Heja mig, igen.

Ett "Man bleir så glaud näer man seir daj, du är så glaud"  (skånska) kom just igen! Tur att dom har mig här. Synd att dom blir av med mig om en halvtimma. Nästkommande receptionist - inte så serviceminded har jag märkt. Too bad för dem, men skönt för mig att gå vidare. Imorgon ska jag på utbildning för mitt nya jobb. Hej svej.

Inte bara Aftonbladet tjatar om "Twilight-stjärnorna"...

Kommer ni ihåg sist när jag skrev "MIN SISTA DAG HÄR!"? Trodde jag ja. I måndags ringde telefonen. Min chef frågade om jag kunde jobba ytterligare två dagar. Nej, men en dag svarade jag och fick ringa till Elin med beskedet att vi inte kan leka idag. Jag som hade längtat efter tösen. Men vad gör man inte när man blir glad för varje guldtia? Dessutom ska vi faktiskt leka i helgen minsann! 

Jag har ju tidigare nämnt att jag ibland spekulerar lite kring min egentliga ålder, som de brukar kalla det i testerna man gör på Facebook. Eftersom jag brukar titta på Gossip Girl, Paris Hiltons BFF och The Hills så sjunker ju min snittålder ganska radikalt. I alla fall till högre tonår. Men nu har jag oväntat sjunkit till lägre tonåren.

Jag kan erkänna (på grund av att jag upptäckt att det finns fler som jag) att jag har gått och blivit förälskad i Twilight-böckerna. Det började med att filmen hade en så spännande cliffhanger så jag var tvungen att läsa den andra boken, vilket ledde till att jag såklart var tvungen att köpa den tredje boken, som i sin tur ledde till att jag i förrgår cyklade i racerfart till Fältöversten 10 minuter innan stängning för att inhandla bok nummer fyra (under skylten "ungdomsböcker" på Akademibokhandeln). Inbunden. 199 kronor.  Men det sved inte ens i plånboken, så ivrig var jag att se hur det skulle gå för Bella och Edward. Jag har dessutom kommit på mig själv med att längta till november då film nummer 2 "New Moon" kommer ut, och jag har då och då känt ett ohejdbart sug efter att se första filmen IGEN. (Vilket jag har planerat att göra snarast när jag har en kväll i min ensamhet, jag tror inte att min sambo och käraste tyckte den var så bra att han vill se den 2 gånger med några veckors mellanrum)...

MEN
, inatt nådde det sin kulmen. Jag DRÖMDE om böckerna. Inte bokstavligt talat, att jag drömde om inbundna svarta bokryggar som stod staplade i bokhyllan. Nej, jag drömde om karaktärerna i boken, att jag var kompis med dem, hängde med dem och så vidare. Herregud, det är ju beyond löjligt. Hur gammal är jag... egentligen?!

Det hände igen...

Ja, det hände just igen. En man gick förbi mig här i receptionen och sade (denna gång på stockholmska): "Vad glad man blir varje gång man ser dig!" och så gick han vidare. Och jag som satt gömd bakom datorn och läste sminktips på Sofis Mode och var djupt insjunken i kajalpennornas värld, vilket brukar leda till att jag ser ganska putt alternativt koncentrerad ut. Men han blev visst glad ändå! Undrar om det är lite som det där man brukar säga "Jag skrattar inte med dig, jag skrattar åt dig". Eller tyckte jag mig ana en smula raggning i den dryga 35-åriga mannens röst? En man med typ ett grått blåställ och smutsiga händer? Njae, tack för komplimangen (?) men nej tack. Tur att det här är MIN SISTA DAG HÄR!!!

Det ska firas ikväll med kräftor, och imorgon firas det fortfarande med sol, glass, hund och älsklingskillen på dagen och fest på kvällen. Nu känns det sådär härligt bra igen! Heja!

...och 10 poäng går till... Idag!

Wohoooo idag är nästan min sista dag här i receptionen! Hurra för mig! Jag slutar klockan ett och då blir jag upphämtad av My Love för att åka till hans föräldrars sommarstuga över helgen! Så himla lycklig är jag över detta, jag ska vara ledig i mer än 2 dagar och bara chilla! Jippieee! Sedan ska jag bara jobba på tisdag nästa vecka, sedan kommer jag vara ledig (läs arbetslös) i flera dagar. Men som jag berättade tidigare har jag fått ett tillfälligt jobb som HR-assistent under 3 veckor. Det går bra nu, kompis det går bra nu.

På lördag är en stor dag, då ska svärföräldrarna och mina föräldrar slutas samman i the somamrstuga! Vuxenpoäng och seriöspoäng till oss, eller hur?

