Uttråkad och hungrig... grrr

Man får be om ursäkt om dålig uppdatering. Tråk-Josefine liksom. Men denna termin har jag fått prova på hur det är att ha mycket i skolan. Dessutom jobbar jag också ganska mycket med framförhållningen om att jag kanske inte får ett jobb samma tag som jag tar min examen. Förvisso brukar jag ju passa på att do the blogging på jobbet så att jag ska slippa datorn (som jag är klistrad framför både vid uppsatsskrivning och på jobbet) på fritiden. Men ni ska inte tro att jag har det slappt varje dag här på jobbet, onej. De sista gångerna har det varit full rulle hela tiden. Idag däremot är jag uttråkad. Här händer inte mycket, så jag passar på att skriva några rader här, vilket känns som totalt slöseri med tid eftersom jag har massor som ska göras i skolan denna vecka. Merparten av min bloggenergi har ju dessutom ödslats på vår fina matblogg - matvigillar.blogg.se om något missat den.

MEN från och med den 20 mars kan jag inte längre kalla mig receptionist. Nej för då minsann har företaget bestämt sig för att de hux flux inte behöver oss inhyrda från Academic Work längre. Förutom mellan kl 11.00 - 13.00 då varje dag. Och där kände jag att det fick räcka, nog för att man ska vara flexibel som extrajobbare, men jag har ju faktiskt en utbildning också. Hejdå. Och tack för mig, eller snarare varsågod. Ja jag ska inte sticka under stolen med att man blir lite bitter över att de plötsligt inte behöver en längre när man ställt upp och jobbat istället för föreläsningar och kommit på studs när de ringt på morgonen och klantat till det. Nej men visst.

Nu är jag jättehungrig. Köpte en himla ”Soup in a Cup” med krutonger på ICA på väg till jobbet för att jag försökte vara sparsam. Den höll jag mig mätt på i ca en halvtimma. Rekommenderas inte så starkt. Och jag har redan ätit två bananer idag. Nog för att jag har monkey arms (oproportionerligt långa) men jag behöver ju inte äta uteslutande apmat för det.

Men nu slutar jag om 30 minuter, då ska jag äta mellis! Hej så länge!


Mat Vi Gillar

Nu är vår finfina matblogg invigd, och flera recept är inlagda. Så jag välkomnar er härmed till min, Elins, Marikas, Karins, Idas, Elisabeths och Johannas matblogg! Tanken är att vi ska lägga upp helt vanliga vardagsrätter vi vill tipsa om, helgmat, bakverk, goa grejer vi hittat i mataffären, eller bra (eller dåliga) restauranger som vi upptäckt!


matvigillar.blogg.se





Ljust & Fräscht

För er som undrat och funderat: Oj vad bra det blev när vi målade om. Ljust och fräscht som man brukar kalla det. Dessutom plockade vi ner alla böcker från bokhyllan, målade om även den och ställde istället upp lite finheter. Nu känns det nästan som att vi bor på 37 kvm.








Ajajaj, ett ihärdigt shoppingbegär har börjat ta över min själ nu. Jag vet inte om det har att göra med att solen har tittat fram under ett par dagar och försöker lura i oss att våren är på väg, eller om det bara handlar om att det var för länge sedan jag köpte något plagg. Det rycker i mig. Tur att jag sitter på jobbet i skrivandets stund och håvar in riksdaler.


Denna vecka är väldigt hurtig i jämförelse med hur veckorna varit den senaste månaden. Dagarna är fullspäckade av jobb, uppsatsskrivning, handledarmöten, uppgiftsinlämning och föreläsningar. Och däremellan klämmer jag in skrotlyftning på gymmet så att jag blir stor och stark, och hårfärgning. Hårfärgningen är i och för sig avslappning, men att boka in det klockan nio på möra känns ganska hurtigt av mig. Eller hur? Denna vecka är mottot: Sova ut på morgonen kan jag göra på helgen.


