Så var det Nyårsafton igen

Tänk att det alltid blir nyårsafton en vecka efter julafton. Aldrig glömmer man bort det. Hahahaa...... det vore visserligen ganska roligt om man faktiskt skulle glömma bort nyårsafton ett år. Liksom vakna dagen därpå och undra varför det var "ett sån't liv" utanför fönstret vid tolvslaget, och sedan komma på flera dagar efter att man missat nyårsafton. Undrar om det skull ha någon påverkan på kommande år. Jag är mycket för det där med att spekulera kring orsak-verkan-fenomenet. Man skulle nog i alla fall kunna skratta åt det i efterhand.

Hur som haver, nu är det återigen ordnat och spikat inför kvällen. Det blir trerättersmiddag i en stor lägenhet i stan. Och alla har lovat att INTE gå till Järntorget vid tolvslaget för att titta på fyrverkerierna. Jag vet inte vad som for i oss förra året när vi av någon märklig anledning fick för oss att det skulle vara en bra idé. Det var inte så kul. Kallt, crowded och bara barnfamiljer och "fulla" fjortisar. Ack nej. I år stannar vi inne. Skönt att slippa flänga runt.

Så oxfilén är inhandlad direkt från den-där-barbaren-som-styckar-djur-for-a-living (jaaa jag vet, "ät inte köttet då om du tycker det är så hemskt", men det är ju gott, jag vill bara inte tänka på att det är en styckad Muuu som en gång i tiden levde ett lyckligt familjeliv) och nu är några av kvällens gäster och handlar resten av maten. Jag stannade hemma, jag tyckte det fick räcka med 6 personer som ger sig iväg till Ica, jag förlitar mig på att det blir välhandlat. Själv brukar jag ju ha lite svårigheter med att förtära mat vid stora tillställningar med mycket folk. Fråga mig inte varför, men jag har hört om många andra som har samma märkliga störning. Jättekonstigt, jag vet. Men av någon sjuk anledning så väljer matstrupen att krympa till halva dess storlek vid en del tillfällen. Då är det bara att lyda den jäveln. Och det värsta jag vet är när folk påpekar eller sitter och tänker att jag äter lite. Eftersom jag inte direkt kan liknas vid någon Babben Larsson till kroppsformen så blir jag då nojjig att folk ska tro att jag är en sån där tjej som äter salladsblad till lunch och kedjeröker för att vara smal. "Du skulle bara veta hur mycket jag äter när inte folk ser" tänker jag då.  Därför lägger inte jag mig i matvalet, utan sitter istället här och funderar över vilket slags preparat jag bör skaffa som minskar oönskad och överdriven tankeverksamhet.

Snart kommer moster och morbror hit, så nu ska jag klä mig för att gå ner och äta frukost när dom dricker sitt förmiddagskaffe.

Och R-J - Det är okej att tvätta på nyårsafton, så länge du inte gör det efter kl 23.00 :) Jag ska faktiskt sätta mig och plugga lite en stund sedan. Men om jag känner dig rätt så kommer du börja sippa på ditt Bag-in-Box så småningom, och bli mer och mer sugen på att svänga de lurviga, och så kommer kvällen sluta kl 6.00 imorgon bitti. Jag vet nog ;) Ha så kul whatever du gör!

Och alla andra:
Ha så kul/roligt/trevligt/mysigt ikväll som ni bara kan!
För er som varit missnöjda med 2008, tänk på att 2009 kommer med nya tider, chanser att börja om och ha mer tur i livet.
Och ni som haft 2008 som favoritår hittills, ni kan bara göra 2009 till ännu bättre!




GOTT NYTT ÅR!!





Vardag? Nää...