På vägen till Utanför-Hallsberg-som-ligger-utanför-Örebro ska vi stanna i Vingåkers Factory Outlet, mycket underbart känner jag, jag hoppas på att fynda något äckligt billigt.

Nu slutar jag om 2 och en halv timma, och innan det ska jag få massage av företagets massör! Yeeeah, life is good just nu!

Morgonstund har grus i ögat.

Fungerade hissarna idag då? Nej.

Idag ska jag lära upp nästa receptionist som ska jobba här när jag slutar. Och jag har själv fått ett nytt jobb för september, jag kan berätta mer en annan gång. Nu måste jag äta frukost och dricka maskinkaffe så att jag blir trevlig. Men av någon anledning gjorde inte hissarna mig på lika dåligt humör idag som igår. Jag kände mig mer uppgiven. Men jag hann till 07.03 idag ändå och här på kontoret ekar det så ingen blev ledsen.

Såja

Jag ville bara berätta att nu är jag gladare (inte på hissen, men i allmänhet) för nu slutar jag om 50 minuter och då har jag bara 2 halva arbetsdagar kvar på detta ställe. På fredag är jag nämligen ledig! Wohooo!

I eftermiddag ska jag hämta vovven igen och ta en lång promenad i solen med honom och J, så nu känns allt bra. Trots hans varma kluttar som släpps efter honom så tycker jag ju såklart väldigt mycket om honom. Vem kan motstå de hundögonen liksom? För er som vet vad Star Wars är så ser vovven ut som en sån där björn som bor i skogen.

Utöver dessa positiva aspekter så har jag dessutom hemmagjorda negerbollar i kylen som snällt väntar på mig. Tänk vad mycket lite onyttiga härliga ingredienser kan göra :)

Skitmorgon!

Bra start på dagen. Redan innan jag åkte hemifrån kände jag att ögonen var så svullna av trötthet att de knappt syntes, ändå somnade jag före 23 igår, vilket inte hör till vanligheterna.

När jag traskar iväg till tunnelbanan och trycker på hissknappen händer ingenting. INGENTING! Det finns tre hissar bredvid varandra, inte en jävel rör på sig, det är knäpptyst. Hissjävlarna sover, alla tre! Jag trycker på knappen 18 gånger till och börjar hota hissarna i tankarna. Ingenting händer. Inte en tillstymmelse till livstecken hör jag från fanskapen. Irriterat svär jag för mig själv åt åbäkena och funderar över hur svårt det kan vara att få en av tre hissar att fungera. Irritationsnivån är nu så hög att tanken slår mig att skicka ett klagobrev eller sätta upp en arg lapp någonstans, något jag såklart inte kommer göra, men det känns ändå lite bättre för en stund när jag funderar på det. På grund av fanskapen får jag ta en ilsken promenad runt hela kvarteret, på fastande mage med frukosten i väskan, och får pga detta håll! En promenad som tar så många minuter att jag såklart missar tunnelbanan, som leder till att jag missar nästa tunnelbana, som i sin tur leder till att jag missar bussen.

Visserligen anlände jag till kontoret 2 minuter över 7, något som ingen märker eftersom nästan ingen annan är här före halv 8.

Men jag blev inte direkt på bättre humör av att mina ipod-hörlurar gav upp och begick självmord precis när jag kommit in på perrongen och satt mig ned för att invänta nästa tåg. Något som förvisso inte var helt oväntat eftersom det vita gummiaktiga som skyddar sladden har gett vika för några månader sedan så att själva sladden kikar ut. Så det var vad man skulle kunna kalla en tidsfråga. Men var de tvungna att svika mig just idag??? Tänk på att jag är morgonirriterad!! Så nu måste jag bege mig till någon jäkla elektronikaffär idag för att köpa nya, och har inte den blekaste aning om vad man ska köpa. Jag blir alltid skeptiskt i sådana butiker, för jag känner att de som jobbar där ser att jag inte fattar någonting och bara försöker lura på mig den dyraste varianten.



Igår var jag ute och gick med hunden och insåg att de som kallar någon som slavar eller någon som har låg rang för "hund" är heeeelt ute och cyklar. Här är vi ute och går i frid och fröjd, Affe (hunden) bestämmer när vi ska stanna och lukta på saker, och Affe bestämmer när och var han vill uträtta nummer 2. Josefine står snällt bredvid och väntar, varpå hon plockar fram den lilla rosa påsen ur väskan, och plockar upp den bruna varma högen medan hon håller andan. Hon har nu en påse som hon tvingas gå runt och hålla i handen tills närmaste papperskorg behagar dyka upp. Vem är det som är slav och är lågt rankad här egentligen?