Handledarmötet med han som var väldigt illa omtyckt av många gick bra. Han var faktiskt trevlig, tro det eller ej. Och så länge han inte nämner FI så kommer vi nog kunna komma överrens.


En kul grej som är på G är att jag, Elin, Marika med fler har startat en matblogg! En opretentiös blogg med vanliga recept och tips på goa grejer! Än så länge är den under construction, så jag väntar med att länka till den tills den är som den ska. Håll ut!


I helgen då? Vad händer då? Ja vad händer egentligen? J fick en inbjudan att åka skridskor inne i Globen på fredag kväll, jag är assugen! Tänk vad coolt! Så jag kommer nog ägna en hel del tid i veckan åt att tjata på honom om det. Han var inte lika entusiastisk över det. (Hur kan man inte vara det?!) Utöver det så vet jag inte alls vad som hända skall. Någon som har ett förslag? Jag är öppen för allt! …Nästan.


Ganska tråkig info...

Imorse var jag sådär ledsen och besviken igen på väckarklockan. Morgonen måste vara min bästa sömnstund nu för tiden, för jag vaknar alltid av att J som redan har vaknat av alarmsignalen klappar på mig och försöker få mig att höra den. Men! Som vanligt så känner man sig som en människa efter en dusch och en kaffe.

Ikväll ska jag och darlingen bli bjudna på middag hos ett par kamrater, men innan dess ska väggarna målas klart med ett andra lager. Vi var ett väldigt bra målarteam igår. J gick först och rollade på och jag smög efter med pensel och gjorde finliret vid alla hörn och lister med pensel. När det blir klart kanske jag sätter upp ett bildbevis så att ni får se vilken kvalitet det blev på måleriet!

Imorgon och på fredag är det uppsats som gäller, och i helgen ska jag ta det piano med svägerskan. Så himla fult ord det där. Måste kalla henne något annat. Broders sambo kanske. Eller varför inte Affes matte?

So long!


Måla måla måla

Idag åker målarbyxorna på! Jag önskar att jag hade ett par riktiga hängslebyxor. Det har jag ju inte. Jag får ta några gamla jeans. Hur som helst så ska jag och pojken måla om hemma i eftermiddag! Våra beiga tapeter med små vita saker på ska bli helvita. Det kommer bli sjukt snyggt, jag lovar! Dessutom ska det bli riktigt roligt att måla! Jag är as-taggad.

Igår fick jag en ganska oangenäm nyhet. Min uppsats-partner-in-crime tipsade mig om att det var himla kul att googla vår handledare som vi ska ha under C-uppsatsen. Oh, jag skulle inte gjort det! Jag ska inte nämna något namn, men det uppdagade sig ganska snabbt att denne handledare inte bara är illa omtyckt, utan HATAD på diskussionsforum på Internet! Folk spyr galla över honom som om han vore herr Hitler himself! Tydligen är han en såkallad ”mansforskare”, genusforskare, radikal vänstergubbe och ivrig Feministiskt Initiativ-anhängare som gärna dyker upp i tidningarna titt som tätt för att fälla sin kommentar om vårt enligt honom fruktansvärda mansdominerade samhälle. Jisses, hur ska detta gå? Jag kommer tycka jätteilla om honom så fort jag ser honom, det vet jag. Jag kommer inte kunna rå för det. Jag är redan irriterad på honom utan att ens ha träffat honom. Och denne manshatande man ska alltså handleda min examensuppsats under hela terminen. Heja.

Läste ni förresten om en förskola någonstans på Söder som minsann inte tycker att det ska finnas kön? I barnsångerna de sjunger för ungarna så byter de ut hon och han mot ”hen” och prackar på de stackars små pojkarna barbiedockor bara för att. Herregud vad är det för fel på folk? Hur orkar dom?

Nu ska jag lugna mig och inte vara så arg. Helgen var kul! Myskväll med film (172 hours, mycket bra), och i lördags var det fest med utgång på Sturecompagniet. Inte så jättebra ställe, men väldigt rolig kväll ändå.

På återseende redan imorgon, för då jobbar jag igen!


RSS 2.0