Still fnatt!

En stor känsla av myspys har infunnit sig på Gärdet! För igår var det första advent, vilket firades med lite pyntande, glögg, pepparkakor med ädelost, pepparkaksmuffinsbak, och det bästa av allt: Sunes jul! Ett av de bästa avsnitten, avsnitt ett där Rudolf sjunger Stilla natt. Det är lika roligt varje gång. Jag tror till och med att han har ännu värre sångröst än vad jag har.
Mitt pynt blev jättefint, jag köpte kanelstänger och stjärnanis på Granit, och torkade apelsinskivor, som jag pyntade adventsljusstaken med. Och i smyg utan att J har märkt det har jag satt lite tallris i en kruka och hängt i 3 små rosa minijulgranskulor. Hahahaaa det blir roligt när han upptäcker det. Jag har till och med köpt en hyacint! Men jag tog mig nog vatten över huvudet (haha) för jag har inte så gröna fingrar, så jag fick ringa till mamma och fråga hur man tar hand om en sådan blomma. Den luktar ju så ljuvligt juligt!
Nästa helg ska vi pynta mer, då åker tomtarna fram! Då ska jag fota lite och lägga upp!
Nu ska vi åka och storhandla!

Smurfa in på smurfalizer.se!

Jag kan inte sluta fnissa. Jag har hittat tidernas roligaste hemsida. Nej nu överdriver jag lite, jag är så uppe in the moment och just nu känns denna hemsida som Guds gåva till världen. Jag kommer nog tröttna snart, men inte än!
http://www.smurfalizer.se/
Man kan alltså skriva in valfri hemsida, så förvandlas dess innehåll till smurfspråk, vilket är oerhört roande för oss som vuxit upp med dessa fantastiska blåa varelser! Särskilt roligt blev det när jag skrev in expressen.se. Här följer ett utdrag på rubriker från förstasidan:

Smhi: Nu smurfar ishavskylan

Så här smurfar det ut när kriget har kommit. Expressens Mats Larsson smurfar från den sönderbombade ön Yeonpyeong.

Här smurfar Reinfeldts nya rekordsiffror. Moderaterna smurfar större än S och V tillsammans. Aldrig tidigare har Moderaterna smurfat så stort stöd. Smurfa Och Rösta!




Hahaha, ovanligt roligt, eller hur? (Jag vet att rubriken om Sydkorea i sig inte var så rolig, men om vi tar den från sitt sammanhang så var det en ganska rolig mening tyckte jag...)
Igår på "Rörelseanalys" på cirkushögskolan var det riktigt roligt faktiskt. Läraren (koreografen) för detta tillfälle hade mer förståelse för att alla inte var graciösa, och att vi inte tog det på blodigt allvar, och vi lekte inte "kom alla kycklingar" eller vad det heter, som förra veckan. Då är det nästan så att CSN-lånet känns lite som slöseri. I slutet av gårdagens lektion fick vi gruppvis uppträda inför de andra. Vi skulle själva hitta på ett slags dans(!)nummer som i tystnad skulle framföras (till musik). Ett möte, en överraskning, en stillsamhet och ett avsked skulle vara med. Vårt nummer gick ut på att de två andra dansade fint och graciöst, när plötsligt jag kom in och störde med att köra Saturday-night-fever-moves... typ. Mycket vackert. Vi framkallade många skratt i alla fall, och det är huvudsaken tycker jag!

Stilla Natt...

Idag är det exakt en månad kvar till självaste julafton, och inte förrän idag, passande nog, har det börjat krypa upp på mig. Jag har nyss varit i Sollentuna Köpcentrum på klappjakt med storebror, och där var det juligt. De spelade till och med julmusik i en butik. Det kändes visserligen inte helt rätt, man vill ju inte tröttna. Men i helgen är det advent, och jag funderar på att överdriva lite. Och bara köra igång stenhårt med lite för mycket av allt. Det är ju ändå bara fyra veckor kvar då, och man vill ju hinna med allt. Hmm. På söndag ska jag slå på julmusik. Pynta, baka, pyssla. Jull jul strålande jul!

