Idolnörd

Statistikuppgiften är inlämnad. Till slut kom det till det välkända "Det får bära eller brista". Jag kommer bli sjukt stolt över mig själv om jag klarat den. Då ska jag berätta det här på bloggen. Hör ni inte ett knyst om det så vet ni. Då nämner vi det aldrig mer igen. (Det finns också en risk att jag glömmer berätta om det här om jag klarar den...)

Det här med drömmar är himla kul tycker jag. Man är alltid ganska ivrig att få berätta om dem när man har vaknat. Men det är allt som oftast väldigt tråkigt att lyssna till andras drömberättelser. Det känns ofta väldigt "Jaha...?" Men det skiter jag i för nu tänker jag berätta för er vad ag drömde inatt. Jag drömde att jag var med i Idol... Jag vet vad ni tänker. Typ "pfff... hahahahahahaha". Det bästa var att när jag hade nått kvalet (jag gick långt!) och precis skulle kliva upp på scenen så gick det upp för mig. Jag kan ju inte sjunga! Jag hade inte ens en låt på lager. Men! Jag ville inte göra Anders Bagge besviken så jag ljög och sade att jag var så nervös så att jag var tvungen att samla mig lite. Jag klev av scenen och började fundera på hur i helsike jag skulle ta mig ur denna kniviga situation. Så vaknade jag. Sådär är det jämt när jag drömmer spännande. Jag vaknar ALLtid mitt i alltihopa. Vilket gör det ännu mer ointressant för andra att lyssna på. Det blir liksom alltid: "Vad hände sen då? Hur gick det?!" "Jag vet inte, jag vaknade".

HEJA GEIR!


Stati-skit

Jag ska inte klaga. Det här ska vara en positiv sida. Men jag dör av tristess. Och frustration. Jag sitter här med en  mycket omfattande jävel till statistikuppgift. Och ni som känner mig väl, ja ni vet att jag är totalt värdelös på allt med siffror. Jag avskyr det dessutom. Men hittilss har det faktiskt gått ganska bra förutom några dispyter mellan mig och Excels diagramfunktion. Men nu tog det stopp. Som tur är har jag en statistikkunnig pojkvän mittemot mig vid köksbordet. Tyvärr har även han fullt upp med eget skolarbete så jag måste hålla mig från att titta hjälplöst på honom alltför ofta. Jag kommer såklart snart fixa uppgiften (inte så mycket till val), det är bara det att det är så sjuuukt tråkigt och får mig på så dåligt humör. Därför måste jag avreagera mig lite här istället för på pojken som  nog redan tycker att jag är lite väl grinig när jag svär över Excel och min lärare som enligt mig har världens tråkigaste intresse.

Jag törs inte ge mig ut untaför lägenheten, fastän jag skulle behöva en paus och lite luft och motion. Men det blåser storm utanför fönstret, så mycket att jag inte ens kunde sitta nedanför ventilen för det blåste in iskall luft. Jag ska nog ta t-banan ner till Fältöversten och köpa mig något så roligt som strumpor snart. Det verkar leva någon slags lus eller mal i min strumplåda som gnager av hälarna på mina strumpor.

Imorgon, torsdag och fredag kommer att bestå ganska uteslutande av plugg och jobb.

So long!

Att ha en iPhone eller att inte ha en iPhone?

Denna dag är en skön dag, ingen skola och inget jobb. Visserligen måste jag plugga ganska mycket (den allra bästa sorten: statistik) men det är ändå skönt att inte ha något på schemat. Igår satt jag i skolan från 9 till 16 och skrev på ett grupparbete, något som tar musten ur en och gör att man blir alldeles fluffig  och puffig i huvudet. Men idag ska jag nog egentligen bara småkika lite på min nedriga statiskit (haha jag menar statistik, bra freudian slip) -uppgift och förbereda mig mentalt för att ge mig på den nästa vecka.

För alla er som undrar varför jag aldrig skaffar ny mobil, jag som haft min i snart fem år så kan jag tala om att jag tror att jag är en bit på vägen. Pojken min har nämligen skaffat en sådan där modern pryl iPhone, vilket ledde till att jag fick ärva hans iPod touch som är typ som en iPhone förutom att den inte har telefon och kamera och så. Och shit alltså vad spännande det är att pilla med den, ladda hem små gratis-spel och bläddra mellan skivomslag och bilder. Den får mig att känna mig så modern. Den känns så spännande att jag (detta läses med viskande röst för det är lite utav en hemlis) i smyg blir lite sugen på en alldeles egen iPhone. Jag som har undrat så över vad grejen är med den där apparaten... Men smakar det så kostar det. Så jag får se, kanske får det bli en billigare variant istället, haha. Typ denna:



Någon som har någon recension eller tips? Eller är det värt att lägga en-två hundra extra i månaden för en sådan där som alla ungdomar ska ha nu förtiden? Jag fattar ingenting om mobiler. Jag är som en gammal tant.

