Ölkorv

Yohoo, nu var det ett tag sedan sist. Jag får dra en recap.

I fredags var det grillfest på schemat, i Helenelund. Massor med folk i en stor villa och grillmat gjorde kvällen till en tjusig öppning inför sommaren (trots att det egentligen var vinterkyla ute). Det var dansgolv, det var discokula, det var alkohol och det var korvar i ölflaskor.





Rebecka, en Ren & en jag on the dancefloor, poserar och gör besynnerliga miner



Öl-korv


I Lördags var jag utmattad och led av enorm huvudvärk. Jag har never ever haft en sådan bakfylla-huvudvärk förut. Ever! Jag led och jämrade mig, men ingen tycker synd om någon som har förtjänat det. Så jag släpade mig (alla de 5 metrarna från sängen till köket) och snaskade i mig en huvudvärktablett, åt lunch, och vips så var värken borta. Endast slappheten i kroppens alla muskler kvarstod. På kvällen var jag och J gammelmodiga och gick på bio-date. Vi såg Änglar och Demoner, och dra mig baklänges vad bra den var. Den måste ni se, allihopa! NU!

I veckan har jag ägnat mig åt att skriva på en hemtenta varvat med att plugga på till en salstenta. Jag älskar när det är två saker samtidigt i skolan, man får liksom känna att man lever. Och om man har glömt bort hur det känns att ha magsår och konstant oro så får man äntligen känna på den ljuva känslan igen. Men vet ni vad jag gör då? Då lyssnar jag på den här:

http://www.youtube.com/watch?v=pAIKznMPXUk

Som ljuv musik för öronen... eller vänta det är ju precis vad det är. Jag förstörde just min egen metafor...

Idag har jag varit i det där förbannade Hallunda. Idag fungerade inte internet, vilket i och för sig var bra då jag hann plugga de 2 timmarna istället. Men lite uttråkad blev jag. Dessutom ringde en dum jävel och var arg.
"Jag svär, hade det varit hon som brukar svara i telefonen, jag hade fått henne att börja gråta jag är så förbannad vafan",
 uttryckte han sig stiligt. Han sade även:
"Om inte ni kommer och fixar det här nu så ska jag... jag ska... alltså jag ska ringa... (tyst i 13 sek)...du vet dom..."
Lugn och oförstående tystnad från min sida.
"Du vet, fan, jag ska ringa... du vet. Fan jag är så förbannad vafan"
Men trots dessa praktexemplar på tomma hot så är det ju ganska lättförtjänta pengar, speciellt då jag får betalt för 5 timmar, men sitter på det sunkiga kontoret i 2 timmar.

Strax innan jag skulle gå hem hittade jag denna lapp hänga uppe på väggen:


Ironic, nästan som om att de vill jaga bort mig därifrån.

Imorgon och på fredag är det tänkt att jag ska plugga. Men på fredag är det även planerat att åka hem till Örebro! På lördagkväll vankas det födelsedagsfest hos Marika, och det är inte vilken fest som helst, det är old-gang-är-i-Örebro-samtidigt-fest. Jag tror minst sagt att sist vi hängde i gäng var för sjutton gubbar i maj 2007. Unbe-fucking-liveable. Men då såg vi alla lite yngre ut... eller vad säger ni damer? Hur som haver så ska det bli skitkul att se er på lördag!

   
  


Utöver det så ska jag hör och häpna, till kyrkan på lördag. Det är inte ofta. Men J:s lillasyster ska konfirmeras, och då går man i kyrkan. Det ska bli kul det med, men mest efteråt när jag får lämna kyrkan för solen, för jag har läst att vädret ska bli hot hot hot, sol sol sol!!

Nu ska jag titta på Gossip Girl
xoxo  ;)

Parabol?!

Jag har funderat på en sak... paraboler? Fungerar dom ens längre? Jag tänkte på det när jag åkte hem från Hallunda i onsdags och jag åkte förbi det enastående och vackra området Fittja... alla äckliga betonghus hade paraboler på typ alla balkonger. Vad är grejen? Tacksam för svar, ett enkelt klick iväg: knappen kommentera.

Good Bye Vackra Vasastan

Då var det dags igen... Dags att flytta.
Domedagen för min finfina myspyslägenhet är kommen, och beslutet är taget. Jag får inte bo kvar. För den som missat vad som hänt så följer här den extremely korta varianten: Hyresvärden kom på att den hyrts ut i andrahand. Ja, ganska stupid att hyra ut en lägenhet i andrahand när det inte tillåts, och med det pilla in ännu fler käppar i hjulet på alla som försöker få tag i ett förstahandskontrakt. Men hej, jag har ju varit glad bara jag haft någonstans att bo så jag har inte klagat på andrahandsuthyrare. Dessutom har ju denna myspyslägenhet varit alldeles underbart angenäm att bo i och jag har trivts som en guppy i ett akvarium. Och så visste jag ju att detta var ett möjligt (men ack så försmädligt) utfall så jag har varit förberedd.