Imorgon är det "Rörelseanalys" på schemat, jag återkommer med rapport. Nu ska jag mysa i soffan och känna mig nöjd med mig själv, för idag har jag suttit på bibblan mellan 9-16 och uppsatsat, och kom hem från gallerian 20.45. Gosgos med min bästa gosefilt (alla borde ha en egen Chilli-filt!)
På återseende!

Kan inte själv...

Det gick inte att blogga från mobilen :( Buhuhu. Jag kunde inte skriva något, bara i rubrik-fältet. Buhuhu. Någon modern människa som vet hur man gör?


Baby it's Cold Outside

Idag jobbar jag , därför bloggar jag (nästan rim). Oerhört lite att göra idag, men jag roar mig själv med att sortera pennor, pilla bort nagellack från fingrarna (jag missade naglarna lite imorse), och filosofera. Ibland ringer det, och ibland får jag saker att göra. Men inte ofta inte. Frågan är dock om jag verkligen vill sluta och lämna kontoret idag? Det var inte långt ifrån att jag sprang till Arlanda Express imorse när jag ändå befann mig på T-Centralen. Skitvädret var inte att leka med, och för varje regnblandad snöflinga som prickade mitt i ögat eller letade sig in innanför jackan blev jag bara mer och mer irriterad. Ska det vara såhär? Jag läste en krönika av Alex Schulman en gång, som jag kanske redan berättat om... Skit samma, jag berättar igen i så fall. Han skrev mening efter mening om hur fantastiskt det är på sommaren och hur härligt allt är, och så avslutade han med typ:

”...och någonstans sitter en farbror i himlen och hånskrattar åt oss svenskar och säger: Nejmen det var ju inte meningen att ni skulle BO där!

Där satt den Schulman. Precis så tror jag också att det är. Men sluta klaga då tänker ni. Jag försvarar klaget med att jag ALDRIG klagar över värmen på sommaren. Jag må ha varit nära att svimma av värme i Rom i somras, jag må ha simmat i mitt eget svett, men klaga, mina vänner, det gjorde jag icke. Jag försvarar även mitt vinterklag med att en vacker dag ska jag pysa iväg från vintern (efter jul såklart) och stanna i värmen ända tills det är varmt här hemma i Sverige igen. En vacker dag.

I helgen var jag på en liten kort visit i Örebro, men hann ändå med en hel del; myskväll med räk- och krabbfrossa och Idol med päronen, julklappsköp, festligheter och släktkalas (pojkens släkt, inte min).  En fantastiskt festlig liten helg. Innan helgen hann jag även besöka den där Renen och hennes nya kissekattungar. Och oj vad jag smalt (smälte?). Som en kvinna med sprattlande modershormoner som får se en bebis (och ska hålla på och lukta på huvudet och ha sig) blev jag när jag såg de små liven, och ville aldrig gå därifrån. Jag tror J blev orolig att jag skulle överge honom och flytta hem till Renen.

Imorgon ska jag uppsatsa (ja det är ett nytt verb) hela dagen på bibblan, och på torsdag och fredag ska jag till Danshögskolan. På torsdag står det ”rörelseanalys” på schemat, och på fredag står det (håll i er nu) ”folkdans”… Aningen oroväckande… Jag tror jag får återkomma med mer information. Nu har jag ju dessutom en så himla flashig mobil så nu kan jag ju blogga direkt från den när jag sitter på tunnelbanan eller så. Jag måste testa.

På återseende (från mobilen)!


Tur att Jag är perfekt...

Jag har för mig att jag för ett tag sedan hade ett dagens gnäll, för att få ur mig irritationen som vissa människor skapar. Idag ägnar jag denna punkt åt de nedriga människorna som inte förstår något. De som står precis utanför tunnelbanedörrarna när de öppnas och alla andra ska ut. En gång flyttade de inte ens på sig. Hur tänker man då? Samma sak gäller med hissar. I 99% av fallen är det ju alltid någon/några som ska ut ur hissen innan den kan fyllas med nytt folk. Men det här förstår alltså inte en del, utan står precis utanför dörrarna och trycker och är precis på väg att klampa in innan de upptäcker att det finns fler människor än de själva. Det är samma personer som sedan kliver in i hissen först av alla och ställer sig längst fram, precis vid dörrarna, för att försäkra sig om att de även ska komma ut först av alla. Då får man klämma sig förbi dem, alternativt blänga tills de förstår. Suck. Vad ska vi göra med dessa människor?