Sommar, sommar och sol, jag är kär i Skärgården


Min helg var alldeles alldeles uuuuuunderbar. Den innehöll allt som jag hade längtat att få kvalitetstid med; Älsklingskillen, solen, havet, Coronan och den goda maten.

I lördags åkte vi ut till Skärgården på jakt efter badställe. Till slut fann vi en brant klippa i solen som ingen annan hade hittat till (förutom myrorna, men ibland måste till och  med jag försöka ignorera dem). Klippan lutade väldigt mucho och jag vågade knappt titta på älsklingen när han bestämde sig för att bada, och tyckte att han var smått galen som baöanserade på den hala klippan. Men efter en hel del övertalning så badade även jag!! Och jag slog mig inte ens, jag är så stolt, jag är på väg att komma över mina Nasse-fasoner och är snart cool och modig, allt tack vare J som bestämmer sig för att jag ska våga göra saker som jag inbillar mig är farliga :)

På vägen hem från badet försökte vi hitta ännu en badplats, så vi gav oss ut på Djursholm i jakt på strand eller klippa. Det enda vi fann var byggnader... det är inte rätt att kalla dem hus, det var slott och kastell över-jävla-allt som privatpersoner bor i, helt sjuka hus därute. Jag satt och gapade och sade åt J att köra långsammare hela tiden, jag har aldrig sett så lyxiga hus ever. Så nu är min eviga undran: Hur ska jag bära mig åt för att skaffa en egen lyxvilla på Djursholm med egen brygga, badplats och båt?

I söndags åkte vi till Värmdö där en kompis till J bor, där vi badade igen.

Summan av kardemumman: Denna helg har återigen understrukit det jag tidigare konstaterat:
Jag ♥ Stockholm. This is the place to be på sommaren.
Örebro - 0 Stockholm - 10.

Däremot åkte jag aldrig till Milkshakestället, då jag insett att man inte kan hålla sig i innerstaden när det är så fantastiskt  väder. Men jag lovar att jag snart ska dit, och då kommer jag med en utförlig rapport om smakupplevelsen!

I eftermiddag ska jag vara vovvevakt. Perfekt med tanke på det härliga vädret! Tre flugor på smällen; rasta vovvens blåsa (och tarm), få välbehövlig motion själv, och pressa på lite mer solbränna på den redan brända huden sedan helgen (ja mamma jag ska smörja in mig... i alla fall där jag redan är röd)

Onödigt fobiskt vetande

Jag har just kommit över lite onödig men ändå ganska rolig information. Det finns tydligen fler fobier än vad jag trodde var möjligt. Jag själv har ju en mild variand av spiderfobi (ja, det är allvarligt, jag börjar gråta litegrann när jag ser en stor) och jag förstår mig på något vis på orm-fobier, fobi för höga höjder, blod, och social fobi, trots att jag själv inte lider av någon av dem. Men här jag hittat en hög med fobier som jag undrar om någon verkligen har. En fobi är ju liksom ett stort kliv värre än att vara extremt rädd för något. En fobi är ju en fobi när ens rädsla hindrar en från att leva ett normalt liv.
Läs och skratta, eller tyck synd om, man får välja själv. Jag väljer att skratta, och att fundera på om det är sant eller om källan Aftonbladet återigen har överdrivit en smula.




Ephebifobi = rädsla för tonåringar

(okej, dessa emo-ungar som låtsas vara olyckliga kan se otäcka ut, men kom igen. Och är man då rädd för ALLA tonåringar? Till och med sig själv när man var en? Och kan man äntligen pusta ut på dagen då en person fyller 20?)



Genufobi = rädsla för knän

(tänk dig att vakna varje morgon, ta av täcket och "Aaaaaaah, 2 stycken! Dom är på mig! Ta bort dom ta bort dom!!!")



Anemofobi = rädsla för luft

(öh... jag tror att dessa fobiker har glömt en ganska essentiell sak...)



Hippopotomonstrosesquippedaliofobi = rädsla för långa ord

(kommentarer är överflödiga, behöver jag ens ställa den uppenbara frågan här?)



Fobofobi = rädsla för fobier

(jag får det inte riktigt att gå ihop...)


Gäääsp... Eller morr?