Dom säger att det är vardag idag och folk återgår till jobbet. Nej, det här kan jag inte riktigt acceptera. Är det slut på fröjden nu? Nää. Det är ju fortfarande mellandagar! Jag tänker minsann inte återgå till någon jäkla vardag. Fast ändå så längtar jag nog lite efter vardagen hemma i Stockholm på något vis. Jag gillar ju ändå rutinerna; åka till skolan några timmar ca 3-4 dagar i veckan, åka tunnelbana upp på stan och gå runt och kika, myskvällar med världens bästa kille i soffan framför en film. Sånt som är så himla vardagligt til vardags blir ändå till något man längtar efter när det inte är vardag. Trots att jag har det jättebra och mysigt här hemma i Örebro. Men jag vill ändå inte erkänna att det är vardag idag. Men. Dilemmat med den tesen är ju att jag ska sitta framför boken och datorn hela dagen eftersom jag nästan inte har pluggat något alls sen jag kom hit. Så det kan gå.

I övermorgon är det nyårsafton, hur knasigt är inte det då? Men nu börjar nog planerna ordna upp sig verkar det som. Efter den snart kommande duschen är det nog dags att prova festblåsan för att se hur det känns!

TACK!

Fanfar!
Ett STORT offentligt TACK till världens bästa familj för ännu en mysig jul! Tack för alla jättefina (och roliga) klappar, och ett gigantiskt TACK till världens bästa föräldrar som har fixat god mat och mysig stämning här hemma i Örebro för oss!

Och till nästa år igen, kommer hon er gamla dotter, för det har hon lovat! 

God Fortsättning, som man brukar säga

Jaha då var det slut på julen nu då. Nu är det inte ens annandag längre. Nu är det mellandag. Och nu när man är som slappast, slöast och segast och uppskattar som allra mest den här härliga soffan hemma hos mamma & pappa så kryper såsmåning om nyårsafton på en med skrämmande uppmaningar om att man ska kasta sig in i ytterligare en dimma bestående av bubbel, vin, öl och för mycket mat. Tänk vad bra det skulle vara om nyår kunde infalla på våren eller sommaren så att man kunde sprida ut roligheterna lite. Nu kommer allt på en och samma gång.

Och det är alltid samma visa på juldagen. Jag längtar nästan halva hösten efter juldagskalaset eftersom det är då alla äntligen träffas igen, vi som kanske inte träffas tillräckligt ofta annars. Dessutom träffar man ju alla gamla rävar från förr väl ute på krogen och går igenom de artiga och vuxna men faktiskt nu förtiden intressanta fraserna "Vad gör du nu för tiden då?". Och i år var det extra kul med den frasen eftersom jag äntligen slapp säga "Nej, jag bor fortfarande kvar här i Örebro men kul för dig att du flyttat, ja jag ska också göra det snart".

Så även detta år när jag vaknade upp den 25:e kände jag mig mer än osugen på att hoppa in i fest-clothes och öppna nya flaskor, efter 2 kvällars snapsande och ölande med familjen. Så jag gav mig in i det hela med inställningen att ta en lugn halvkväll utan krogbesök. Eftersom jag och 5 till av polerserna inte hade några biljetter så trodde vi att det var kört för vår del. Men på grund av Örebros floppande juldag så var det inte kö på ett enda ställe i stan. Så vi kom smärtfritt in på Njuta där det blev en riktigt lyckad kväll, skitkul hade jag. Tack alla söta tjejer för en rolig kväll!

Nu är det jul igen!

Nu är det bannemej den 21:a december. Äntligen får jag använda det ålderdomliga och härliga uttrycket:
Nu står julen för dörren!
Hihi, jag ska nog säga det flera gåger idag.

Igår ängade jag dagen åt diverse pyssel, inslagnig av paket, och lite hemligheter. Idag bär det av till metropolen; Köping. Det är nämligen där hon bor, farmor Gunvor. Där blir det fika. Tyvärr inget kaffe för min del, för jag har drabbats av en av världens otäckaste åkommor: Jag har ett sår i gommen, precis bakom framtänderna! Ruskigt motbjudande. Det förskräckliga gom-såret resulterar i att jag inte kan bita av saker, (fick äta morgonmackan med kniv och gaffel), kan inte dricka varma drycker (till exempel det efterlängtade kaffet på fikat hos farmor), och kan heller inte prata rent då alla bokstäver där man sätter tungan mot gommen uteblir.