Men för att inte vara alltför negativ så måste jag ju väga upp detta med någon fint och positivt! Så att vi alla blir glada! Det första jag då kommer att tänka på ät ju det uppenbara, det som jag nämnde även häromsistens – Det faktum att det snart är jul! Inte bara själva julen är på väg, utan även ledigheten, mysigheten, familjemyset, goda maten, leka och busa, doften av julgran, dra ut en visdomstand, knäck, bakning, glögg, sällskapsspel och allt myspysigt som hör till! Mmmmm!


"Med Kroppen som Pedagogiskt Verktyg"

Jag har fått en bulle på jobbet! Tänk vad en liten (eller egentligen ganska stor) bulle kan göra med en dag. Jag som var så ledsen att vår förra office manager har slutat (hon som alltid köpte bullar och glass till mig), men nu har jag visst fått en ny bullmamma! Jippie! Så jag har precis tryckt i mig lunch, bulle, kaffe och clemmis, allt på ca 45 minuter. Nu är jag mätt. Men idag finns tid på jobbet för att plugga, så idag har jag plöjt igenom en sådan där härlig artikel (pluggtid hemma i förmiddags inräknat). Det känns alltid så härligt produktivt när man har hunnit med att både plugga och jobba på en och samma dag. Då kan man somna med den där goda känslan av att känna sig duktig.

Okej… jag ska försöka berätta om den där delkursen som är lite skum. Den går alltså som tidigare nämnt på Dans- och Cirkushögskolan på KTH och vi är ca 10-15 st i klassen, varav hälften av oss är som jag och kommer från Stockholms Universitet och går någon slags Personal- eller beteendevetarutbildning. Den andra hälften är typ teater- och danspedagoger och verkar inte riktigt tycka som jag på de flesta punkter om vi säger så. De vill liksom gärna gå in med extremfeministiska och kommunistiska synvinklar här och där så fort något ska diskuteras (nej nu överdriver jag lite, men det lutar mycket åt det hållet). Som tur är så är det en gäng tjejer som precis som jag upplever detta som lite för flummigt, men ändå roligt och en skön kurs att ha vid sidan av den tuffare.

Vad vi gjorde förra veckan på dessa kurstimmar? Jo alltså… På schemat stod det improvisation… Vilket betydde att vi i strumplästen skulle gå runt i ett rum med spegelvägg, balettstång och rep i taket (för akrobater) och ja – improvisera i par. Jag skulle typ knuffa lite på axeln på min kompis, så skulle denna person reagera på valfritt sätt. Ja ni fattar. Inte? Nej inte jag heller. Men vi flummade runt lite där inne och låtsades dansa (jag fick höra av en total främling jag såg ut som Bambi), medans teaterpedagogerna tog det på största allvar och gjorde hela dramaföreställningar av sina improvisationer med inlevelse till max. Värst med detta var att allt skulle ske under tystnad. Kursen heter ju som sagt ”Med Kroppen som pedagogiskt verktyg”, varför man alltså skulle visa allt man kan säga med bara kroppen och blicken. Min största utmaning var att hålla mig för skratt. Men, kul hade vi alla fall!

Imorgon ska jag träffa min kumpan i B-uppsats och sitta hela dagen och knåpa ihop en början. Lite skumt kan jag tycka att det är att skriva 3 uppsatser i följd, den ena större än den andra. Tanken är ju fin – att vi ska träna upp oss inför den store C-uppsatsen, vilket är till fördel. Men samtidigt anar jag att man kommer vara trött på det redan innan man börjar med den. Hmpf.

Skrev jag förresten att jag har köpt ny mobiltelefon? Nej minsann jag tror inte det jag! För en vecka sedan idag skaffade jag mig en modern lur, det blev en HTC Wildfire, ungefär så nära iPod man kan komma för oss som inte vill lägga 7000:- på en nalle.  Det är en jättebra telefunk, som jag varmt rekommenderar till den som är på jakt! Självklart blev det förresten en vit. Det har ju blivit lite utav min grej, det är den tredje telefonen i rad jag har som är vit. Jag är ju väldigt vit själv liksom, den passar mig bra. Ungefär samma nyans som min vinterbleka hy, hahaha.


