Mustaschkampen 2010

 

Hej på er allihopa! Som ni kanske lagt märke till så har cancerfonden i maj ägnat lite extra uppmärksamhet åt prostatacancer, precis som de i oktober brukar uppmärksamma bröstcancer. I oktober kan man köpa snuttiga små rosa rosetter att sätta på jack-kragen, och i maj kan man köpa en tuff svart mustasch. Jag köpte mig en igår på Ica och nu sitter den på skinnjackekragen. Tyvärr är ju även skinnjackan svart, jag önskar att mustaschen kunde sticka ut lite mer, den är ovanligt snygg för att vara en välgörenhetspin! Det känns ju liksom lite småkul att gå runt med en mustasch på kläderna. Och det är väl lite det som är tanken med hela kampanjen, att lätta upp stämningen lite och få folk att skratta till lite åt tokeriet med mustascher överallt. Men bakom det hela ligger ju ändå ett ganska stort allvar. Prostatacancer är den allra vanligaste formen av cancer och drabbar ca 9000 män om året. Det är många! Tyvärr är det inte så omtalat varken i media eller i folkmun, men det är väl lite det alla bidrag och pengaskänkningar går till, att synliggöra sjukdomen, att ta bort tabuet kring den, och framförallt att få män att GÅ IVÄG och testa sig, precis som vi kvinnor får göra. Prostatacancer är ännu vanligare än vad bröstcancer är, och ändå finns det ingenting som heter pappografi.

Så för att uppmärksamma detta så mycket jag kan har jag gått med i en insamling på cancerfondens hemida. Där kan man gå in och skänka en slant om man vill. Om man känner att man vill göra något annat för de pengarna så kan man i maj månad odla en liten mustasch för att visa att man stöttar. Känner man att man inte klär i hårbeklädd överläpp: Tjata på din pappa, farbror, morbror, farfar, morfar att de ska gå och göra tester, för om man är en av de många som drabbas så är det till en fördel att det upptäcks i tid. Tjata!


http://www.cancerfonden.se/sv/mustaschkampen/Kampa/Insamlingar/?collection=2964


Tack för mig och mitt ovanligt allvarliga blogginlägg.


Kommentarer
Postat av: Zu-Yon Han

Hej!



Vi på Cancerfonden vill tacka för att du uppmärksammat Mustaschkampen i din blogg. Det är oerhört viktigt att fler börjar tala om prostatacancer, som är Sveriges vanligaste cancerform. En man i timmen drabbas!



Vi skulle gärna komma i kontakt med dig. Har du någon mailadress vi kan nå dig på?



Mvh Cancerfonden

2010-05-14 @ 12:15:27
URL: http://www.cancerfonden.se/mustaschkampen
Postat av: Zu-Yon Han

Hej!



Tack ännu en gång för att du har uppmärksammat årets Mustaschkamp i din blogg. Genom att uppmärksamma detta bidrar fler människor i kampen mot prostatacancer.



Klockan 09.00 imorse utsågs Kennet Andersson till årets Mustaschmästare 2010. Då hade han samlat in 252 786 kronor! Vänligen se länken: http://blogg.cancerfonden.se/kennet-andersson-arets-mustaschmastare-2010/2010/05/.



Tävlingen är avslutad, men det går att skänka pengar till mitten av juni.



Hör gärna av er vid frågor och återigen tack!



Vänligen,

Zu-Yon Han

2010-05-28 @ 10:36:51
URL: http://www.cancerfonden.se/mustaschkampen

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0