Gäsp





Ungefär sådär trött känner jag mig, imorse när klockan ringde klockan 05.45 trodde jag återigen att det var ett skämt. Ganska kul att jag alltid tror att alarmet skojar, det är inte en så realistisk tanke. Eftersom jag slutar 13 denna vecka hann jag både flytta lite från Vikingagatan igår och ligga i solen med min bok, och somna lite, tills jag vaknade av världens största myra i armhålan, huuu.

Igår fick jag reda på att jag ska vara utflyttad ikväll, så idag efter jobbet ska jag direkt till Vasastan för att göra en sådan där härlig flyttstädning. Att städa är inte min favoritsysselsättning, mrn det kommer bli sjukt skönt när det är klart och överstökat. Resten av veckans eftermiddagar ska jag ägna åt roliga saker! Jippie!


Jag har funderat på några ytterligare saker... Varför vill man bli
-Anticimexarbetare?
-Begravningsentrepenör?
-Obducent?
-Gynekolog (som man)?

Mest fundersam är jag över sistnämnda.

I Love Stockholm

Idag är jag så trött så det är inte ens roligt. Jag beter mig alldeles apatiskt och inbillar mig att jag är yr i bollen, men det beror bara på att min kropp och mitt huvud ännu inte har vaknat. Hoppas de vaknar snart så att jag kan röra mig och börja tänka.

Jag har haft en alldeles alldeles uuuunderbar helg. 
I fredags efter jobbet träffade jag Ren-Karolin vid vattnet i gamla stan och slukade en Ben & Jerrys i våffla från min nya favoritställe: Ben & Jerrys-baren i Gamla stan. Vilket underbart ställe; alla smaker i kulglassformat och våfflor med strössel, choklad och kokos på. Wonderful, wooooonderful. Kvällen var lugn med grillning och lite vin med min älskling, och jag fick känna på hur det var att vara trött-efter-en-arbetsvecka. Eller rättare sagt slut. Jag däckade i soffan så fort jag slagit mig ner och kände mig som världens tråkigaste och tristaste fredagskvällssällskap. Men det gjorde inget, han sade att han tycker om mig ändå.

I lördags tog vi det lugnt och hade det bara härligt, jag och J. Läste i solen, njöt av värmen och ledigheten, och avslutade dagen med Miller, en flaska rosé och kubb på Gärdet i solnedgången. Även det wonderful.

Igår söndag åkte vi med storebrodern och fröken P till Djurö där vi tänkte hyra kajak och paddla ut på öppet hav. Kajakerna var uthyrda så vi tog oss an en trampbåt istället, vilket inte gick av för hackor det heller (eftersom jag slapp trampa). Från båten hände det: Årets första dopp, i havet dessutom! Det är sådant som gör att Stockholm vinner över Örebro i hästlängder - havet och skärgården! Igårkväll var det grillning och ananas i chokladfondue. Jäklar anamma vad man uppskattar ledigheten när man är working girl.

Nu ska jag äta frukost.

Gäsp.

Ut i solen nu för faan!

Nu slutar jag om en kvart, och jag hoppas att jag får gå hem då, för jag sitter mitt i att försöka få tag på en dam och att återkomma till en annan när jag fått tag i den första damen. Idag har det varit full rulle, vi har städat och organiserat här i receptionen hela förmiddagen, så nu hittar VI här i alla fall, det var sjukt rörit och oorganiserat innan. På eftermiddagen har jag hållt på och flängt runt här på olika uppdrag. När jag inte har gjort det har jag slappat men försökt att se upptagen ut.

Jag har glömt berätta om midsommarafton, nu ska jag i och för sig snart gå hem så det får bli den korta versionen. På dagen lekte jag med min underbara Ida, vi hade en liten romantisk lunch tillsammans med sill och hela baletten. Framåt eftermiddagen begav vi oss till Mosås där det var stor fest med grillning, jordgubbar, alkohol, utomhusbadkar, regnrockar och cykelhjälmar. Riktigt rolig kväll!

Hejdå

Vaniljdrömmar...

Åfyfan vad gott det är med kakor, jag älskar kakor. I love kakor, mmmmm, kakor! Det är ju så fint med en liten kaka, eller två... eller som denna eftermiddag: tre. Jag beter mig som en tjockis ibland när jag ser kakor; jag kan inte behärska mig, kan inte hålla fingrarna i styr. Måste. ha. en . till. kaka. Glufs glufs. Idag har jag även druckit mycket kaffe! Jag känner det i huvudet, det spritter lite i mig, känner mig lite sådär jobbigt pigg och energisk. Men det är för att jag ska vara pigg ikväll och slippa den där personlighetsförändringen och bli kvällstrött bara för att jag låtsas att jag numera är en morgonmänniska.