Kanske en h-h-hund...

Då har man varit på sin livs första färjetur. Det var en hel del …intressanta människor på båten som jag inte kunde låta bli att gapa när jag tittade på. Men om man bortsåg från dem och deras kareokesång hade jag riktigt trevligt med pojkens släkt.  

Idag har jag jobbat, och för ovanlighetens skulle inte haft en lugn stund! Jag som hade tänkt plugga lite under arbetstimmarna, nu får jag sitta och läsa artiklar ikväll istället. Men jag klagar inte, det är ju trots allt inte alla som har privilegiet att plugga på extrajobbet.

I veckan är det bara plugg och jobb inplanerat. Nu har B-uppsatsen startat igång, så nu blir det skriva skriva skriva skriva, fundera fundera fundera, skriva skriva skriva, analysera analysera och så skriva lite mera. Jag kanske borde berätta om ”Kroppen som pedagogiskt verktyg”-kursen jag var på i torsdags och i fredags förresten, det var en närmare bestämt annorlunda upplevelse. Men det hinner jag nog inte nu för nu ska jag snart packa ihop receptionen för dagen och ge mig ut i det vedervärdiga regn-och-blåsvädret. Jag återkommer imorgon och berättar och Dans och Clownhögskolan.... eller var det Cirkus?


Förresten! Snart är det jul! Bara för det kommer här en väldigt fin juldikt:

 

Min jul ska vara kul, min jul får inte vara ful

Som påsken den är gul, ska min jul vara kul

Snön den ska vara vit, och är den gul har någon pinkat på den. Kanske en hhh-hund.

 

Hahaha något som är bekant kanske? Yeees, snart är det dags att titta på alla avsnitt av Sunes Jul! Förutom de tråkiga avsnitten där bara tråk-Sune är med. Det är ju som vi alla vet Håkan och Rudolf som gör hela serien (och filmen)! Jag längtar så till första avsnittet. Stilla naaaaatt…


Dans- och Cirkushögskolan

Hahaha. Rättelse: När jag skrev att jag ska ha mina föreläsningar på Dans- och clownhögskolan så skojade jag bara. Jag hade glömt att det var Dans- och Cirkushögskolan, ingen större skillnad egentligen, cirkus är ju nästan lika skoj som clown. Men rätt ska vara rätt. Eller hur?

Nu är kalla vintern här här här

Behöver jag nämna det oundvikliga? Det som nästan alla skriver på Facebbok, i tron om att de var de första som lade märke till det. Oj vad det snöar. Shit vad det snöar. Jag vet inte hur det ser ut i Örebro just nu men här i Stockholm är det crazy! Snöfallet är inte så mycket till fall, utan mer en vertikal företeelse (en mycket snabb sådan). Som tur är så bor jag ju typ bredvid tunnelbanan och från tunnelbanan till jobbet är det ca 200 meter så jag överlevde denna dag. Värre blir det imorgon när jag ska till bibblan på skolan, den är inte lika nära tunnelbanan. Men det kanske är 25 plusgrader, sol och vindstilla imorgon! Tänk positivt och varmt så fryser man inte lika mycket.

På tal om äggen. Det ska nog vara två stycken, det borde ju vara så att skaparna av hemsidan insåg sitt misstag och därmed rättade till det. Med det sagt kan jag avrekommendera efterrätten ifråga, för om det ska vara ännu mindre ägg betyder ju det att smaken av grädde blir ännu mer påtaglig.