Jag ber om ursäkt för mitt kassa morgonhumör. Jag insåg idag att jag på morgonkvisten är en sådan där människa som jag i vanliga fall ogillar. Men jag skyller allt på att jag inte är någon morgonmänniska. Inte alls faktiskt. Snarae en trogen anhängare av anti-morgonrörelsen. Jag insåg detta när jag kom på mig själv med att vara irriterad på typ alla människor jag såg i morse. Jag blir på morgonen irriterad på de som går långsamt framför mig, på de som trängs, på de som luktar illa, och på de som tar upp för mycket plats på sätet. Trots att jag själv tränger mig före de som går långsamt, och trots att jag själv uppenbarligen går för långsamt för de som tränger sig förbi mig. Men illa luktar jag nog aldrig, och jag tar inte upp mer plats än min egen sits tillåter. Men ändå, vilken dålig människa jag är! ...Eller nej nej nej, dålig morgonmänniska! Jag är jättesnäll när jag är ute bland folk när jag har vaknat till lite.


Shakes n' Stuff

Äääntligen är det slutet av torsdagen, vilket betyder att det bara är fredag-arbetsdag kvar innan det är helg. Jag har inte haft någonting att göra idag från klockan 13. Man blir lätt rastlös. Särskilt när det är gassande sol utanför fönstrena. Men jag tänker inte låta arbetslivet vinna över mig inte, jag ska lägga mig på gräsplätten när jag kommer hem, strax efter fem och hoppas att solen fortfarande bränner huden. Nu är jag nämligen vinterblek igen pågrund av innesittande på vardagarna och skitväder på helgen. Hur vet man att man är blek då? Jo, handryggen har nästan samma färg som handflatan, huuuu.

Jag längtar massor till imorgon för då kommer min spjuver hem igen efter att ha varit i Örebro sedan i tisdags. Så i helgen ska vi ha en J & J- helg! En enda sak har jag planerat in (förutom att dricka vin, äta god mat, vara i solen och känna mig ledig). Vi ska besöka ett ställe på söder som heter "Shakes n' Stuff". Alltså jag säger bara kolla in hemsidan:

http://shakesnstuff.com/

Wow, eller hur?! Jag vet inte hur jag ska kunna välja! Det killar i smaklökarna bara när jag tänker på det! Dit SKA jag i helgen!

Bildvisning


Hoj hoj, här kommer bildbevis på föregående inlägg:


Jag, mannen och mannens syster i RIB-båten, förväntningsfulla!




Och här kommer utlovade bilder på de underbara små smådjur jag såg och ville klappa på Skansen


Herr Lemur



Den lille lemur-familjen anslöt sig en efter en och omfamnade kärleksfullt varandra på kö...


...tills dom somnade. Så sjukt göllö!



Skön ställning!


Ap-bebis


...Eller är det en gris? Alien? Människobebis med ovanligt mycket ansiktsbehåring?

RIB-Sightseeing

Woooow!!! Jag gjorde värsta häftiga grejen i lördags; jag åkte Speedboat, även kallad RIB (Rigid Inflatable Boat). Alltså en uppblåsbar långsmal båt med bara plats för 10 personer som kommer upp i 45 knop för den som kan båtspråk. För oss andra fick jag lära mig att det är ca 90 km/h, vilket känns sjuuuukt snabbt när man sitter längst fram (såklart) i en liten båt utan tak eller något som helst. I hela en och en halv timma åkte vi runt i skärgården, i bland långsamt för att få lite sightseeing, och ibland så snabbt att man nästan trodde att man skulle dö litegrann av hastighet. Det var sjuuukt roligt och jag rekomenderar det starkt!

Övrig tid under helgen har jag spenderat med J och hans familj som har varit på besök i storstaden över helgen, något som bar med sig god mat och trevligheter! Igår var vi och lunchade på Fåfängan - Stockholms bästa utsiktsplats, och i lördags försökte vi se Pride-paraden, men missade hela härligheten då vi snurrade runt och försökte hitta den där jäkla Tantolunden på söder som visade sig vara överfull av nakna människor som verkade vilja protestera mot allt och alla. Ni vet sådana där haters. Men jag hade en himla trevlig helg, med eller utan Pride.

I veckan jobbar jag till 16.30, sådär lagom timing eftersom det minsann duger för den där solen att titta fram nu helt plötsligt. Jag trodde att den hade gått i ide eller satt och tjurade i ett hörn någonstans på himlavalvet. Men nu kanske den tänker ära oss med ett besök. Som jag hoppas. Jag är sjukt bitter över moln, regn och kyla och om det fanns någon ansvarig för eländet skulle han/hon få höra ett och annat. Jag skulle lyfta upp denne i örat och säga "Fyyyyyyyyy"

RSS 2.0