Där får det räcka med gnällande, nu har nog hälften av läsarna tröttnat. Men jag tycker så himla synd om mig själv så jag ville bara gny och jämra mig en stund.

Ikväll blir det julstämning, falalalalalalalala. Granen ska kläs och knäcken ska kokas. Med all säkerhet kommer filmkameran åka fram och någon kommer att säga "jag blir alldeles knäckt". Det har inte gått ett år utan att någon dragit det fantastiskt skojsiga skämtet. Vi är för roliga i min familj. Vad vore julen utan dess traditioner? En vanlig dag utan snö.

Nu ska jag göra mig redo för dagen, so long så länge!

Happy Birthday to meee...

Det där kändes lite smått ensamt, att säga Happy Birthday till sig själv i all sin ensamhet. Jag är inte van vid att spendera några timmar själv på självaste födelsedagen. Jag hör ju till den skaran som fortfarande anser födelsedagar vara ganska big deal. Men faktum är att idag på min egna fina födelsedag så måste jag vara ensam i hela 2 timmar. Detta på grund av tågresan hem. Min älskade J har skola till 16.00 idag och jag ville irvigt hem och bli firad tidigare, så vi tog varsitt tåg hem till hemstaden. Och just precis nu i skrivandets stund befinner jag mig på tåget. Datorn måste ju följa med hem så att jag kan plugga över jul, och eftersom jag har trådlöst bredband på usb så slog den briljanta idén mig; att ta upp datorn på tåget för att bedriva tiden!

När jag kommer hem blir det fika, kaffe och alla kakor mamma har bakat inför jul (det är en av fördelarna med att fylla år precis före jul, kakor!). Senare ikväll kommer killen J och då blir det färska räkor, avocado, ost, vin och så. Man får ju passa på att önska det man själv tycker är för dyrt för att köpa annars. Utöver det så blir det nog ganska slappt idag, himla skönt faktiskt. Men senare ikväll ska vi spela spel, det har jag bestämt. Jag älskar att spela spel!!

Annars innan julafton ska jag passa på att leka med familjen och kompisarna som jag längtar efter. Till och med världens bästa Ida ska jag träffa, och det är inte varje dag, det var nog senast i somras befarar jag. Det är inte okej att man inte träffar en så underbar kompis så sällan! Men nu ska vi leka :)

My god, om 6 dagar är det julafton, I can't belive it. Jag hör ju även till den skara av människor som tycker att julafton är en very big deal. Och detta inte på grund av julklappar. Jag bara älskar aaaallt som har med julen att göra, och julafton är så himla myspys hos familjen Gustafsson så man vill aldrig att den ska ta slut.

Nu ska jag vara lite intellektuell också och läsa tidningen.

So long så länge!

Härligt med förslag...

Marikas förslag kängru kan jag köpa, det kan vara möjligt... men bläckfisk Konstapeln? Njaaa.... Hur förklarar du de två öronen? Hahaha.

Idag ska jag ut på stan igen för att köpa julklapp till J. Det är svårt svårt svårt Jag vill ju hitta det perfekta, liksom något man bara inte kan låta bli att köpa. Inte någonting bara för att man måste köpa något, utan något som är såååå han. Hmmm, skitsvårt verkligen. Men nu ska jag ut på jakt ....ska bara vänta på att Top Model ska ta slut... :)

Imorgon bär det av till Örebro, för att få fira födelsedagskvällen med mamsen och pappsen. Färska räkor är beställt från mig :)

So long

Granen Står så Grön och Grann i Stugan! Tralala tralalalala tralalalalalalalalaaaa!



Min julgran, som jag hittade delar av på trottoaren sent igårkväll. Personligen tycker jag att jag gjorde julgransförsäljaren en tjänst. Nu slipper han ju städa upp efter gårdagen!








Den är inte stor, men den är fin, och framförallt så luktar den gott!