På torsdag börjar min nya delkurs. Om jag inte har berättat om den förut så kan jag säga att den är ganska halvflummig. Den heter något i stil med ”Kroppen som pedagogiskt verktyg” och jag tänkte mig när jag valde den att det skulle ha att göra med lite retorik och kroppsspråk och sådant, men misstänker nu efter att ha läst kursplanen att det är lite mer flum än så. Det verkar dock vara väldigt roligt, och kursen hålls på Dans- och clownhögskolan vid KTH. Bara det liksom! Vi får ju välja en av våra delkurser, medans den andra som man läser parallellt är obligatorisk, och den obligatoriska kursen är ju att skriva B-uppsats. Just eftersom kurserna så olämpligt löper vid sidan av varandra så resonerade jag som så att det kunde vara skönt att ha en lugnare myskurs vid sidan om för att kunna lägga ner mer tid och energi på B-uppsatsen. Så. Nu har jag rättfärdigat mitt val, och förklarat hur det ligger till för er som kommer tycka att jag gör flummerier i skolan när jag senare kommer berätta om vad för roliga saker jag gjort på mina ”praktiska övningar” som det står på schemat. Och tänk även på att jag ska skriva C-uppsats i vår, då är det slut på det roliga och flummiga minsann!

I helgen ska jag göra något jag inte brukar göra. Min käre sambos farmor har fyllt halvjämna år och vill fira med sin släkt, varpå vi är medbjudna på någon slags båttur. Så mycket mer specifikt än så är det inte, vidare information har inte riktigt nått fram. Men en båt är det, som går lördag kväll, där man äter middag, sedan sover på båten, som sedan ros i hamn söndag förmiddag. Jag har i alla fall fått klart för mig att det inte rör sig om en sådan där fyllebåt för fjortisar eller läskiga tanter i leopardtights, som i den där ohyggliga dokusåpan ”Färjan” (jag blev rädd bara av trailern, och där fick det vara nog). Nej denna tur ska vara till för vanliga människor har jag förstått.

I eftermiddag ska jag göra ytterliga en sak som jag inte har gjort på ungefär fem år. Jag kanske ska köpa mig en ny mobiltelefon! Det känns väldigt konstigt, jag vet inte riktigt hur man beter sig vid sådana tillfällen. Men jag vill i alla fall tacka så mycket för alla kommentarer jag fått av er med tips och råd inför inköpet. Nu var jag ironisk. Men lämpligt nog har faktiskt min gamla hederliga telefon busat lite med mig idag, varit lite glapp och så. Det måste vara ett tecken på att det är dags, det är ju inte utan att man känner sig lite osäker på om jag verkligen ska ta detta stora steg. Jag drabbas ju lätt av lite separationsångest när jag lämnar ifrån mig saker. Men jag ska inte lämna min fina gamling för det, han ska få bo kvar hos mig trots att han inte används.



Ägg!

Okej... nu är allt väldigt oklart. Detta inlägg är tillägnat er som har för plan att göra efterrätten jag skrev om i förra inlägget, alternativt er som undrade vad sjutton jag svamlade om angående äggen!
Enligt det receptet jag fick av min kära mor stod det nämligen 2 dl äggulor, något jag fann mycket märkligt och ringde därför och frågade om det stod fel. "Ska det inte vara 2 st äggulor?" Nej lilla Jossan skrattade min mamma. Jag halverade som sagt receptet, och tog 3 st äggulor, utan att mäta om de fyllde ett dl-mått. Därav äggsnacket. Nu ser jag att i det recept jag kopierat in som kommer från samma källa där min kära mamma hittade receptet, där står det ju 2 ST ÄGGULOR! Var gick det fel? Och vilken information är rätt och riktig? Ingen som vet.

 

 


