Örebrohelg med alla de bästa tjejerna! Jihooo!

Hejdå Stockholm, Hej Örebro! De båda har ju sina fördelar ändå. Det är himlarns mysigt att komma till Örebro för en långweekend! Jag anlände igår kväll och gjorde jättesmaskig sushi med mina fina föräldrar.

 

Idag sitter jag och skriver på min nya hemtenta. Det är väldigt skönt med lite miljöombyte för pluggandet, och bra mycket skönare att sitta vid ett stort matsalsbord och blicka ut ur ett stooort fönster med utsikt över en solig trädgård! Lovely! Dessutom har jag min gosiga gulliga spinnande lilla katt i knäet. I skrivandets stund fes han just känner jag, lite synd. Det förstörde lite den mysiga stämningen vi jobbat upp han och jag. Men jag låter det gå, jag säger inget för då skäms han så. Doften går nog bort snart, den är bättre än människofisar i alla fall.

 

Ikväll ska jag till Elin för tjejkväll med plockmat, vin, Idol och MaryKay-föreläsning av allas våran Tessan! Underbar kväll skulle man kunna säga!

 

Imorgon kväll blir det trerätters, vin och snicksnack med Tessan, Ida och Sanna och kanske lite barhäng på det. Ytterligare en underbar afton! Jag känner mig så glad!!

 

Nu ska jag snart åka med J till IKEA för att köpa småsaker och till Chilli för att köpa filtar. Vi har spanat in de mysigaste filtarna någonsin på Chilli för ett tag sedan, alldeles lurviga är de. Nu gör det inget att det ska bli kallt ute. Jag kommer aldrig gå ifrån min filt.

 

Hej så länge!


Pretzels!

Nu ska jag dela med mig av min (vår) senaste huslighet. I helgen hade jag och J myshelg med extra god mat, vin och myspys. För att riktigt komma upp i 100 procent mys så bestämde vi oss för att baka. Det kliade i mina bakfingrar, och det finns i stort sett bara en sorts "godis" som J gillar och det är Pretzels! Så det fick det bli. De blev dock inte så snygga, men nästan lika goda som de man köper!








För er som blir sugna att prova så är det skitlätt och billigt eftersom man vanligtvis har allt utom jäst hemma.
Här är receptet:

 


 

Salta kringlor
ca 40 små

Något salt tilltugg är gott till öl. Den här degen är ganska mjuk att arbeta, men ger knapriga kringlor.

75 g smör
1 dl mjölk
25 g jäst
3 1/2 dl vetemjöl

Före gräddningen
äggvita
grovt salt

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm fingervarmt.
Rör ut jästen i lite av degvätskan innan resterande vätska tillsätts.
Arbeta in mjölet till en smidig deg. Låt den vila en stund.
Dela degen i ca 40 bitar. Rulla smala längder och forma till kringlor. Lägg dem på bakplåtspapper.
Pensla med uppvispad äggvita och strö över grovt salt.
Grädda i 225grader i 8-10 min med ugnsluckan på glänt.



Utöver helgens mys så har de senaste veckorna mest bestått av pluggdagar, och test på tålamod med mitt grupparbete i skolan. Jag har adlrig i hela mitt pluggliv varit med om en sämre grupp, och tro mig, det handlar inte om kräsenhet.

I helgen bär det av till Örebro för myskalas med mina gulliga Örebropinglor! Det ska bli underbart att träffa alla igen! Den enda nackdelen med att bo här i Sthlm är att jag saknar alla där hemma så jäkla mycket. Varför kan inte bara alla jag tycker om bo här? Dessutom blev kära mor och far så sugna på att göra egen sushi när de såg mina fina bilder här åp bloggen, så det blir ännu mera sushimaking för mig, uuunderbart! Jag är så nöjd, jag har verkligen en uuunderbar helg framför mig!

Utöver allt detta så vill jag bara säga att jag nu kan kalla mig för en äkta tyngdlyftare, jag har nämligen fått sådana där förhårdnader i mina handflator på grund av styrketräningen. Häftigt va?


Statistik-Josefine

Hej och förlåt att det varit så dött här på sista tiden! Det har varit skolan som fått ta den mesta av min tid ett tag med en massa olika inlämningsarbeten till höger och vänster. Då är man inte så sugen på att knappra ännu mer på tangentbordet när man äntligen är färdigpluggad för dagen.
Jag ville bara kika in för att tala om att jag klarade statistikuppgiften (så att ingen av er sitter och tror att jag failade och att det är därför jag inte nämnt något mer)!!
Jag är sjukt bra, jag vet. Underbart skönt att ha det överstökat ...för den här terminen i alla fall!
Jag lovar, jag återkommer snart med lite mer rolig info!