Mr. Hanky the christmas-poo från South Park är med bland pyntet såklart,
han fick sitta i badrummet. Jag tyckte han passade in där...








Och såklart, den årliga traditionen, chokladkalendern. Den godaste chokladen!





Nu ska jag återgå till min bok "Vad är queer". Den är intressant... Och så ska jag försöka besvara mina frågor på hemtentan. Exakt 4000 ord ska den vara. Inte mer. Inte mindre. 4000. Fyra tusen. Det är noga. Viktigt.

Sedan ut på stadens vilda gator för att göra som alla andra i denna stad idag, handla julklappar!

På återseende.
God Jul!

Julpyssel!

Som de flesta som känner mig kanske redan vet så älskar jag att pyssla! Hmm... det har jag nog redan nämnt här... Men nu har jag nämnt det 2 gånger! Och vilken högtid är det nu igen som är som gjord för att pyssla till? Och vilken högtid är det som jag ääääälskar? Kanske på grund av det här med pysslet bland annat...

Jo Juuuuuuuleeeeeen! Christmas! El Navidad! Stilla natt, O helga natt, Tipp tapp tipp tapp, Julen är häääääär!

Så. Självklart har jag pysslat. Pepparkaksbak, julgodisbak, pyntande av pepparkakor och burkar innehållande pepparkakor och julgodis, och pyntande av lägenheten! Slå på en jullåt på datorn (tips: Carol of Bells), se, njut, och låt julkänslan flöda!





Där har vi alltså de omtalade fina pepparkaksformarna föreställande djur. Någon som har ett förslag på vad det oidentifierade djuret kan föreställa? Apa? Loris? Sengångare? Tigerbebis? Ingen som vet, ingen som vet.
Längst ner har vi mina tupperware-burkar som jag har pimpat och gett en lite mer christmasy look.






Mitt julfönster med julgran, stjärna och tomtar







Min provisoriska adventsljusstake, som i vanliga fall rymmer 6 ljus. Man tager vad man haver.







Har man ingen julgran så får man hitta andra ställen att placera julgranskulorna och glittret på, till exempel befintliga hål i väggen, taklampan och redan ditplacerade prydnader.





                


Ja Poppan, den är också med, såklart!









Så ser alltså julstämningen ut här hos mig i mitt crib! Nu ska jag gå ner till stället där det säljs julgranar och se om någon har tappat lite granris. I så fall ska jag vara en vänlig själ och städa upp på marken... och kanske få med mig några kvistar hem och sätta dem i en vas, klä dem med julgranskulor och glitter, så att jag får uppleva den underbart fantastiskt ljuvliga doften av julgran här hemma innan jag far till Örebro för julfirande...



Ho ho ho
(som tomten brukar säga)

Jag skojade bara...

Kommer ni ihåg när jag skrev att jag skulle till Skansen och titta på luciatåg. Jag ljög visst. Inte avsiktligt dock, men det blev inte så. Efter mycket om och men, dvs mycket beklaganden över en öl för mycket i fredags så kom vi iväg, efter en busstur genom verkligen hela stan, som tog ca 45 mnuter i stillastående trafik så anlände vi till Skansen. Då såg vi det fasansfulla för två studenter som uppskattar varenda krona för att kunna köpa julklappar till nära och kära. 75 kronor i inträde! Inte värt för att se lucia sjunga kom vi fram till. Så vi bestämde oss för att nöja oss med att se Sunes luciatåg i avsnitt 13.

Just när vi började fundera över vad som skulle ske härnäst såg vi den. The skylt.

 "Gratis Entré på Gröna Lunds julmarknad"!

Det ordet reagerar man bara så starkt på när man är student. Så vi gick in! Där var det julstämning!



Där var det en miljon julgranar, 2 miljarder lampor, skridskobana med julmusik, glöggdoft, tomteverkstad, tomtegym i miniatyr, varm choklad, och självaste TOMTEN! Jag trodde inte att han fanns, men han var där! Jag lovar!