Som TUR är så har lämpligen min käre herre just flyttat in i en lägenhet (förstahandskontrakt, believe it or not) så jag får flytta in hos honom! Puh, jag slipper bli hemlös även denna gång! Som ännu mera TUR är så är den leggan alldeles alldeles förträfflig! Ljus, fräsch och med uteplats. Så om några veckor bor jag istället på Gärdet, eller öfvre Östermalm som jag skulle kalla det om jag bara ville. Som tur är så vill jag inte det. Ännu en fördel med detta boendebyte är att den lägenheten ligger endast 5-10 minuters promenadavstånd från storebrodern, fröken P och vovven Affe, som numera kommer att halvadopteras av mig och J.

Än så länge vet jag inte när jag ska flytta ut, men troligen ganska så snart, så nu är det strax dax för flyttkartonger, vad-ska-jag-ta-med-mig-ångest, och att Statoil-släp igen.

Hallunda...

...Och så var jag här igen, här i Hallunda. Idag tog jag sovmorgon jämfört mot förra onsdagen. Idag gick jag upp 06.45, och befann mig bara i chocktilstånd under ca 10 minuter efter uppstigning. Men vägen till förorten var lång, eftersom jag var tvungen att mellanlanda i Årsta. Jag gick hemifrån 07.30 och började här kl 10.00. Ack och ve. Nu har jag hunnit äta 4 kakor sedan jag kom, det kanske var dumt. Jag är lite mätt, men ändå på något vis sugen på fler. Kakor är ju ändå kakor. Och en gratiskaka är en extra god kaka brukar jag säga.

Klockan är nu 11.00, jag har alltså suttit  här en timma, och inte en människa har kommit in. Förutom städerskan, men hon var inte så pratsugen. Hon bokstavligen låste in sig på toaletten när hon skulle rengöra. Jo, en till dam har kommit in, men hon skulle bara kopiera några papper och pratade bara med sin medhavda hund istället för med mig.

Så, här sitter jag... Och jag tror att jag råkat förstöra en liten manick som utför tipex-tjänster. Efter att jag lekte med den en stund så snurrade den in sig i sig själv och ser nu allmänt ledsen ut.

Nu kanske jag borde ta och plugga lite, jag har ju trots allt tagit med mig min nya dyra tunga bok ifall (haha) jag skulle få någon dötid.

Hej så länge

Rollspel is the shit!

Jag har just kommit hem från skolan där vi lekte, som vanligt på våra gruppövningar (som hör till ämnet gruppsykologi). Askul! Som alltid. Idag fick vi leka rollspel. Jag och 4 andra fick i uppgift att rita en världskarta på ett stort papper inför resten av gruppen. Innan vi började blev vi tilldelade varsin hemlig roll som vi skulle spela under tiden. Jag fick "En person som bara talar om sig själv och sina erfarenheter". Det var sjukt roligt, och alla var väldigt roade av min roll (såklart, jag är ju en så kul prick).

Idag är det fredag och denna helg kommer mamsen och pappsen och hälsar på. Fadern fyller år imorgon så planen är att äta god restaurangmat! Något som jag inte gör varje dag nu för tiden. Min mage och mina smaklökar längtar!

Alltså: Lugn helg.

Pengar!!

Igår jobbade jag. Jag ska berätta. De ringde från Academic Work i förrgår och undrade om jag kunde tänka mig att jobba i en reception för Riksbyggen, hela dagen. "Visst!" sade jag och såg dollartecken. En hel dag, wow liksom, jag är rik! Lite senare igår efteriddag fick jag informationen att det var "en bit bort" jag skulle jobba, men att jag fick åka med en kille som skulle dit. För att få den stjutsen var jag tvungen att befinna mig i Årsta klockan 08.00. Årsta ligger ca 20 minuter med tunnelbana + 10 minuter med buss bort. Jag gick upp 06.15. Min kropp var i chockläge och käken tröttnade på att gäspa. Men student är student och pengar är pengar så jag övervann gäspningar och tunga ögonock.

Väl i Årsta efter en förvirrad promenad från bussen genom ett industriområde och Samhalls parkering hittade jag fram till Riksbyggens kontor. Fräscha, ljusa och luftiga lokaler med en stilig och stor reception. Jag stod även och talade en stund med receptionisten på det stället, även hon från Academic Work, och tänkte mig att jag hade något liknande att vänta mig.

Efter att ha träffat en kontaktperson som visste ungefär lika lite som jag så for vi iväg (i en Porshe vars tak var lika lågt som mina knän ungefär). Vi kom längre och längre bort från den trygga staden. Slutdestionationen var Hallunda, Botkyrka, där någon som det stod om i tidningarna blev skjuten förra veckan. Där någonstans fanns ett litet område med typ radhus i ganska kasst skick där den överhängande delen av populationen var white trash med adidasträningsoveraller från Ullared. Med fläckar på. Tur att jag klädde upp mig i receptionis-outfit med skjorta, uppsatt hår och finskor.