Where the Wild Things Are

Jag blev just skälld på igen på jobbet. Jag blir lika gråtfärdig och rödblossig på kinderna varje gång. Trots att jag tyckte att jag hanterade situationen väl, jag frågade till och med kärringen hur hon tänkte när hon var så otrevlig mot mig. Men hon blev så paff av min raktframhet att hon inte riktigt kunde hålla med om att hon var otrevlig. Subba.

Ikväll är jag alldeles alleldes ensam, vilket känns ovant. Och en gnutta oangenämt. Men ändå lite mysigt på något vis. Det är ju ändå då man passar på att gotta sig i andra godsaker som får agera subsitut för ett mysigt sällskap, till exempel godis och tjejfilm. Jag tror att jag ska se "Where the Wild Things Are". Jag har varit jättesugen på att se den ända sedan den kom ut, den är ju baserad på en av mina favoritböcker när jag var liten! Men det verkar bara vara jag som läst den! Ingen annan som känner igen den?


Från filmen










Från Boken






Sedan tror jag att jag ska slå på stort och baka något, jag hittade ett undebart recept på na.se här om dagen på Oreos! Som är min favoritkaka!

Hej så länge!

 

 


Vuxna människor

Det är en fin känsla det här, klockan är 16.35 och det är fredag. Denna vecka känner jag mig precis lika förnöjd som ni heltidsarbetande för det har inte varit mycket annat än plugg och jobb måndag-fredag, med små undantag. Så det ska bli finemangers att stänga repan för dagen och ge mig ut i höstsolen ...och ner i tunnelbanan.

Ikväll ska jag hem till Karro för en trevlig liten hemmakväll med mat, vin och Idol. Och imorgon ska jag nog leka med min storebror.

Jag måste bara ventilera mig lite här... Alltså jag slutar aldrig förvånas över vuxna människor som inte agerar som vuxna människor. På eftermiddagarna här på jobbet brukar jag gå igenom alla konferensrum i lokalen och liksom fixa till dem, se till att det finns block, pennor, sladdar, glödlampor osv. Det jag däremot kan tycka att man inte borde behöva göra är att skjuta in stolar efter folk, ta reda på halvdruckna kaffekoppar och slänga använda servetter. Nu ingår ju detta i mina arbetssysslor så jag klagar inte. Jag bara funderar över hur man är uppfostrad när man inte plockar undan efter sig. Konfunderad är vad det gör mig. Mina barn ska ALLTID skjuta in stolen efter sig. Och plocka undan det dom tagit fram! 

Nej hörreni ni får ha er en himla trevlig helg! För det ska jag. Som alltid! Jag är väldigt lyckligt lottad med trevliga helger.



Ibland bara älskar man giraffer alltså...


SnurreSprätt

Igår satt jag och en klasskompis återigen hela dagen i skolan och skrev på vårt arbete. Sådär lagom fluffig som man är i huvudet efter en sådan dag kom jag hem (till ett tomt hem, är gräsis hela helgen) och satt ett tag och funderade på om jag skulle orka ge mig iväg till gymmet för att gå på Core. Egentligen inte tänkte jag, men insåg också att det är just då man SKA gå och träna. Så jag väntade ut tiden, slappade tills det var dags att gå. Gick dit. Undrade lite varför det inte var någon som väntade utanför salen eller i salen. Men jag gick ändå in och vankade fram och tillbaka mellan speglarna. När klockan var dags gick jag till receptionen för att dubbelkolla, varpå jag insåg att jag hade gått dit en timme för sent. Bra koll Josefine. Men det blev i alla fall ett gympass, det var i stort sett bara jag där, ingen annan går väl till gymmet halv sju en vardagkväll.

Jag tänker fortsätta berätta vad jag drömt om bara för att jag själv ofta tycker att jag drömmer ganska kul. Inatt skulle jag betala en massa tidningar (med bilagor) på Ica då gubben bakom mig drog sitt kort innan jag hann, bara för att vara elak. Sedan blev jag jätterädd för honom och hans son. Undrar varför man drömmer så konstigt.


RSS 2.0