Nej nu ska jag gå ner till gymmet och lyfta skrot. Idag ska jag även boka in en ny tid för instruktion för nu har jag tränat så länge på mitt första schema att det är dags att avancera träningsschemat! Asbra att ha någon som talar om för en vad man ska göra!

Hejdå och trevlig helg!!

Vardagligt.

Tjofaderittan. Egentligen har jag inget vettigt att skriva idag tror jag. Men jag skriver ändå. Man måste ju inte läsa. Gårdagen var ganska händelselös. Jag var på gymmet och lyfte skrot, lärde mig hur man tränar axlar (då ser man vältränad ut snabbt har jag fått lära mig), pluggade, åkte på föreläsning, åkte hem från föreläsningen i halvtid eftersom jag höll på att börja snarka av tristess (det finns inget värre än en sopig föreläsare), fortsatte plugga, och avslutade dagen med att titta på Idol. En totalt vanlig dag.

Idag är det full rulle. Frukostmöte med min konsultchef imorse kl 8.00, föreläsning 10-12, jobba 12-17. Snart får jag äntligen gå hem. Jag är inte van vid sånnahära heldagar, de tar musten ur mig. Men bra som träning inför det där vuxna livet som börjar efter skolan.

Gud vilket tråkigt inlägg. Jag är nog för trött för att vara kul just nu. Men nu slutar jag om en kvart så snart ska jag skynda hem och öppna dörren till karln som har låst sig ute, hahaha. Det var väl lite kul i alla fall? Vi kan skratta lite på hans bekostnad.


Ett äpple om dagen

Jag sitter på jobbet och är på väg att bli tokig! (”Man kan inte bli något man redan är” skulle min käre pojke sagt nu) Riktigt galen alltså, sådär som man ser på tecknad film när Kalle Anka bara tappar vettet, tungan hänger ut ur näbben och ögonen rullar. Men du behöver kanske egentligen inte bli orolig för mig, eller ens tycka sund om mig för det är nog lite utav ett i-landsproblem. Jag har världens största äppelbit mellan tänderna! Jag får inte bort den! Typ halva äpplet har fastnat längst fram i nederkäken. Mina tänder på undre tandraden är ju som vissa känner till lite kaotiska. Man skulle nästan kunna tro att någon har kastat in dem om man inte visste bättre. Därför finns det en liten problematisk lucka bakom en tand som är inklämd av angränsande tänder. DÄR sitter denna nedriga äppelbit! Eftersom jag omsorgsfullt målade naglarna igår (med både underlack, färg och topplack) så vill jag inte förstöra detta med att pilla in en nagel mellan tänderna, och i och med att jag har lite bacillskräck tar jag ogärna ett gem eller en penna och börjar gräva runt med. Ååå det är så obekvämt. Jag längtar så till klockan fem när jag kommer hem och kan kasta mig över tandpetarna… Om jag inte ser förbi bacillskräcken i min desperation och plockar fram brevsprätten snart!

Denna helg var ungefär som förra, väldigt lugn och mysig med bara mig och min älskling. Igår blev vi dock en till under valvakan som blev en riktigt festlig tillställning med vin, kex, ost, vindruvor, frukt och sådant. Och jag kommer inte ens behöva emigrera illa kvickt eftersom det gick ungefär som jag ville.

Igår passade jag även på att plocka fram min pilliga sida och gjorde mig ett armband (från scratch såklart), med alla delar köpta på Pärlshopen.

 


Ikväll kanske jag och J ska gå på fäktning. Haha. Vi såg att det finns ett prova-på-tillfälle just ikväll och tänkte att det vore ju kul, liksom bara för skojs skull.

Om jag kanske skulle gå och ta mig ett till äpple? Då kanske biten liksom dras med när jag tar en tugga? Men tänk om det blir fler bitar mellan fler tänder?



Elin & Marika: Tack! Jag rekommenderar verkligen att göra det, det var jättekul! Det tar sin lilla tid men gör man det tillsammans är det ju bara roligt! Det var inte så svårt, vi följde recept och tips i Bonniers Kokbok, och det finns massor med bra tips och bilder på internet. Så länge man följer ris-receptet så kan man nog inte misslyckas. Sushikockarna säger ju att hemligheten bakom riktigt bra sushi sitter i riset! Lycka till!


Sushi!

Då var det fredag igen, det blir en så fin klang på denna blogg eftersom det ofta är på fredagar jag skriver. Visserligen har jag återigen just varit på bristningsgränsen här i receptionen och började nästan gråta då jag fick skäll i telefonen. Jag är verkligen inte bra på att hantera elaka människor. Han sade "du måste ju vara helt dum i huvudet" för att jag inte lät honom tala med VD:n när han bara ville klaga på att han fick stå i kö till kundtjänsten (eh, som på typ alla stora företag).