Parfait Surprise

Okej jag tror att jag har bestämt mig nu för telefon, i alla fall för vilken jag är sugen på. Det blir nog en HTC Wildfire. Eller kanske Ericsson x8. Men det lutar nog mer åt HTC... tror jag. Nu ser jag att inte så många varit inne och läst här över helgen, det verkar vara mer utav en vardagssyssla, något ni kanske gör på jobbet eller mitt i pluggstunden. Därmed ingen kommentar på vilken telefon jag bör välja. Men jag förlåter er för den här gången, men jag måste säga att jag tyckte bättre om mina läsare förr. Jag bläddrade här om dagen tillbaka i min blogg till förra och förrförra hösten, och under vissa perioder fick jag minsann kommentarer på varje inlägg! Good times.
Även om jag kommer bestämma mig för HTC så är det inte färdigt där, onej då återstår ytterligare två beslut. Vilket abonnemang (är Telias täckning bättre än Tele2 när man ska mobilsurfa?) och vilken färg (svart, vit, röd eller mocca). Jag är sååå dålig på att bestämma mig för sådana här saker. Det här kommer nog ta ytterligare ett år.
Idag ska jag på introduktion för B-uppsatsen och efter det ska jag om min skriv-kompis brainstorma om vad vi ska skriva om.
Just det, efterrätten jag var så taggad inför... Jag gjorde den igår. Den blev ingen jättesuccé. Jag tror att jag hade i för mycket grädde. Jag skar nämligen ner på antalet ägg. Jag halverade receptet och reducerade äggen lite ännu mer, och jag skulle nog ha reducerad grädden ännu ännu mer. Men om man drar ner lite på grädden så kan den nog bli god. Varken jag eller käre J är så stora fans av smaken av vispgrädde så det var nog lite där det sprack. Men jag ska ge er receptet i alla fall, för den har nog en himla potential om man gör om och gör rätt!

Antal portioner: 4
Ingredienser

3 dl grädde
2 st äggulor
1 dl florsocker
150 g marianne, mintkarameller
Jordgubbar
Mjölkchoklad

 

Gör så här

Parfait
Vispa grädden så den blir tjock men inte för tjock.

Vispa äggulorna och florsockret i en annan bunke.

Mixa mariannekaramellerna till mindre bitar.

Rör sedan ihop dessa ingredienser.

Fördela smeten i valfri form och ställ sedan in i frysen.

Ta ut dem en liten stund innan servering.

 

Chokladnät
Smält chokladen över vattenbad.

Spritsa eller häll ut med en sked, i ett rutmönster på smörpapper.

Låt svalna.

Servera parfaiten med jordgubbar och chokladnät.





Jag får be som hemskt mycket om ursäkt för att det inte existerar några styckesindelningar i texten. Hur många gången jag än trycker på Enter så blir det inget hopp, och jag har lite taskigt tålamod med datorer så jag ger upp.





Hjälp mig välja!!

Nu är glada veckan slut slut slut, hemtentorna kastas ut ut ut (i inlämningsfacket på skolan)! Igår spred sig en mysig känsla i min kropp. Jag skrev klart min hemtenta. Precis innan det hade jag den sista opponeringen på vår lilla studie (som lämnades in förra veckan), och jag fick reda på att jag blev godkänd på statistikuppgiften (jag halvljög sist jag skrev det, jag fick komplettering, men det var bara en liten grej jag hade glömt mitt i all tristess så jag tyckte att jag hade fått godkänt ändå, men nu är den verkligen godkänd)! Jag firade på ett mysigt vis genom att kura ner mig i soffan med vår nya filt (oh my god vad jag älskar den, den är gosigare än ett lamm!!), slötitta på TV och bara njuta av att inte ha något skolarbete hängandes över mig! Mer firande blir det ikväll med min goding, lite god mat och dryck. Jag ska nog till och med slå på stort och göra en efterrätt som kallas ”Parfait Surprise”, en parfait med Mariannegodisar. Jag återkommer med recept om den blir en succé.

Just nu sitter jag på jobbet, jobbar endast tre timmar idag eftersom det är halvdag och jag redan jobbar halvdagar. Det där gick inte riktigt ihop… Jag brukar jobba 12-17, men idag bara 12-15. Nu har dock min konsultchef bestämt sig för att vi tjejer som jobbar i receptionen inte får surfa på arbetstid, vilket är en helt vanlig regel (visserligen känns den som en regel för barn), men som blir till en någorlunda skum regel eftersom det är ganska mycket dötid här. Tydligen har någon av de andra tjejerna föredragit att surfa framför att utföra arbetssysslor, för ibland finns det ju riktigt mycket att göra. Men idag när ungefär alla har gått hem redan och jag sitter här för mig själv i en tom reception kan jag tycka att denna nya regel är lite obefogad. Men jag bryter inte mot den för det, nejdå. Jag skriver detta i Word, sedan får jag väl klistra in det i bloggen när jag kommer hem eller något. Smart Josefine!