Nu börjar det verkligen dra ihop sig till jul känner jag. Jag har herregud bara 3 dagar kvar här hemma. Sedan bär det av till det andra "hemma". På torsdag (min födelsedag! hihi) åker jag hem med förjäkla mycket packning misstänker jag. Jag ska ju ha med mig alla julklappar, och kläder och skor för alla tillfällen unde hemmavistelsen. Dessutom ska jag ta med 5 böcker och min dator så att jag kan plugga unde "lovet". My God, det kommer bli mycket att bära! Men det ska bli myspys att komma hem och vara i Örebro längre än bara över en helg.

Imorgon ska jag försöka påbörja min hemtenta, men planen är även att gå och leta lite klappar. Sedan är det skola nästan hela tisdag så det får bli onsdag som blir den stora julklappsköpardagen.

Stiillaaaa Naaaatt, Heeeelga Naaaaatt...

Saaaanktaaaa Luciiiiiia

Snart ska jag och J iväg till Skansen och titta på Sveriges lucia, efter mycket mycket tjatande från min sida! Nu kommer julstämningen komma tror jag!
 Jag återkommer!

Klapp på huvudet

Åååh vad jag pluggar. Pluggar pluggar, läser läser, studerar, studerar. Åååh vad jag är duktig. Åååh vad bra det kommer gå imorgon på tentan. Jättebra! Heja Josefine!

Förresten....

Hallå??!
Vad tyckte ni om mina fantastiska youtubeklipp jag tipsade om?? Va va va? Feedback! Hallå! Feeeeeedbaaaaack!

Pluggdag - tråkigt, trist och träligt

Nu ska jag gnälla en stund.

Idag är det pluggdag. Bläh. På onsdag är det tenta igen. Bläh. Jag är inte så värst motiverad att plugga just nu. Jag vill mest ut på stan och handla julklappar, pynta lite till och baka lite mera. Och när man ändå bara får sitta inne i samma soffa i samma soffhörn hela dagen så blir man så sugen på att göra alla andra hemmasaker som annars är så tråkiga, som att städa, diska och gärna sortera saker och städa saker som inte behövs städas, tex lådor och garderober. Ännu värre så måste jag ha datorn framför mig när jag pluggar, och då finns det en alldeles för överhängande risk (vafan, det där var tredje gången någon stoppade in något i mitt brevinkast idag!) att göra alla hundra miljoner saker man kan göra på en dator, som tex att lägga patians, läsa "tidningen", skratta på youtube, radera gamla mail i inkorgen, titta på alla kort jag har tagit från 2003 till nu (det kan ta ett tag), eller varför itne blogga lite?! Bläh.

Nu har jag slutat gnälla.

Nu ska jag göra lite mat, sedan ska jag plugga lite faktiskt faktiskt. Faktiskt.

Heppåre ...(sålänge)

Youtube alltså

Som jag har skrattat åt dessa Youtube-klipp. Och eftersom jag gillar att underhålla så ska jag dela med mig av mina just nu favoritklipp på Youtube.


Klipp 1.
Det här är alltså en känd fotbollskille som är med i Lilla Sportspegeln. Ganska uppenbart så är killen sjukt nervös över att vara med på TV och får problem med tunga och tal. Roligt det där med nervösa människor, och det här är nog bland det roligaste jag sett på länge. Tål att ses 5 gånger i rad, det blir bara roligare och roligare för varje gång jag ser det.

http://www.youtube.com/watch?v=MKN39OJ_CvM

Klipp 2.
Här har vi två herrar som har lite problem med kommunikationen sinsemellan. Detta klipp måste nästan ses gång på gång på gång på gång för att den 4:e gången verkligen uppskattas när man ser hur männen försöker kommunicera med varandra innan dom klantar till det. För kul.

http://www.youtube.com/watch?v=k8_5DWM8XEI

Enjoy!

Juuuuulen, ja kom då julen

Nu börjar jag längta riktigt mycket till julen. Igår köpte jag en lussebulle på 7-eleven. Den var nästan större än mitt eget huvud. Men inte i närheten av lika god som mammas.