I det lilla området fanns där en lokal (ungefär som den typiska "fest"lokalen i ett radhusområde på 70-talet) med ett litet rum. Där skulle jag sitta. Såhär såg det ut:


Där rök min dröm om den fashionabla reception på Vogue. Som tur var hade jag en dator, som var typ min enda vän under 2 timmar. Jag jobbade alltså där mellan 10 och 12. Min uppgift var alltså att sitta där vid skrivbordet och vänta på att någon skulle komma in eller ringa med klagomål och förfrågningar. Dessa klagomål och förfrågningar skulle jag skriva ned på ett papper och vidarebefordra till Riksbyggen.

För att ta mig tillbaka till Riksbyggens kontor för att lämna nycklar och klagomål & förfrågningar skulle jag ta mig från Hallunda till Årsta. Det vill säga tunnelbana förbi bland annat Alby och Fittja. Jag ska inte vara fördomsfull och en dålig människa, och det var dessutom mitt på dagen och solen sken. Men jag är ljusblond, och ja, jag var lite rädd. Efter en låååång tunnelbansfärd bytte jag till Tvärbaran, för att sedan hoppa på en buss, för att sedan gå till Årsta-kontoret.

För 1 timma sedan tackade jag glatt ja till samma jobb på onsdag!

Snörvel, eller rättare sagt sdörvel

Idag vaknade jag och kände mig fri från snor. Så nös jag. Det är inte över. Det är inte det att jag gnäller över att ha lite (eller ganska mycket) snor i näsan och vad som känns som hela huvudet, men det som är irriterande är att mina ögon blir mer förkylda än min näsa när jag får en släng av snorsjukan. Idag är det högerögat som är rött, svullet och klämmer ut tår efter tår så fort det killar i näsan, så fort jag nyser, och så fort jag nästan nyser. "Du kanske är allergisk" säger alltid alla. NEJ jag är inte allergisk, mina tårkanaler tycks bara sitta onödigt nära mina snorkanaler. Sjukt irriterande kommer det bli att sitta i skolan idag och gråta ur ena ögat under hela föreläsningen.

Igår pysslade jag! Jag kom fram till att det inte var okej att ha alla örhängen ligga i en skål, så jag snickrade ihop en örhängestavla! Fiffigt va?


Nu ska jag göra mig iordning, sedan ska jag fara iväg till skolan. Ska träffa gruppen och göra grupparbete klockan ett, sedan föreläsning till fem. Aaaaaatchooooooo!

Aaaaatchoooo!

Nu är det vardag igen. Återigen ställer jag mig frågan "Måste det alltid komma en måndag efter söndag?" Speciellt när det har varit långhelg, som nu. Förvisso är inte jag rätt person att gnälla eftersom jag är ledig idag. Eller ledig och ledig, jag ska ju plugga såklart. Förbereda mig inför nästa intervju jag ska göra, denna gång videointervju, den ska alltså filmas. Hohoho.

Helgen har varit jätteskön, har varit hemma i Örebro och tagit det lugnt med mams, paps, broder, Pauline och Affehunden. Det har grillats, det har druckits öl och vin, det har ätits efterätter, det har fikats, det har spelats årets första golfrunda, det har solats, det har lekts. Och allt detta ute i solen. Den underbara härliga solen.

Den är för tossig den där första solbrännan man får i ansiktet. Ryggen och bröstet tar snabbt åt sig solens strålar och får en härligt solbränd färg på ett par dagar i solen. Ansiktet däremot, hur mycket man än försöker så är det bara ansiktets högsta punkt (nosen i mitt fall) som suger åt sig UV-strålar under de fösta 20 soltimmarna. I fredags kväll såg jag med andra ord ut lite som en japansk flagga. Saken blir inte bättre av att jag fått en nedrans förkylning som gör näsan ännu rödare efter alla snytningar och nysningar som genomförs.

Nu längtar jag tills solen kommer tillbaka igen, allt är ännu mer underbart i världen under solens strålar!

Om 2 veckor kommer för övrigt domen, då får jag reda på om jag får bo kvar här i mitt myspysiga cribb  eller inte. Får jag inte det har jag 3 månader på mig att flytta ut, och skulle det inträffa så är min käre pojke i skrivandets stund och skriver på ett kontrakt för ett förstahandskontrakt. Så om jag inte får bo kvar blir jag inte bostadslös. Puh. Visserligen är det sommar nu snart, men jag tror att min status i samhället skulle sjunka en smula om jag bäddade upp med kudde och duntäcke på en parkbänk på Sergels torg.

Nu ska jag kosta på mig en dusch, trots allt så betalar jag ju inte för vattnet.

Hej så länge!

RSS 2.0