Men jag ska inte låta sorgliga människor förstöra min fina fredageftermiddag! Förra helgen som var helt oplanerad blev en lugn myshelg med äta god mat och dricka gott vin både fredag- och lördagkväll. Men lördagen var något alldeles extra och utöver det vanliga, jag och min älskling gjorde nämligen egen sushi för första gången! Tjusigt va!

 





Halva dagen gick åt att springa runt på Asian Market och andra härliga asiatiska butiker och leta ingredienser, men allt utom lax var ändå lätt att få tag på. Till slut fick det bli gravad lax som faktiskt funkade riktigt bra! Lite tips om du har tänkt göra detta hemma är att ta det lugnt med wassabin. Ett par rullar fick oss att bli illröda i ansiktet, hosta förtvivlat och ånga ur öronen. Dessutom bör man inte vara dum som vi och tro att det går lika bra med kinesisk soja som japansk. Big difference! Men utöver det så blev det jättebra!

Denna helg är också ganska oplanerad faktiskt, men på söndag är det såklart vallokalen som gäller, och valvaka på kvällen. Jag blir faktiskt lite pirrig av nervositet att det ska gå fel. Jag brukar ju inte vara så politiskt engagerad annars, men nu efter alla dessa debatter och allt för många puckade uttalanden så skulle jag vilja säga att jag ändå bryr mig rätt mycket i år!


Fredagsviiiiiiin.

Nu är snoret borta! Jippie! Och här sitter jag och har trollat bort några hjärnceller genom att lägga i saker i kuvert i två timmar på jobbet. Som sagt, det gäller att vara prestigelös.

Idag är det fredag! Efter jobbet ska jag möta upp min kära kärlek för en liten after work och avnjuta ett glas vin på sommarens troligen sista uteservering. Vi tänkte ta oss bort mot Norrmälarstrand och sitta vid vattnet och längta till nästa sommar. 

Nu ska jag gå och göra fint någonstans.

Trevlig Helg!


Nej jag gråter inte, och nej jag är inte allergisk!

Hej hej och hallå där. Det är nästan så att man får be litegrann om ursäkt här va. Det var inte igår jag var inne och skrev några rader, men jag har ju haft så mycket ledighet att jag inte haft tid med bloggar och facebokk och sådant tramseri. Men nu har allt satt igång igen, skolan och jobbet. Som vanligt när jag bloggar så sitter jag för tillfället på jobbet, och snorar. Just det, jag drog på mig en härlig förkylning i förrgår som fortfarande retas med mig. Men när man jobbar på timmar och är pengahungrig så är det bara att slänga i sig en Ipren och tjoffa upp nässpray ända upp i polyperna, så mår man bättre. För stunden. Sedan när det går ur en och man kommer hem och slutar vara serviceminded så brukar man få sota för att man gick till jobbet. Men what to do? Det finns ju så mycket härliga höstkläder överallt på stan nu.

De senaste veckorna då bloggandet har uteblivit har bestått av lite kräftskiva, lite utgång i Örebro (Ritz), lite träning, lite 25-årsfest, lite utgång i Sthlm (Behrns) och lite chillande. Härligt härligt. Och resten av nuvarande vecka kommer bestå av mycket skola och jobb, sedan har jag tänkt att ta en lugn och fin helg efter två festhelger.

Just det, jag har även klippt page! En lång sådan dock. Det är ju lite utav en nyhet faktiskt. Jag trodde att jag skulle lida av tre veckors separationsångest från mitt långa svall, men icke. Inte en dag har jag saknat det. Jag har blivit så vuxen. Den där beryktade 25-årsdagen börjar ju krypa närmare. Och denna gång kära vänner kommer ni inte undan! I år ska jag har födelsedagsfest! Det brukar liksom aldrig bli något sådant eftersom jag fyller år sex dagar före självaste julafton. Då ska alla bara baka, köpa julklappar, pynta och ha sig (även jag) och efter juldagskalaset vill man återhämta sig till nyår, och efter nyår är man trött, och när man slutat vara trött är det för längesedan glömt att jag fyllt år. Men nu fyller jag STOR, då ska det firas!

Nu ska jag snart få gå hem, slappna av i ansiktsmusklerna och låta snoret flöda. En fördel med förkylningen är att jag har fått en ansiktslyft på ena ögat. Som ni som känner mig vet så drabbas inte bara min näsa av förkylningar, utan även mina ögon. De drabbas oftast ännu mer än själva nosen. Jag har för mig att någon sagt någon gång att det beror på att mina tårkanaler sitter ovanligt nära typ snorkanalerna. Så alltså sprutar mina ögon som galna fontäner (gärna ett öga i taget), vilket ofta gör att jag ser ut som att jag går omkring och grinar på ena ögat. På grund av detta blir ögonen något svullna och röda (vilket går att sminka bort). Men svullenheten har i detta fall på något vis höjt upp högerögats ögonbryn. Skitbra. Synd bara att det bara är på högern.

Jag återkommer igen på fredag eftermiddag, för då ska jag jobba igen.


RSS 2.0