Förresten. Nu är det på gång att hända! Jag börjar fundera på att köpa en ny mobil. En del av er vet ju redan att jag nu har en ganska gammal modell just nu. Problemet är att jag har fäst mig vid den, den är ju så söt. Men jag börjar inse att det kanske är dags att skaffa en lite tunnare och modernare.

Det här är alltså min befintliga modell, visst är den söt. Hur ska jag kunna skiljas från den?



Men det är inte lätt att skaffa sig en ny ska jag säga dig. Jag vet ingenting om sånt här! Och jag vill inte betala massor för en jäkla telefon! Då finns det ju roligare saker att lägga pengar på. Därför har jag eftertänksamt fått stryka iPhone ur listan på telefoner jag vill köpa. Men här är de jag funderar på, någon som har något tips? Jag tänkte gå till en butik imorgon och fråga vilken jag ska ha, men det känns ju lite mer trovärdigt när orden kommer från någon som inte är försäljare. Någon? Tips? Ja kom igen då!


Alternativ 1, Ericsson Xperia x8:







Alternativ 2, HTC Wildfire:







Alternativ 2, Nokia 5230:






Alternativ 4, Nokia x3, touch and type:



Hjäääääälp mig!!!


Hejdå Örebro, och tack för denna gång!

Då får jag tacka för mig och min synnerligen trevliga vistelse här i Örebro. Tyvärr börjar den nu lida mot sitt slut. Men man ska sluta när man ligger på topp brukar man säga.

 

En kort resumé:

I fredags var jag hemma hos ElinPelin med ett helt gäng tjejer. Vi fick sminka av oss och sminka oss på nytt då Tessan var där och hade Mary Kay-demonstration. God vän som jag är köpte jag mig en foundation. Inte för att jag går på allt som försöks säljas till mig, utan för att jag kom på att det kan vara bra att även ha en foundation i flytande form (kör annars uteslutande med mineralfoundation) under vinterhalvåret eftersom jag blir en såda torris i facet på grund av den onda och torra kylan som florerar dag ut och dag in här i Sverige.

 

I lördags slappade jag mest på dagen (och letade efter saker i förrådet som vanligt när jag är här och hälsar på), och på kvällen mysfestades det och åts mat hos Tessan. Utan att gå ut till och med! Det tycker jag är ett gott tecken på att man har trevligt. Jag vet inte om jag har blivit gammal, om det är tvåsamheten eller vad det handlar om, men jag kände liksom inget sug efter att gå ut och se en massa dyngfulla jobbiga jävlar som stöter på allt och alla när klockan börjar närma sig två. När man träffar sina goa gummor så sällan så är det ju trevligare att uuuumgås än att tappa bort varandra på Ritz liksom. Vad gammal jag låter. Men jag är faktiskt snart 25 och sambo, jag får tycka så.

 

Idag tog jag tjuren vid hornen och åkte till tandläkaren, eftersom jag går i Köping så var det en fin idé att passa på när jag var här i Öret tänkte jag. Det gick finemang förutom att jag ska tillbaka i mellandagarna och plocka ut den lille visdomstanden som bråkat med mig de senaste dagarna. Tydligen växte den snett och ville mest in i kinden istället för rakt ner, så bort med den! Det blir kul det, jag som tycker det är oangenämt att skrapa med den där illasinnade lilla skrapan. Men jag ska vara tuff. Det är ju faktiskt bara en tand, det hade kunnat vara värre. Jag är ju fortfarande en frisk typ :)

 

På väg hem från Köping gjorde jag något ovanligt, jag köpte mig ett par skridskor! 299:- på Coop Forum! Det är ju så myspys att åka ut och glida (vet inte om jag skrider så som namnet påvisar) på isen en solig vinterdag eller romantiskt flaxa runt Kungsträdgårdens spolade bana en decemberkväll. Jag återupptäckte mysigheten förra året, men då klämde jag ner fötterna i mammas stenhårda grillor från 1969, vars skosnören föll sönder när man tog i dem. Så jag tänkte att det skulle bli en lite trevligare upplevelse i år utan att behöva lida på grund av fotsmärta.

 

Imorgon bitti bär det av hem till Stockholm igen, och veckan kommer bestå av hemtenta dagarna i ända.

 

Tack och hej, leverpastej!


RSS 2.0