vad det heter! Igår var jag och tränade, introduktion kallade jag det. J lärde mig hur alla maskiner fungerade och hur man ska göra på dem. Det var kul! Gymmet är öppet 24 timmar om dygnet (om jag nu skulle få ett plötsligt tränings-sug klockan 4 på natten), ligger 5 min promenad bort och kostar endast 149:- i månaden. Värsta bra eller hur?! Nu ska jag bli stor och stark, så jag får gå till Folkets park! Passa er!



Tänkte även att jag skulle visa bevis på att jag var på RAW i lördags, ifall någon av någon anledning skulle tro att det var ljug. Såhär såg det ut alltså:





Sådär såg det ut alltså, märk hur gammal allas vår Percy blivit!

Jag är så trött. Jag skulle vilja sova några timmar till, men icke. Jag måste träna lite på vad jag ska säga på presentationen senare idag. Jag och min grupp ska ju ha en redovisning om Systembolagets årsredovisning, och då presentationen endast får vara 20 minuter lång (inte 19, inte 21) har jag bara 3 minuter på mig att berätta om min del, rekrytering. Det är härligt det där.

So long!

Böl-Josefine

Ja det var kul igår. Kul var det. Roligt roligt. Den där nye lille killen Soran Ismail var riktigt kul. Jag hade fått för mig att han inte skulle vara så rolig, men där hade jag fel. Percy var också himla rolig. Sedan var den en kille som visst var en av Kanadas störts komiker, han var väl inte lika rolig. Men så är ju inte kanadensare kända för att vara världens roligaste folkslag heller. Men kul var han, bara inte lika kul.

Allt som allt var det en mycket trevlig afton, och komedin varade ända till 01.30, så ingen av oss var särskilt sugna på att gå vidare som vi hade tänkt.

Gårdagens arbete på Ica i Nacka gick bra. Det är för komiskt med vuxna människor som liksom får tunnelseende när de ser att det bjuds på något. Det var massiva prinsesstårtebitar jag bjöd på, och man fick en bit och en kopp kaffe om man köpte en Aftonbladet. Men en del är sååå jäkla giriga så att så fort de ser mat som de antar är gratis så kastar de sig över en tårtbit för att göra deras redan överviktiga magar ännu större, och tar påtår efter påtår, innan jag ens hinner säga att man gärna ska köpa en tidning också. Herre jisses, en del alltså. Många skrattade även hånfullt åt det faktum att det var kronprinsessans förlovning som firades, och ibland råkade jag dras med i hånskrattet och oja mig tillsammans med folk över hur löjligt det är att det ska firas landet runt. Men säg inte det till farbror Aftonbladet.

Den där filmen jag såg i fredags kväll, Systrar i Jeans alltså. Jag grät när jag såg den! Fertalet tårar! Minns att jag skrev nyligen att jag nästan aldrig gråtit på film, bara en ynka halv tår var till Armageddon och Seven Pounds. Men som jag grät i fredags. Shit alltså. Jag har dock funderat en hel del över det sedan dess, och har kommit fram till att det var 3 st faktorer som påverkade att dessa tårar rann som snor under influensan.
  1. Det var en sådan där känslig dag på månaden, då man kan börja störtböla för att ketchupen är slut
  2. Jag var alldeles ensam
  3. Jag hade i min ensamhet druckit ett och ett halvt glas vin
Men jag kan tipsa om den för alla flickor, den var söt och sevärd.




Om mindre än en timme kommer J hem! Hurra! Jippie! Yaaay!!
Nu ska jag sätta mig och längta!

Farväl för den här gången

RSS 2.0