Aah, nu hände det en miljard saker på en och samma gång, jag blir galen och stressad inombords. To much responsibility på lilla mig. Men så blir det lugnt i en halvtimma, och då tar jag fram min medhavda bok "The Dirt" av Neil Strauss, en bok om Mötley Crüe, mycket bra bok. Boktipset. Nanananana nana (eller hur den låten gick).

Idag ska jag ut i eftermiddags-kvälls-solen efter jobbet. Planen är att lägga mig på Gärdet och suga i mig dagens ranson av solstrålar. Jag vill inte vara kontorsblek!!

"Gud vad man blir glad när man ser dig"

...sade just en dam på den bredaste skånskan helt appropå ingenting när hon gick förbi! Hon lös upp mina dagens sista timmar här i receptionen!

Jag återkommer snart

Protesterande ögon

I förmiddags fick jag tillbaka för att jag hade skrivit att det är mycket dötid här i receptionen. Allt, precis ALLT gick fel hela förmiddagen. Folk var sura på oss (bara för att hon vi vikarierar för hade noll koll), datorn hängde sig, folk hade en massa jättekonstiga förfrågningar, namnremsorna tog slut, nucklar saknades. Puuuuuh. Tur att vi var två, hade jag varit ensam hade jag gömt mig under skrivbordet i fosterställning. Men nu är det ganska lugnt igen.

Herregud vad trött jag var i morse när klockan ringde 06.20. Jag trodde att det var ett skämt, att mobilalarmet spelade mig ett spratt, men icke. Jag var så trött att jag fick för mig i mitt halvt vakna-halvt sovande tillstånd att mitt ena ögonlock hade vänt sig ut och in bara för att vänsterögat inte ville öppnas i ren protest mot vakenhet i ottan. När jag slutligen lyckades öppna det insåg jag snabbt att det inte ens finns något som heter ut-och-invänt ögonlock. Man kan få för sig så mycket när man sover. Som till exempel att gardinstängerna i köket ramlar ner mitt i natten... nej vänta det var ju på riktigt. Kan ni tänka er vilket fruktansvärt ljud att vakna till? Av någon anledning (kanske mina fina nyuppsatta gardiner) bestämde sig de båda stängerna för att ta med sig tillhörande skruvar ut ur väggen, lägga sig på golvet och ta vägen förbi gitarren som lugnt stod och sov nedanför fönstret. Det kan jag lämna som ett tips: Om ni får välja ett ljud att vakna till, välj då inte en nedfallande gardinstång. Välj istället "Just the way you are" med Billy Joel, den mår man bättre av.

Välkommen till R*********, Josefine

Så svarar jag när det ringer hit, till vårat trådlösa head set. Trådlösa. I only say wow wow wow. Men det är ingen replik jag kommer hinna bli trött på, det ringer kanske 4 gånger om dagen.


Det kändes inte så okej imorse när mobilalarmet ljöd klockan 06.20, det kändes lite sisådär. Lite på grund av att jag inte fick så många timmars sömn som jag hade tänkt inatt. Jag sov ensam, och precis när jag skulle lägga ned huvudet på kudden fick jag en intuition att titta under den av någon anledning. Där hittade jag en silverfisk!! Jag blev lite panikslagen inombords, men som tur är så är jag (tro det eller ej) inte rädd för dessa utomjordiska varelser. Men ändå! Paraniod som jag började bli inbillade jag mig att de var allierade och var ute efter mig så jag satte igång en jakt på fler, eller på silverfiskanpassade ritningar på min hjärna som de små jävlarna hade ritat  av och planerat att angripa. Jag tittade under madrassen, under lakanet, under de andra kuddarna. En till!! En till liten jävel hade äckligt korvat ihop sig på baksidan av en kudde. Vafan är det som försiggår? frågade jag mig själv. Jag gjorde slut på deras liv genom att spola ner dem i toaletten och försökte sova, men låg istället och stirrade och funderade på vad som händer när en silverfisk kryper in i ens öra när man sover. Jag sov inte särskilt djupt, och vaknade ca en gång i timmen och undrade om de döda silverfiskarnas släktingar nu var ute efter mig, dubbelt så mycket som de var från början. Huuuh

.


Sommarjobb, hurra!

Det var i grevens tid (eller på fisens mosse som Elin brukar säga), men äntligen kan jag slappna av: Jag har fått sommarjobb!! Jihooo!