På tal om det!

I förrgår fick jag ett MMS från mor min med en bild på pepparkakor som hon bakat. Utan mig! Det är första gången någonsin som jag inte är med och bakar pepparkakor med mamsen. Det är inte utan att det kändes lite vemodigt. Men jag antar att jag är stor nu. Är det där här dom kallar vuxen? Så... hur som... Jag bestämde mig i det ögonblicket för att baka pepparkakor på egen hand! Så jag har övertygat pojken min att vara med på pepparkaksbak i helgen, och jag har köpt formar! Det var ett kit på Indiska, men mycket märkliga sådana. Men som jag brukar säga (eller i alla fall tänka): Märkligt är kul! Formarna var formade som giraff, elefant, krokodil, ett hjärta (annars hade jag nog inte köpt kittet, man måste ha hjärtat, klassikerna & traditionerna gör julen julig) samt ett oidentifierbart djur som ingen av oss ännu kommit på vad det ska föreställa.

Jag har reflekterat över en annan sak angående julen. Jag kommer att bli tjock över julhelgen. Allt julgodis liksom. Det är ju enda gången på året som man äter mycket sådant utan att lägga band på sig eller få dåligt samvete. "Det är ju bara jul en gång om året" som det brukar heta. Bara för att passa på nu när julen står för dörren så blir det ju att jag konsumerar allt av det goda. Pepparkaka till kaffet, julmust någon gång då och då, julgodiset som jag ska baka, och allt vad det heter som innehåller ca 96% socker.

Egentligen, vid närmare eftertanke så är det inte det att jag tycker det är så himla gott som man kan tro. Must till exempel dricker jag ju bara för att det smakar jul. Lussebulle likaså, det förknippas ju med julen och man får den där härligt mysiga julkänslan i kroppen som skickar ut ledighets- och umgås-med-familjen-signaler till hjärnan som genast ställer in sig på mys-och-trivs-läge. Ajajaj. Jag kanske borde börja motionera för att inte allt gottigott ska fastna.

Nu vill jag ha snö, för när den kommer så ska jag och J gå på julmarknad i Gamla Stan och åka skridskor i Kungsträdgården, mer romantiskt än så kan det inte bli!

Goodbye Örebro och tack för den här gången

Så har helgen kommit till sitt slut, och mer därtill, nu är det ju måndag.

Så hur gick det?
...Jag snubblade inte i kyrkan, tack och lov eftersom jag bar in det lilla knytet. Men tung var hon så jag kunde inte hålla i henne hela tiden, hennes mor fick ta över efter en stund. Men jag stod inte tomhänt för det, nej jag fick minsann hålla i ett dopljus. Lite oroväckande var det dock, jag minns ju luciatågen när man var liten och var tärna. Man blev ju så yr i hyvudet av att stå och andas in stearinljus-ångorna. Men jag klarade mig utan att svimma på prästen, som för övrigt var en kul prick. Det är inte den första egenskapen jag tänker på när jag hör ordet präst. Ännu roligare vad min käre brorson Hugo, 5 år, som tyckte att han och prällen hade blivit bundis i sakristian, så när prästen Nisse stod och talade med mörk röst i kyrkan satt Hugo längst fram och viskade (om man nu kan kalla det viska när det nästan överröstar en präst med mikrofon) "Niiiiisseeeeee", och ville vinka till sin nyfunne vän. Det var kul.

I lördags kväll var det kalas på schemat. Först fördrink hos Elin (som egentligen innefattade 2 shots, en drink och en cider) sedan fortsatte festen hos Corinne, för att sedan gå vidare till Njuta. Kvällen avslutades sedan med 2 cheeseburgare på McDonalds. Det finns inget man är mer sugen på efter en festkväll.

Igår var en mysdag med familjen. Det var slappande, sällskapsspel, glögg, julmust och pepparkakor!

Om några timmar bär det av mot mitt andra hem Stockholm igen.

Bilder på mina fina dekorationer på dopet kommer!

Byebye

RSS 2.0