Överraskning!

Imorgon kväll ska jag göra något! Jag vet inte vad! Min kära och goa vän Renen ska surprisea mig med en överraskande överraskning! Det enda jag vet är att jag ska möta henne kl fyra i stan! :) Hihi vad spännande det här känns, jag återkommer med vad för bus det är. På lördag ska det brunchas, födelsedagsfikas och gå ut och äta italian! Jag ska ju fira en liten grej som råkar inträffa.

Julbaket

Jag börjar med att be så hemskt mycket om ursäkt för att följande text inte har en enda styckesindelning. Något lurt har hänt, och jag vet inte hur jag fixar det. Sorry! Det kommer bli hemskt att läsa. Ni behöver inte om ni vill... Eller jo.
Jag tänkte jag kunde passa på att skriva en liten snutt såhär i pluggpausen. Idag är jag "ledig" vilket innebär att jag inte behöver åka till skolan och inte heller jobbar. Däremot måste jag plugga lite hemma. Men inte hela dagen, vilket betyder att idag är en ganska skön dag! Igår hade jag en helskön dag. Då var jag helledig. Då passade jag på att traska runt på julklappsshopping för mig själv, samt att baka Jamie Olivers chokladkakor med bitar av vit choklad (mmmm god deg!). Det brukar ju vara väldigt fröjdefullt att baka, men igår var det inte roligt. För det första så har jag ingen elvisp (står nu med på önskelistan jag ska skicka till tomten), så att dega ihop degen helt utan elektrisk assistans var lite utav en utmaning. Dessutom glömde jag ha i kakaon (kanske för att även översättaren till kokboken glömt skriva med i beskrivningen att man ska blanda i kakaon), vilket jag insåg när jag äntligen hade fått ihop smulet till en deg. Så det var bara att börja knåda knåda knåda och knåda tills det var en chokladdeg. Dock ville degen hela tiden falla i bitar och var inte alls samarbetsvillig, något som fick mig att tappa tålamodet ett antal gånger. För att göra det hela till en ännu mer oangenäm upplevelse så brände jag mig på ugnsgallret, och kände mig därmed som ett barn, för tydligen går brännreflexerna raka vägen till tårkanalerna märkte jag när ett par tårar sipprade ut ur ögonvrån efter svordomarna som hör till brännskador. Men, kakorna blev i alla fall jättegoda, och slutligen till och med fina!
Jag fyller 25 om 10 dagar!! Oh my. Jag är inte purung längre. Det märkte jag här om dagen när jag log lite artigt mot mig själv i spegeln. Min hy är inte längre slät som en artonårings!!! Jag skönjde två små små streck i vardera ögonvrå! Åldertecken?! Det kanske börjar bli dags att köpa anti-ageing-krämer snart? Men jag har nu tre dagar efter denna fasansfulla upptäckt lärt mig att leva med det, och tycker nästan att jag ser lite mer vis ut tack vare dessa streck. "Ni vet, man har ju varit med ett tag" kan jag börja säga till tonåringarna.
Nu ska jag ut på snöpromenad med min käraste. På vägen hem igen ska jag försöka övertala honom att vi ska äta sushi till lunch. Jag har nämligen ett mycket bra erbjudande att skryta med, en åttabitars för 40 kronor! Jag kan starkt rekommendera en trevlig liten app som jag har upptäckt. Den heter "Rabble", och söker upp erbjudanden och rabatter som finns i närheten av där man bor. Så visar man bara upp sin lilla telefon med erbjudandet! Fiffigt va?! Ladda hem den för bövelen! Sedan ska jag plugga lite mer.
På återseende!

Folkdans

Just det, det här med folkdans... Jag har nog inte förklarat det. Jag kan göra er besvikna med att tala om att det inte var så mycket till dans på folkdanslektionen. Det var bara det att den lärare vi hade var folkdanslärare, och pratade om genus. Något jag för övrigt blev irriterad på. Jag ska förklara varför:

Jo, han förklarade för oss att han inte tycker att man ska se personer efter dess kön, utan som individer, vilket jag kan hålla med om, trots att man såklart omedvetet alltid mer eller mindre delar upp folk osm kvinnor eller män. Oifrånkomligt. Däremot sade han tio minuter senare att vi i Sverige minsann borde göra som normännen och deras kvoteringar. På företag ska det minsann vara 50% kvinnor och 50% män. Där ska man inte se till individer eller kompetens "för vem är det som bestämmer vad som är kompetens?", nejdå där ska man bara se till kön. Lite motsägelsefullt va? Jo jag tackar ja. Jag slår vad om att han var en sådan där Lars Ohlyan. Usch vad jag blev irriterad. Men jag hade redan ifrågasatt honom två gånger (varpå han blev tyst och inte hade något svar) så jag kände att det var dags att hålla tyst gällande frågan.

I alla fall. Lektionen handlade mer om att leda och bli ledd, vi skulle typ leda varandra två och två när den andra blundade. På en massa olika sätt. Ändå lyckades man stanna när partnern stannade, byta tempo när hon gjorde det osv. Det var ungefär det man ville visa.

Nästa vecka blir det desto mer seriöst i skolan (uppsatskursen, inte cirkushögskolekursen). Då ska jag hålla en intervju med en gymnasierektor. Det blir spännande. Hittills känns det lite skrämmande, för han lät lite småfarlig över telefonen. Men jag intalar mig att han nog var stressad. Men ändå, här kommer lilla jag liksom och ska fråga ut en rektor. Men det ska bli oerhört spännande, och kul!

So long!


Hej December!

Idag är den bästa dagen hittills på mitt receptionist-extrajobb. Jag har fått i uppdrag att klä kontorets julgranar! Jag blev alldeles bubblande av förnöjdhet när jag anlände och fick denna glada nyhet! Receptiongranen är nu färdigklädd och strålar nu välkomnande med sina silvriga och blåa kulor, för att matcha receptionens interiör. Mycket stiligt! Dessvärre stötte jag på problem när jag skulle klä gran nummer två. Det var nämligen ingen som hade gjort förarbetet att sätta i ljusen. Jag började lite försiktigt med att stirra på granen och fundera, med en skara kollegor sittandes på första parkett vid ett bord precis bredvid granen. Jag sade att det här brukar ju pappa göra, jag brukar bara göra det roliga: hänga upp kulor, glitter och stjärnan! De skrattade smått. Eluttaget satt två decimeter över granens topp, jag började knäppa fast ljusen i plastgrenarna, uppifrån. Jag satte i tre ljus, och började fundera på hur jag skulle gå tillväga härnäst. Samtidigt insåg jag att detta skulle ta ett tag och att jag egentligen inte ens bör vara borta från receptionen mer än att typ gå på toaletten. Jag tog ned ljusen. Hon som jobbar imorgon får ta tag i det där, så tar jag den andra granen som redan har ljusen i sig (efter arbetstid!). Det är väl en bra deal? Hur som helst så är jag himla jul-lycklig att det är jag som jobbar idag och därmed fick den angenäma äran att pryda receptionen och fylla den med julstämning!

Ännu mera julstämning skulle jag vilja säga att det är hemma hos oss i vår lilla etta! Som lovat har jag fotat mina verk så att ni ska få se hur fantastiskt fin och juuuuligt vi har det hemma! Men mer blir det, jag har för plan att göra ett pepparkakshus och sätta nejlikor i apelsiner så att det ska dofta riktigt ordentligt med jul hemma! Dessutom åker ju tomtarna och julgranskulorna upp lite här och där i helgen!







RSS 2.0