Jag börjar i en reception på måndag, och jag kommer att jobba i 9 veckor, varannan vecka 8-16.30 och varannan vecka 7-13. Det vill säga, nästan heltid. Men det känns finemang, att sluta klockan ett är ju helt överkomligt, då hinner jag ut i den där solen jag har hört talas om. En del säger att den brukar titta fram på sommaren, men jag vet inte, jag förhåller mig skeptisk till det påståendet. Jag tror det när jag ser det. Tack vare denna nästan heltidstjänst kommer jag ju bli rik av att jobba, i alla fall om man jämför med hur det ser ut nu på den ekonomiska kallfronten. Det ska bli roligt att tjäna pengar! Och jobbet i sig är helt okej.


Igår gick flyttlasset från Vikingagatan i Vasastan mot Lillån. Nej, jag ska inte flytta hem till mamma och pappa, men mina möbler ska flytta ner i deras källare. Vi insåg att mina möbler inte fick plats i J:s redan möblerade 34:a. Eftersom vi beslöt oss för att flytta mitt i veckan kunde ingen hjälpa oss att bära. "Det blir inga problem, det fixar vi själva" tänkte vi. Hur vi tänkte då är för mig en gåta. Jävlar vad klen jag är! Okej, jag visste redan att jag inte direkt är någon Tony Little, men att jag var så svag kom nästan som en chock. Både min soffa och min säng är relativt lätta, och de var de enda tunga sakerna. Men jag höll bokstavligen på att dö när jag hade gått ett par meter med vad som kändes som dundersoffan och dundersängen. Som tur var, tack och lov så kom min favoritkusin förbi för att hämta lite saker på vinden, just in time. Hade inte denna life-saver kommit hade vi nog fortfarande stått där i trappen för att vila mina armar eller för att ta ännu ett nytt grepp. Igår kväll var jag tvungen att ta en Alvedon när jag gick och lade mig p.g.a. muskelvärk och en känsla av att mina armar var 3 meter långa (i och för sig inte så mycket längre än vad de i själva verket är, eftersom jag tillhör kategorin monkey people).


Jag sänder härmed ut en Dagens Ros till räddaren i nöden och kusinen Marie som inte bara hjälpte oss med de tunga (som egentligen är relativt lätta) sakerna, utan som dessutom sprang upp och ner med kartonger och stolar. I owe you, big time!


A

Skulle bara säga att jag är så sjukt bra. Jag fick A på intervjumetodiken, den delkursen som jag satt och skrev en hemtenta på i flera veckor. A. Fatta, jag fick A! Och för er som går på universitet med G och VG-bedömning så är det precis så jävla bra som ni tror: A är bäst! A är det högsta man kan få på en skala från A-E. SÅ bra är jag! A!

(Den andra delkursen, socialpsykologi, klarade jag också, dock inte med så bra betyg, men jag fixade den i alla fall!!)

Hurra för Josefine!

Benjamin Buttons

- Mucho bra film! Se den. Och när ni ändå håller på med filmer, se Pink Panther 2. Man måste. Utan den är man blott en fjärt i rymden.

Och: Tack för fin information om däggdjur som kan simma. Tänk, man lär sig något nytt varje dag. Denna information var dessutom både lärorik och rolig. Jag ser framför mig en giraff som kämpar vid vattenytan med uppblåsta puffar på varje ben plus en på halsen.

Här kommer en till fun fact: Om man släpper ner ett russin i ett glas champagne så åker det upp och ner och upp och ner och upp och ner i all oändlighet... eller tills du har druckit upp. Jag har själv inte provat, det hör inte till vardagen att jag dricker skumpa. Men om någon inom en snar framtid ska korka upp en flaska bubbel, snälla prova, och återkom hemskt gärna för att berätta om resultatet.

God natt!

Upper East Side, Stockholm

Jag lever!! Jag har bara haft så sjukt mycket att göra på sistone så att jag inte har haft tid att skriva i bloggen... eller...? Njae inte riktigt va. Man ska inte ljuga. Jag har inte pluggat och jag har knappt jobbat. Men jag har flyttpackat, slappat, slöat, tagit det lugnt, lekt och åkt till Örebro över helgen, där jag fortfarande befinner mig i skrivandets stund. Jag åkte hit redan i onsdags, lite p.g.a brist på nöjen och sällskap i Stockholm för helgen, men även för att låna mamma och pappas bil som jag & J ska köra till Sthlm imorgon för att sedan köra tillbaka den i veckan med mina möbler som ska magasineras i deras källare. Sedan flyttar jag in på Gärdet hos My Love!


På tal om det. Här om dagen kom jag fram till en sak som gör mig sjukt cool. En del vill ju kalla vår del av Gärdet för Öfvre Östermalm. Om man vill säga det på engelska blir det Upper East Side. Precis som i Gossip Girl och Sex and the City. Hur häftig är inte jag?


För att återgå till Örebrovistelsen jag håller på med, igår var jag hemma hos Elin och drack öl och lakrits-shots. Sedan for vi till Pitchers för vin och min nya favoritdrink; Appletini. Precis som JD, jag var hemskt sugen på att säga precis som min favoritreplik i Scrubs; "An appletini, easy on the tini please". Jag var precis på väg, innan jag hejdade mig och tänkte "Tänk om bartendern inte har min sorts humor, då kommer jag ju faktiskt få mindre alkohol i den". Det vill man inte. Kvällen slutade som så många andra utekvällar - på McDonalds, där en full tjej plötsligt stapplade in, satte in sin plattång i ett av restaurangens eluttag, kröp ihop i ett hörn, och började platta håret, halv två. Ganska märkligt tycker jag. "Vakten" sade försynt "Ööh... Det där får du göra hemma". "Men jag bor ju inte ens här" stönade fyllot fram. Nähä? Inte på McDonalds? Det där går nog under kategorin suspekt beteende.


På måndag och tisdag ska jag "gå bredvid" i en reception i Årsta (märk väl, INTE Hallunda) på Riksbyggen. Det där stora, fräscha, trevliga och bemannade stället jag berättade om, som jag först trodde att jag skulle jobba på när de istället skickade mig till Stockholms värsta ghetto. Så jag får nästan förmoda att jag kommer jobba där i sommar, men man ska inte ropa hej förrän man skrivit på ett papper när det gäller bemanningsföretag. Men vi får hoppas, och speciellt hoppas på att det är den omtalade deltidstjänsten som jag kommer få. Vem behöver jobba heltid? Ack och ve vad besvärligt, jag föredrar att inte lägga så mycket tid på att jobba.


Idag var jag och hälsade på min farmor i Köping, där lärde jag mig ett nytt ord, ett vad de kallade för "Köping-ord". Ordet lyder: Stånkigt. Det säger man när något är lite besvärligt. Bra ord, eller hur? Jag ska lägga till det i mitt ordförråd, det låter kul, och lite gnälligt. Men hej, jag är ju från Närke.


Ikväll ska jag titta på Benjamin Buttons med mamma och pappa och äta godis!


På återseende!


Bad neighbourhood

Sommarlovet och arbetslösheten har börjat med varken lov eller arbetslöshet. Igår tjänade jag pengar på ett mycket givande jobb, jag inventerade på Åhléns. Vad gör man inte? Idag var jag dessutom i jävla Hallunda, där jag blev skrämd 2 gånger. Lyckligtvis var det sista gången jag någonsin behövde sätta min fot där. Här om dagen hörde jag på nyheterna att någon gubbe skjutit i backen för att han blivit irriterad på några ungar som spelat fotboll utanför hans hus. I Hallunda. Anger management, kan det vara något? Idag berättade en av ölmage-träningsoverallsgubbarna att en 22-årig tjej blivit knivmördad för ett par dagar sedan. I Hallunda.

Efter skräckområdet var jag på intervju för ett eventjobb nästa vecka som går ut på att informera folk om en ny snus-sort, något kontroversiellt kanske. Men kul.

Nu ska jag återgå till ”Girls of Playboy Mansion”. Jag vet inte vad det är, men jag gillar programmet. Jag vet verkligen inte varför.

Men först har jag en fråga. Jag kanske trampar på någons tår här, men i så fall vill jag ha ett svar! Hur kan man som vuxen människa inte vara kapabel att simma? Hur är det möjligt? Detta är alltså en ren och konkret fråga. Inte ett hån. Jag vill verkligen veta.

Är. Det. Ett. Skämt?

Alltså... hjälp. Först trodde jag att det var reklam för en skräckfilm eller något annat rysligt vars syfte var att skrämma barn (och mig). Ju längre jag tittar, desto otäckare blir det. Blicken, den oskyldiga fasaden, den spöklika stämningen. Vad-i-hela-fridens-namn är det här för otäckt de visar på prime time frågade jag mig själv? Jag blir livrädd! Jag vill byta kanal, jag måste byta kanal, jag får rysningar av obehag precis på samma ruskiga sätt som när jag såg The Ring.

Så visar det sig vara reklam för Apotekets skönhetsmärke Apoliva!! Vafaaan...? Vad menar dom? Är det ett skämt? Tror dom själva att det är vackert och konstnärligt? Inbillar dom sig att det är mysigt eller? Jag ska tala om en sak: DET ÄR DET INTE!

Är det bara jag som har reagerat på det här?

För er som inte sett den eller för er som har någon bredvid er inatt och tål att bli skrämda av en blick med mord och poltergeist, här är reklamfilmsjäveln:

http://www.youtube.com/watch?v=I4R1JMXFAg4


RSS 2.0